LifeSteps.gr

My Fantastic Ranch game review (2022 release)

Fantastic

Ένα μικρό και πολύ χαριτωμένο παιχνίδι είναι και το My Fantastic Ranch που το έχω λίγο καιρό στην συλλογή μου αλλά δεν το είχα παίξει μέχρι τώρα λόγω έλλειψης χρόνου. Στην αρχή που το είδα μου φάνηκε πολύ παιδικό έτσι όπως είναι με τα φανταχτερά γραφικά και τους μικρούς χαρακτήρες αλλά τελικά είναι αρκετά εθιστικό και θυμίζει έντονα παιχνίδι κονσόλας φορητής μάλιστα.

Έχουμε να κάνουμε το ράντσο μας που θα έχουμε όμορφα μυθικά πλάσματα, unicorns και απλά αλογάκια όπου θα τα μεγαλώσουμε, θα τα προπονήσουμε, θα τα καβαλήσουμε για να κάνουμε διάφορα ακροβατικά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τα εμπόδια και γενικά θα το διασκεδάσουμε όσο πάει. Σίγουρα το παιχνίδι απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες χρηστών αλλά μπορούμε να το παίξουμε και εμείς ώστε να χαλαρώσουμε από τα πιο 'βαριά' παιχνίδια η και την μουσική.

Το παιχνίδι είναι πολύ απλό στον χειρισμό και εύκολο στην μάθηση του. Μετά από μια ώρα βέβαια βαρέθηκα να παίζω μιας και μου φαινόταν πολύ παιδικό και πήγα σε άλλο πιο σοβαρό. Είχα πάρει στην αρχή ένα χαριτωμένο αλογάκι για να το προπονήσω και να το αναθρέψω στο μικρό μου ράντζο που τελικά αν βάλεις όλα τα διαθέσιμα κτίρια γίνεται τεράστιο σε μέγεθος και πιάνει όλο τον χάρτη. Σκοπός μας είναι να ανεβαίνουμε στο reputation ώστε να ξεκλειδώνουμε καλύτερες εγκαταστάσεις για τους μικρούς μας φίλους.

Διάφοροι φοιτητές έρχονται από το ράντζο μας και βλέπουν τα πλάσματα που έχουμε ώστε να προπονηθούν μαζί τους και μετά διαδίδουν στον υπόλοιπο κόσμο την λειτουργικότητα που είδανε. Ουσιαστικά σε αυτούς κρίνεται και η αποτελεσματικότητα των μεθόδων που χρησιμοποιούμε για να μεγαλώσουμε τα ζώα μας ώστε να λάβουμε το απαραίτητο reputation για να συνεχίσουμε την περιπέτεια μας στον θαυμαστό κόσμο των μυθικών πλασμάτων.

Για να είμαι ειλικρινής το παιχνίδι μετά από μια ώρα μου φάνηκε ότι δεν είναι για μένα γιατί το βρήκα πολύ απλοϊκό σαν να παίζω σε φορητή κονσόλα της Nintendo. Θα υπάρχουν σίγουρα κάποιοι που θα τους αρέσει το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού απλώς σε μένα φάνηκε λίγο βαρετό. Αλλά στην τελική του βαθμολόγηση θα πάρει ακριβώς αυτό που αξίζει γιατί δεν φτιάχτηκε προσωπικά για μένα αλλά για όλους τους απανταχού gamers.

Βάση λοιπόν των όσων είδα και δοκίμασα στην λίγη ώρα που το έπαιξα θα του βάλω ένα 7/10 κυρίως λόγω της ευκολίας χειρισμού που ακόμη και ένας που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με παιχνίδια μπορεί να μάθει αμέσως. Επίσης τα γραφικά και ο ήχος του παραπέμπουν σε κονσόλα και αυτό το θεωρώ στα θετικά του σημεία. Κάποιο bug που να με εμποδίζει να συνεχίσω δεν παρατήρησα, αυτό που τσιμπάει λίγο είναι η αλμυρή του τιμή.

Συστήνεται σε αυτούς που θέλουν να περάσουν κάποιες ξένοιαστες ώρες παιχνιδιού με κάτι casual χωρίς να χρειάζεται να βάζουμε το μυαλό μας να σκεφτεί τον δύσκολο γρίφο η πως θα περάσουμε τον επόμενο μεγάλο boss στο αγαπημένο μας action rpg παιχνίδι. Εδώ βάζουμε ένα μικρό indie παιχνιδάκι και ξεχνάμε λίγο την καθημερινότητα αφού μεταφερόμαστε στον μυθικό κόσμο της φαντασίας.

Για την τιμή του που είναι προς το παρόν στα 30 ευρώ στο steam θα πρότεινα υπομονή μέχρι να φτάσει σε λογικά επίπεδα για ένα indie τίτλο. Αν με ρωτούσε κάποιος αν εγώ θα το αγόραζα θα έλεγα όχι γιατί δεν είναι στο στυλ που μου αρέσει. Προτιμώ την σοβαρή στρατηγική, τα ωραία action rpg και τα survival games φυσικά. Κάτι αντίστοιχο με την μουσική δηλαδή. Μου λένε κάνε αυτό που είναι καινούριο mainstream cd, λέω no thanks δεν ακούω τέτοια. 🙂

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 17 Νοεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Nacon και είναι μια δημιουργία από την Piece of Cake Fabulous.

Είδος: Simulation / casual

Η τιμή του στο steam είναι στα 29.99 ευρώ αρκετά τσιμπημένη για αυτό το μικρό χαριτωμένο παιχνίδι. Ίσως θα έπρεπε να κοστίζει μέχρι 20 το πολύ κατά την γνώμη μου.

Exit mobile version