LifeSteps.gr

Aeronwen - Aeronwen cd review (2023 release)

Aeronwen

Ας πάμε και στην μουσική για κανά δύο cd που κυκλοφόρησαν στις αρχές της νέας χρονιάς και είναι στο στυλ μου δηλαδή συμφωνικά και doom. Πρώτα πάμε στους Αμερικάνους Aeronwen που μάλλον είναι και το ντεμπούτο τους cd στον χώρο του συμφωνικού μέταλ με κάποια ελαφριά στοιχεία από άλλα είδη. Τα παιδιά από το San Diego της Καλιφόρνια αναμιγνύουν διάφορα είδη μέταλ μουσικής με fantasy στοιχεία και δείχνουν τις επιρροές τους χωρίς όμως να αντιγράφουν κανέναν στα φανερά.

Λένε ότι έχουν επηρεαστεί από μεγάλες συμφωνικές μπάντες όπως οι Nightwish και οι Epica αλλά εγώ τουλάχιστον δεν είδα κάτι τέτοιο φανερό. Επίσης αναφέρουν κάτι για Dimmu Borgir και Crade of Filth, δυο από τις μπάντες που δεν ακούω καθόλου οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη αν έχουν κοινά στοιχεία. Στους στίχους μπορεί να υπάρχουν ομοιότητες αλλά στην μουσική δεν ξέρω. Γενικά δεν μπορώ να βρω πολλά στοιχεία για τα μέλη της μπάντας ώστε να τους κάνω μια σωστή παρουσίαση.

www.adamwamsley.com

Μόνο την κοπέλα που τραγουδάει βλέπω σε φωτογραφίες αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και τα υπόλοιπα παιδιά που κάνουν τις υπόλοιπες δουλειές της μπάντας. Θα περιμένω από τους ίδιους αν δουν το αφιέρωμα να μου στείλουν δύο λόγια για τα μέλη της μπάντας και πως το ξεκίνησαν, τι τους ενέπνευσε για να πάρουν τον δύσκολο δρόμο της μέταλ σκηνής εκτός από ένα έμφυτο ταλέντο και την αγάπη για την μουσική φυσικά.

www.adamwamsley.com

Πάντως το cd τους ακούγεται αρκετά καλό για το είδος, όχι το κορυφαίο αλλά σαφώς πάνω από το μέσο όρο μιας σωστής δημιουργίας στο συμφωνικό μέταλ που επιχειρούν. Η φωνή της τραγουδίστριας είναι πολύ καλή και απαλή, κάτι σαν την Candice Knight των αγαπητών Blackmore's Night. Ειδικά το τελευταίο και ήρεμο τραγούδι του cd, το Ghostlight and Flame θυμίζει έντονα τους προαναφερόμενους.

www.adamwamsley.com

Δεν έχω είναι η αλήθεια να γράψω και πολλά στοιχεία για την μπάντα αφού δεν βρήκα ένα σωστό βιογραφικό θα αρκεστώ στην μουσική τους που είναι καλή αλλά όχι στα τοπ συμφωνικά έργα. Θα βάλω βέβαια ένα καλό βαθμό για το καλωσόρισμα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη για να συνεχίσουν απτόητοι το ταξίδι τους στον μαγικό κόσμο της μέταλ σκηνής και μάλιστα σε μια κατηγορία πολύ δύσκολη με τεράστιο ανταγωνισμό. Μόνο πέρσι βρήκα περί τα διακόσια συμφωνικά cd έτοιμα για παρουσίαση άσχετα αν το πλείστον ήταν αδιάφορα.

Τα παιδιά εδώ το παλεύουν να μπουν στην σειρά των καλών συγκροτημάτων και ευτυχώς δεν μιμούνται κανέναν προς το παρόν. Εγώ θα περιμένω να δω την εξέλιξη τους πριν αποφασίσω αν αξίζουν να προχωρήσουν παραπέρα. Πρώτο δείγμα θετικό για μένα και το βαθμολογώ με ένα 7/10. Ελπίζω και εύχομαι στο μέλλον να γίνουν ακόμα καλύτεροι για να χτυπήσουν στα ίσια τα μεγάλα ονόματα του χώρου που έχουν και σαν πρότυπα. Από αυτούς εξαρτάται αν θα το πετύχουν, εγώ θα παρακολουθώ την πορεία τους με μεγάλο ενδιαφέρον σαν λάτρης του είδους.

Αν τους βρείτε πουθενά ρίξτε τους μια ματιά για΄τι είναι καλοί σε αυτό που κάνουν χωρίς πολλές υπερβολές και απομιμήσεις. Γρήγορα πιστεύω θα πιάσουν τα στάνταρ επίπεδα στον δικό τους ήχο και μπορούν να μας εκπλήξουν ευχάριστα γιατί έχουν το ταλέντο και αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα σε μια μπάντα που ανοίγει τώρα τα φτερά της. Εδώ θα είμαι να περιμένω την επόμενη δουλειά των φίλων μας για να την παρουσιάσω αμέσως.

Το tracklist του cd είναι το εξής:

01. Death's Bride (05:35)
02. Kingslayers (04:25)
03. Conjure (03:59)
04. Demons in Paradise (04:56)
05. Age of Ruin (08:42)
06. Venom (03:24)
07. Tangled (04:05)
08. Ghostlight and Flame (04:35)

Το cd των φίλων μας κυκλοφορεί στις 13 Ιανουαρίου του 2023.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ / μοντέρνο μελωδικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του ντεμπούτου cd τους είναι περίπου 40 λεπτά.

Εδώ είναι το bandcamp τους που έχουν προς πώληση μερικά από τα τραγούδια τους. Θέλει λίγο φτιάξιμο και να προσθέσουν και το καινούριο cd φυσικά για όσους θελήσουν να τους βοηθήσουν. 

Exit mobile version