LifeSteps.gr

Breakers Collection game review (2023 release)

Breakers

Για τους λάτρεις των παλιών καλών arcade παιχνιδιών και της κονσόλας neogeo που την είχα για κάποιο διάστημα με αρκετά παιχνίδια μεταφορές από τα τότε διάσημα παιχνίδια της εποχής είναι το Breakers Collection, ένα από τα πολλά fighting game που διέθετε το neogeo στην συλλογή του. Δεν έχει και μεγάλες διαφορές από τα υπόλοιπα πολύ καλά
του είδους όπως τα Fatal Fury και τα Art of Fighting παρά μόνο διαφορετικούς χαρακτήρες.

Το πρώτο που διαπίστωσα παίζοντας το είναι η πιστή μεταφορά του πρωτότυπου τίτλου μετά από τόσα χρόνια. Back to the 90's δηλαδή με ατόφιο σκληροπυρηνικό gameplay και κινήσεις που χρειάζονται εκμάθηση ειδικά τα special combo των χαρακτήρων. Καλό είναι που οι εταιρείες σκέφτονται και επαναφέρουν κλασικούς τίτλους για να τους θυμούνται οι παλιοί και να τους χαρούν και οι καινούριοι παίκτες που δεν τα προλάβανε τότε. Ειδικά στο διπλό με κάποιο φίλο γινόταν ο χαμός και σπάζαμε τα χειριστήρια από τον εκνευρισμό μας όταν χάναμε.

Τότε δεν έπαιζαν ρόλο τα γραφικά και ο ήχος σε ένα παιχνίδι που ήταν σε μέτρια για τα τωρινά δεδομένα αλλά φυσικά το εθιστικό gameplay τους και το skill του κάθε παίκτη στο πόσο γρήγορα θα μπορεί να εκτελέσει μια κίνηση πολύπλοκη. Και οι κινήσεις μοιάζανε μεταξύ τους και είχαν επηρεαστεί από το θρυλικό Street Fighter βέβαια. Βέβαια θέλει το gamepad του η κάποιο χειριστήριο οπωσδήποτε γιατί με τα πλήκτρα δεν γίνονται οι κινήσεις με συνέπεια να χάνουμε συνέχεια.

Έχει γίνει πάντως πολύ πιστή μεταφορά των arcade παιχνιδιών στα σημερινά συστήματα και δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα με τα frames η κάποιο bug, έπαιξα μια χαρά και με τα πλήκτρα που έχασα από το πρώτο παιχνίδι αλλά και με το gamepad μου που το προχώρησα αρκετά. Για διπλό που είναι και ο μεγαλύτερος χαβαλές δεν το δοκίμασα καθόλου. Μάλιστα θυμήθηκα και τα γνωστά King of Fighters που έπαιζα στην Neo Geo μαζί με το πολύ αστείο World Heroes, όλα στο ίδιο στυλ βέβαια.

Ήταν και ακριβά τα παιχνίδια του Neo Geo και τα πληρώναμε σε δραχμές τότε. Είχα βρει ένα κατάστημα από τα πολλά που ξετρυπώναμε εκείνη την εποχή που τα έπαιρνα ελαφρώς μεταχειρισμένα σε λογικότερες τιμές οπότε τα αντάλλασσα με άλλα όταν το τερμάτιζα το καθένα. Είχα κρατήσει 5-6 βασικά τα πιο καλά και τα υπόλοιπα ήταν αναλώσιμα, το ίδιο γινόταν και με το πρώτο playstation. Τότε και τα videoclub που υπήρχαν νοικιάζανε παιχνίδια με την μέρα η και με το Σαββατοκύριακο αλλά που να προλάβει να τερματίσει κανείς σε μια μέρα ορισμένα από αυτά.;

Μετά κλείσανε τα videoclub και είχαν απομείνει 2-3 μαγαζιά κεντρικά για να κάνουμε την δουλειά μας. Αργότερα με την εξάπλωση του διαδικτύου οι αγορές γίνανε όλες σχεδόν διαδικτυακές εύκολα και γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να τρέχουμε σε καταστήματα. Τώρα πια τα έχουμε όλα σε ψηφιακή μορφή για να μην πιάνουνε και χώρο στο σπίτι. Πάνε τα τεράστια κουτιά στα παιχνίδια του pc κυρίως.

Στην τελική αξιολόγηση θα πάμε αφού πρώτα απαντηθεί το ερώτημα αξίζει το παιχνίδι να το αγοράσω στο steam σε αυτήν την τιμή;. Μάλλον όχι θα πω εγώ αφού υπάρχουν τόσοι emulators που έχουν όλα τα παλιά arcades και παίζουν πολύ καλά στα σύγχρονα συστήματα μας. Προσωπικά τα έχω όλα σχεδόν στον mame emulator με τεράστια συλλογή από roms που τα περιέχει όλα, από της Sega μέχρι και του Neo Geo τα arcade παιχνίδια.

Δεν θα βάλω κάποια βαθμολογία για να μην αδικήσω το παιχνίδι που δεν είναι σύγχρονο για να διαγωνιστεί με νεότερα και πιο εξελιγμένα φυσικά. Στο χέρι καθενός είναι ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα να το αγοράσει η όχι, εγώ το βρήκα μια πιστή μεταφορά του παλιού καλού arcade.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 12 Ιανουαρίου του 2023 από την εταιρεία QUByte Interactive και είναι δημιουργία της ίδιας.

Είδος: 2D arcade fighter / retro game

Η τιμή του στο steam είναι στα 16.79 ευρώ χωρίς καμία έκπτωση. Κάντε λίγο υπομονή και σε κάποιο sale που θα πέσει κοντά στο δεκάρι η και παρακάτω το παίρνετε. Είναι πάντως πολύ διασκεδαστικό ειδικά το διπλό με κάποιο φίλο.

Exit mobile version