LifeSteps.gr

Aquatico game review (2023 release)

Aquatico

Το καινούριο παιχνίδι με τον τίτλο Aquatico είναι ένα ακόμη από τα πολλά city building που έχω στην συλλογή μου στο steam. Η μόνη διαφορά με κάποια από τα υπόλοιπα που έχω είναι ότι εδώ φτιάχνουμε μια βάση στον βυθό της θάλασσας με τα ειδικά ρομπότ που έχουμε στην διάθεση μας. Ας δούμε τι περιέχει το παιχνίδι και που διαφέρει σε σχέση με τα άλλα της ίδιας κατηγορίας.

Στην αρχή ξεκινάμε με μια εντυπωσιακή εισαγωγή για να μπούμε στο πνεύμα του παιχνιδιού. Ο πλανήτης μας υποτίθεται καταστράφηκε από την πτώση ενός αστεροειδούς στην επιφάνεια του με συνέπεια να γίνει μια κλιματική αλλαγή και τα επίπεδα των ωκεανών να ανέβουν τόσο ώστε να καλύψουν τις πόλεις μας με νερό. Εμείς είμαστε η μόνη ελπίδα να ξαναφτιαχθεί η ανθρωπότητα και να συνεχίσει να επιβιώνει στον βυθό της θάλασσας σε μια πόλη που θα την φτιάξουμε από το μηδέν.

Μετά ξεκινάμε με το απαραίτητο tutorial όπου θα μάθουμε να χειριζόμαστε την κατάσταση με τα πολλά εικονίδια στο πάνω μέρος της οθόνης μας και τα κτίρια που πρέπει να φτιάξουμε για να επιβιώσουμε. Δεν είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί σε παιχνίδι και το προχώρησα στα γρήγορα για να μπούμε στο ψητό. Μαζεύεις τα απαραίτητα υλικά και φτιάχνεις τα κτίρια με την σειρά που βγαίνουν. Καλό σαν παιχνίδι αλλά μου θύμισε πολλά ίδια και δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση οπότε το έβγαλα σε μια ώρα περίπου.

Ιδιαίτερα μου θύμισε το Planetbase μόνο που εκεί φτιάχναμε μια αποικία σε κάποιο πλανήτη. Εδώ τα ρομποτάκια μας κάνουν όλη την δουλειά στην αρχή μέχρι να έρθουν οι άνθρωποι στην αποικία μας στον βυθό. Έχει πολλά κτίρια να φτιάξουμε και πολλές επιλογές για research και γενικά μάλλον θα αρέσει στους περισσότερους φανς του είδους. Πρέπει να χτίζουμε τα διάφορα κτίρια σε μέρη όπου θα έχουν την μέγιστη αποδοτικότητα αν θέλουμε να δουλεύουν σωστά και γρήγορα για να μαζεύουν τα απαραίτητα υλικά για το χτίσιμο και των υπολοίπων.

Εντάξει δεν μπορώ να πω ότι έμεινα και απόλυτα ικανοποιημένος από το παρόν παιχνίδι.Είναι μεν καλό αλλά αν κάποιος τα έχει παίξει όλα τα παρόμοια δεν θα ενθουσιαστεί σαν κάποιο νεότερο που δεν τα έχει συνηθίσει. Είναι ακόμα στην αρχή της κυκλοφορίας του και θα εμπλουτιστεί με επιπλέον υλικό αλλά η βασική του ιδέα θα παραμείνει η ίδια οπότε είναι καθαρά θέμα γούστου αν θα αρέσει η όχι.

Και στο steam οι απόψεις είναι μοιρασμένες και τους καταλαβαίνω απόλυτα αφού το πληρώσανε από την πρώτη μέρα το παιχνίδι. Για ένα μικρό indie είναι καλό και θα έπρεπε να βοηθήσουμε και τους προγραμματιστές του αλλά σαν τιμή είναι λίγο τσιμπημένη μπορώ να πω. Λογικά θα έπρεπε να έχει κάτω από 20 ευρώ για να το χαρεί ο οποιοσδήποτε θελήσει να το αγοράσει αμέσως, τώρα θα πρέπει να περιμένει κάποιο από τα sale για να το αποκτήσει.

Εγώ θα του βάλω ένα 7/10 γιατί έχει και το πλεονέκτημα ότι υπάρχει και το demo του στο steam για μια απαραίτητη δοκιμή. Ρίξτε του μια ματιά αν σας αρέσει το είδος και κατεβάστε πρώτα το demo για να ξέρετε τι θα αγοράσετε. Πάντως το tutorial του είναι πολύ καλό και απόλυτα κατατοπιστικό πράγμα που μου έκανε θετική εντύπωση για indie game. Αξίζει πιστεύω τον κόπο να το παίξετε ειδικά αν έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο. Ο βυθός της θάλασσας και τα μυστήρια του είναι πάντα ένας ωραίος τρόπος να κάνουμε την εξερεύνηση μας για να φύγουμε λίγο από τα κοινά.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 12 Ιανουαρίου του 2023 από την εταιρεία Overseer Games και είναι μια δημιουργία από την Digital Reef Games.

Είδος: Colony simulator / city builder

Η τιμή του στο steam τώρα είναι στα 22.49 ευρώ με την 10% έκπτωση που έχουν όλοι οι καινούριοι τίτλοι.

Exit mobile version