LifeSteps.gr

Pillazon: MMO Drug Lord Tycoon game review (2023 release)

Drug Lord

Το Pillazon: MMO Drug Lord Tycoon αλλιώς το περίμενα στην αρχή τουλάχιστον και κάπως διαφορετικό μου βγήκε, όχι πως είναι άσχημο αλλά έχει πάρει κομμάτια από άλλα παρόμοια παιχνίδια και έχει προσθέσει επιλογές για να το εμπλουτίσει ώστε να γίνει αρεστό από μεγάλη μερίδα του κοινού. Είναι και η τέχνη του μάρκετινγκ μέσα που λένε ας βάλουμε ένα πιασάρικο τίτλο για να τραβήξουμε σαν μαγνήτης τους gamers.

Καταρχήν στην αρχή που το ξεκίνησα έψαχνα μισή ώρα για να βρω τους κατάλληλους υπαλλήλους για την επιχείρηση μου γιατί οι περισσότεροι ήταν πολύ αργοί για την δουλειά που τους ήθελα. Κάτω από 100 speed είναι απαράδεκτο για εργαζόμενο που αμείβεται πάρα πολύ καλά. Αφού βρήκα τους ιδανικούς ξεκίνησα να μαζεύω πόντους από το research για να ξεκλειδώσω τα καλά πράγματα, είτε καινούρια ναρκωτικά είτε κάποιους συγκεκριμένους υπαλλήλους, έχει πολύ πράγμα η υπόθεση στο research μέρος του παιχνιδιού μας.

Τώρα όσον αφορά τα γραφικά και τον ήχο, γιατί μετά θα πάω και στο gameplay του, είναι τα τυπικά για αυτά τα παιχνίδια και κάνουν σωστά την δουλειά τους. Τώρα αν σας αρέσουν η όχι απλά είναι θέμα γούστου γιατί το σημαντικότερο είναι το πως παίζεται το παιχνίδι μας αφού είναι στρατηγική καθαρή. Έχω παίξει πολλά παρόμοια παιχνίδια με πιο καλό το Game Dev Tycoon αν θυμάμαι καλά γιατί είναι και παλιότερο. Έχουν βγει και πιο καινούρια στο ίδιο στυλ tycoon αλλά με λιγότερες σε σχέση με αυτό επιλογές.

Το παιχνίδι υπόσχεται και multiplayer με pvp αλλά να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα πως γίνεται αυτό σε τέτοιου είδους games μιας και μας ενδιαφέρει πρωτίστως η δημιουργία και ανάπτυξη της δικής μας εταιρείας αλλά βέβαια κοιτάμε και τα επιμέρους στατιστικά με τα οικονομικά της επιχείρησης γιατί αν δεν βγάζουμε λεφτά φαλιρίσαμε και βλέπουμε το γνωστό game over. 🙂

To παιχνίδι είναι στην ουσία μια σειρά από εικονίδια, στατιστικοί πίνακες και επιλογές στα οποία έχουμε πανεύκολα πρόσβαση με το mouse και μας προτρέπει να ενδυναμώσουμε την εταιρεία μας ακολουθώντας όλες τις πρακτικές μιας σύγχρονης επιχείρησης. Ξεχάστε την διακίνηση ναρκωτικών που γνωρίζετε από ναρκοσειρές και απολαύστε το μεγαλείο της ψηφιοποιημένης εποχής μας.

Οι πελάτες μας, πολλοί και αχόρταγοι για ντόπα, δεν προσεγγίζουν πλέον γραφικούς τύπους που περιμένουν σε γωνίες φτωχογειτονιών και φωνάζουν "ψιτ... κύριος" όταν μας βλέπουν. Μπαίνουν διαδικτυακά στους σέρβερς μας και απαιτούν υψηλής ποιότητας ναρκωτικά, τα οποία θα τους παραδοθούν από τα παιδιά για τα θελήματα που έχουμε προσλάβει! Η τοποθέτηση μιας παράνομης επιχείρησης στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον βγάζει άφθονο γέλιο όπως και οι ονομασίες των ναρκωτικών αλλά και πολλών επιλογών που θα κάνουμε.

Το Pillazon: MMO Drug Lord Tycoon είναι η χαρά των στατιστικών και θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της διαχείρισης πόρων. Για να είμαι ειλικρινής παρότι μου αρέσουν οι παρόμοιοι τίτλοι με πολλά στατιστικά αυτό το παιχνίδι μου φάνηκε κάπως βαρετό και μετά από μια ώρα το έκλεισα και πήγα αλλού. Ίσως ήταν και η μεγάλη αναμονή μέχρι να βρω τους κατάλληλους υπαλλήλους για την δουλειά που με έκανε να θέλω να παίξω κάτι διαφορετικό με περισσότερη δράση. Τώρα για το online του στοιχείο δεν μπορούσα να το δοκιμάσω γιατί δεν είχε βγει επίσημα το παιχνίδι και δεν υπήρχαν άλλοι παίκτες για να πάμε για διπλό.

Και αυτό το θέμα με τα ναρκωτικά θέλει πολύ research για να βγουν τα καλά κομμάτια όπως ακριβώς και με μερικούς απαραίτητους εργαζόμενους για την συντήρηση της ιστοσελίδας της εταιρείας. Πάω να του ρίξω πάλι μια ματιά μήπως βρεθούν και άλλοι παίκτες να δούμε τι παίζει στο pvp κομμάτι. Προς το παρόν θα του βάλω ένα 7/10 γιατί δεν έχει και πολλές αλλαγές η κάτι που δεν έχω ξαναπαίξει παρά μόνο άφθονες επιλογές για research και διακοσμητικά πράγματα για το γραφείο μας.

Περισσότερο σαν office simulator η company simulator μου φαίνεται παρά κάτι που να έχει κάποια σχέση με ναρκωτικά σαν το Cartel Tycoon που είχα παρουσιάσει πολύ πρόσφατα. Αλλά σε τέτοια τιμή που διατίθεται ποιος μπορεί να πει όχι;. Αποκλείεται να μην σας αρέσει αν είστε φαν των παρόμοιων τίτλων απλώς μπορεί να το βρείτε πανομοιότυπο. Αν πάλι έχετε στην συλλογή σας όλα τα παρεμφερή παιχνίδια πάλι μπορείτε να το δοκιμάσετε γιατί έχει πολλές επιλογές που λείπανε από τα άλλα.

Το παιχνίδι κυκλοφορεί στις 13 Ιανουαρίου του 2023 από την εταιρεία PiCorp και είναι δημιουργία της ίδιας.

Είδος: multiplayer / resource management

Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη αλλά όταν κυκλοφορήσει κανονικά στο steam θα την προσθέσω φυσικά. update: Επιτέλους κυκλοφόρησε κανονικά και σε πάρα πολύ καλή τιμή, μόλις 3.74 ευρώ με μια γενναία έκπτωση των 25% από την πρώτη μέρα. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να το πάρουν για να δοκιμάσουμε και το multiplayer κομμάτι του.

Exit mobile version