LifeSteps.gr

Camping Simulator: The Squad game review (2021 release)

Camping

Έβαλα το Camping Simulator να παίξω για λίγο μιας και μου αρέσουν οι ρεαλιστικοί εξομοιωτές αλλά έχασα τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβα καν να φτάσω στον προορισμό μου. Βρέθηκε εκεί ένα φίδι στον δρόμο μου και με τσίμπησε οπότε ο δικός μου έπεσε αναίσθητος. Είχα μαζέψει πολλά ξυλάκια και πέτρες που βρήκα στον δρόμο μου γιατί θα χρησιμεύσουν για το απαραίτητο crafting αργότερα. Να τονίσω από την αρχή ότι το παιχνίδι είναι ακόμη σε early access στο steam που σημαίνει ότι φτιάχνεται σιγά-σιγά.

Την δεύτερη φορά που το ξεκίνησα έφτασα τρέχοντας στον προορισμό μου και έφτιαξα την τέντα μου κάνοντας craft αρκετά αντικείμενα που χρειάζονται για να λειτουργήσει σωστά το καταφύγιο μου. Το κακό με αυτά τα παιχνίδια που είναι φτιαγμένα για multiplayer είναι το ότι, όταν παίζεις μόνος σου, βαριέσαι γρήγορα γιατί δεν έχει το ίδιο ενδιαφέρον όπως όταν παίζεις με φίλους η άλλους παίκτες. Αλλά μέχρι να βρεθούν αυτοί δεν είναι και το πιο εύκολο σε μικρά indie games.

Εδώ δεν βρίσκω συμπαίκτες σε μεγάλα mmorpg που να τους βρεις εδώ σε αυτό το παιχνίδι;. 🙂  Πάντως είναι ένα πολύ εύκολο στον χειρισμό survival game με ικανοποιητικά γραφικά και ήχο για την χαμηλή του τιμή. Μου θύμισε το Medieval Dynasty των φτωχών η κάτι τέτοιο αφού στο προαναφερθέν παιχνίδι φτιάχνεις κατευθείαν σπίτια και όχι απλώς μια τέντα για camping. Τα ίδια πράγματα κάνεις πάνω κάτω, δηλαδή μαζεύουμε ξύλα και πέτρες από τον δρόμο και μέσα στο δάσος για να τα χρησιμοποιήσουμε ώστε να φτιάξουμε τα αντικείμενα που θα χρειαστούμε για να επιβιώσουμε.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα και πολλά πράγματα από το παιχνίδι ούτε καν για να το συγκρίνω με άλλα μεγαλύτερης τιμής και πιο φτιαγμένα να το πω έτσι. Μου φάνηκε λίγο άδειο στην αρχή που το έβαλα σε σχέση με άλλα survival, πάντως η τροφή και το νερό που χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε είναι σε φυσιολογικά ευτυχώς επίπεδα. Δεν είναι δύσκολο να φτιαχτούν τα απαραίτητα για το camping, το crafting του παιχνιδιού είναι πολύ απλοϊκό.

Γραφικά και ήχος κυμαίνονται σε φυσιολογικά για την τιμή του επίπεδα δηλαδή σε μέτρια κλίμακα. Πάντως οι κίνδυνοι είναι παντού μέσα στο δάσος, έχει και φίδια, αρκούδες και λύκους που μας επιτίθενται με την πρώτη ευκαιρία. Ευτυχώς τα ξύλα και οι πέτρες όπως και τα blueberries βρίσκονται παντού και μάλλον θα κάνουν respawn μετά από κάποιο διάστημα γιατί τα μάζευα συχνότατα.

Το μόνο ουσιαστικά πρόβλημα του παιχνιδιού που διαπίστωσα είναι ότι αισθάνεσαι πολύ μοναξιά παίζοντας το. Μέσα σε ένα κρύο δάσος να προσπαθούμε να επιβιώσουμε και να αποφεύγουμε φίδια και άλλους κινδύνους είναι κάπως βαρετό και μονότονο. Αλλά όταν θα παίζουμε με κάποιους φίλους πιστεύω θα έχει μεγάλη πλάκα γιατί θα αναλαμβάνει ο καθένας κάποια δουλειά και έτσι θα μοιράζονται οι ευθύνες σε όλους. Είναι φτιαγμένα για co-op αυτά τα παιχνίδια δεν είναι για μοναχικούς καβαλάρηδες.

Κλείνοντας την παρουσίαση μου θα του βάλω ένα 7/10 με πολύ επιείκεια κυρίως γιατί δεν μπόρεσα να ευχαριστηθώ το multiplayer κομμάτι του αλλά και γιατί προτιμώ το Barista simulator που έπαιξα πολύ πρόσφατα και έκανα τον μπάρμαν που είναι από την ίδια εταιρεία που ειδικεύεται στους life simulators. Ίσως να μου αρέσει περισσότερο να φτιάχνω καφέδες και να έχω το μαγαζί μου από το να είμαι σε ένα δάσος προσπαθώντας να επιβιώσω.

Αυτό που προτείνω είναι αν έχετε αρκετούς γνωστούς που να είναι διατεθειμένοι να παίξουν μαζί σας να δώσετε μια ευκαιρία σε αυτό το μικρό παιχνίδι που δεν θα σας κοστίσει και μια περιουσία. Αν θέλετε μόνο το single κομμάτι μάλλον δεν θα σας ικανοποιήσει και θα προχωρήσετε στο επόμενο. Το να βρείτε παίκτες από άλλες χώρες μάλλον είναι μια πολύ random πιθανότητα και εξαρτάται από τις ώρες που παίζεται. Εδώ έπαιξα για να το θυμηθώ το Star Wars the old republic αλλά και το World of Warcraft που είναι παμπάλαια και όμως είχαν ακόμα νέους παίκτες στην αρχή. Ενώ το Black Desert Online στην αρχή είναι πεθαμένο και είναι πολύ πιο σύγχρονο αισθητικά.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 29 Μαίου του 2021 από την εταιρεία CubeCube Sports Ltd. και είναι μια δημιουργία από την ίδια.

Είδος: Simulation survival / crafting sandbox

Η τιμή του στο steam βρίσκεται στα 3.99 ευρώ απόλυτα λογική ειδικά για ένα παιχνίδι που είναι ακόμη σε early access και μάλλον θα φτιαχτεί περισσότερο στα μέτρα και τις απαιτήσεις μας.

Exit mobile version