LifeSteps.gr

Kandria game review (2023 release)

Kandria

Το Kandria είναι ένα μικρό παιχνιδάκι χαριτωμένο με μια κοπέλα πρωταγωνίστρια που μου εστάλη από την εταιρεία για να το παρουσιάσω με την πρώτη ευκαιρία και να το τώρα μπροστά μας αφού δεν είναι και τόσο δύσκολο να το χειριστεί κανείς. Απευθύνεται κυρίως στους λάτρεις των platform game και ειδικά των χαριτωμένων τίτλων σχεδιασμένων στο χέρι με αισθητική pixel. Η τιμή του για μένα είναι υψηλή για indie game καθώς το περίμενα στα επίπεδα του 5 με 10 ευρώ το πολύ που αυτό πιστεύω ότι θα καταλήξει τελικά μετά το Πάσχα ίσως.

Το παιχνίδι ουσιαστικά μας αφήνει να κάνουμε ότι θέλουμε για να εξερευνήσουμε κάθε πτυχή του σκοτώνοντας και ότι βρούμε στον δρόμο μας και είναι αρκετά αυτά οπότε μην νομίζετε ότι του λείπει η δράση. Έχει αρκετά επίπεδα να ανέβουμε, να ανακαλύψουμε κάποια μυστικά, έχουμε και αρκετές quest να κάνουμε, δεν μπορώ να πω ότι του λείπει κάτι το ενδιαφέρον. Αν εξαιρέσουμε τα pixel art γραφικά του που μπορεί να ξενίσουν κάποιους κατά τα υπόλοιπα είναι ένα παιχνιδάκι που τα έχει όλα και θυμίζει κάπως τα παλιά ωραία platform της θρυλικής Amiga.

Έχουμε το όπλο μας για να σκοτώνουμε τα διάφορα πλάσματα που μπαίνουν μπροστά μας αλλά έχουμε και το καλάμι μας για να μπορούμε να ψαρέψουμε και να πουλήσουμε ότι μαζέψουμε και από εκεί. Το ψάρεμα δεν μου πολυάρεσε για να πω την αλήθεια και μπορούσε να αντικατασταθεί με κάποιο άλλο χόμπι. Έχει πολύ πράγμα να καθαρίσουμε και πολλά δωμάτια να εξερευνήσουμε. Ανεβαίνουμε σκάλες, πηδάμε σε πλατφόρμες, πέφτουμε βέβαια και μέσα αρκετές φορές αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλα σχεδόν τα παρόμοια παιχνίδια.

Ο χειρισμός του με το gamepad είναι πολύ καλός γιατί με τα πλήκτρα δεν τα μπορώ με τίποτα αυτού του είδους τα παιχνίδια. Ο χαρακτήρας μας τρέχει-τρέχει συνέχεια και μαζεύει πράγματα από τον δρόμο η σκοτώνει διάφορους εχθρούς που μπαίνουν μπροστά της. Έχουμε και κάποιους εμπόρους όπου τους ξεφορτωνόμαστε την σαβούρα που βρίσκουμε στον δρόμο μας και έτσι βγάζουμε τα λεφτά μας που σιγά-σιγά αυξάνονται. Μπορούμε επίσης να διαλέξουμε και τι θα φοράει ο χαρακτήρας μας μέσα από αρκετές επιλογές.

Γενικά τώρα γιατί πρέπει να φτάσουμε και στον επίλογο κάποια στιγμή θα πω με ειλικρίνεια ότι πρώτον τέτοια παιχνίδια δεν παίζω πολύ και δεύτερον για το είδος του είναι καλό αν και λίγο ακριβό προς το παρόν. Αν θα το αγόραζα με τόσα λεφτά που κάνει τώρα σίγουρα όχι αλλά με κανένα 5άρι θα το σκεφτόμουν να το πάρω για την συλλογή μου. Ευτυχώς οι καλές εταιρείες μας τα προσφέρουν να τα δοκιμάσουμε και έτσι περνάνε από τα χέρια μας και τίτλοι που δεν θα τους έδινα την παραμικρή σημασία αν και θα αρέσουν σε συγκεκριμένο κοινό σίγουρα.

Μετά από όλα αυτά τα αναγκαία θα του βάλω και ένα 7/10 λόγω του ότι μου αρέσουν οι indie προσπάθειες που έχουν κάτι να πουν στην καρδιά του φανατικού gamer που τα μαζεύει όλα για να τα παίξει κάποια στιγμή. Αν σας αρέσουν τα pixel art platform games με αρκετή δράση και εξερεύνηση δοκιμάστε το και θα μείνετε ικανοποιημένοι, αν όχι υπάρχουν και άλλα παιχνίδια πιο μεγάλου βεληνεκούς για να σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Εγώ που προτιμώ τα indie αλλά κυρίως τα survival και τα strategy μου φάνηκε χαριτωμένο το εν λόγω παιχνίδι, σε άλλους δεν μπορώ να ξέρω οι απόψεις διίστανται όπως συμβαίνει πάντα.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 11 Ιανουαρίου του 2023 από την εταιρεία Shirakumo Games και είναι δημιουργημένο από τους ίδιους.

Είδος: Pixel art 2d platformer  / action adventure

Η τιμή του στο steam είναι στα 15.11 ευρώ με μια έκπτωση της τάξης του 10% για τις καινούριες κυκλοφορίες. Το βλέπω να πέφτει και αρκετά φτηνότερα μετά από κάποιο διάστημα οπότε λίγη υπομονή και θα το πάρετε σε κάποιο sale κοντά στο δεκάρικο η και πάρα κάτω.

Exit mobile version