LifeSteps.gr

Rogue AI Simulator game review (2023 release)

Rogue AI Simulator

Αυτό το Rogue AI Simulator που μου έστειλε η εταιρεία του για να το παρουσιάσω έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί διαθέτει διαφορετικές επιλογές από το συνήθη strategy - resource management simulator. Διαθέτουμε μια ομάδα από ανθρώπινα... υποκείμενα που μας βοηθούν να μαζέψουμε research points ώστε να ξεκλειδώσουμε περισσότερες επιλογές και εγκαταστάσεις που είναι απαραίτητες και για τους ίδιους και για την δουλειά μας βέβαια. Είναι αρκετά πρωτότυπο το στήσιμο της βάσης μας που θα χτίσουμε τις εγκαταστάσεις μας.

Στην αρχή μου φάνηκε κάπως απλοϊκό μιας και τα έκανε όλα ουσιαστικά μόνο του το παιχνίδι αλλά μετά από λίγο διαπίστωσα ότι έχει και τις διαφορές του από τα κοινότυπα city builder που έχω παίξει δεκάδες και μόνο στο steam έχω καμιά 30αριά από αυτά. Δεν το έφτασα μέχρι το τέλος του ούτε έφτιαξα όλα όσα έχει να προσφέρει τώρα στην αρχή του αλλά μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και λίγο πρωτότυπο.

Στέλνω τους δικούς μου σε αποστολές να χακάρουν διάφορες εγκαταστάσεις και να μαζέψουν τους πολύτιμους research points για να ξεκλειδώσουμε πιο ανεπτυγμένη τεχνολογία. Επίσης πρέπει να φροντίσω για να είναι ικανοποιημένοι και ταϊσμένοι ώστε να μην γκρινιάζουν και μου φύγουν. Έχει το παιχνίδι κάποιες καινοτομίες σε σχέση με τα υπόλοιπα που τα πηγαίνεις απόλυτα γραμμικά. Αυτή του η διαφοροποίηση είναι που το κάνει τόσο ενδιαφέρον και να ξεχωρίζει από τον σωρό των παρόμοιων τίτλων.

Αν και εγώ το πήγα σχεδόν με κλειστά μάτια όχι γιατί το είχα μάθει πολύ καλά αλλά γιατί είχε περάσει η ώρα και νύσταζα. Μου φάνηκε εξαιρετικά εύκολο και είναι το μόνο που δεν έχασα από την πρώτη στιγμή. Παρακάτω από ότι λένε και άλλα παιδιά που το παίξανε αρκετές ώρες έχει και στοιχεία puzzle ακόμη και tower defence που τους δυσκόλεψαν λιγάκι. Δεν τα έχω συναντήσει ακόμα στο δικό μου παιχνίδι έως τώρα.

Προς το παρόν ξεκλειδώνω τις απαραίτητες εγκαταστάσεις ώστε οι άνθρωποι μου να έχουν να φάνε, να πλένονται και να διασκεδάζουν εκτός από το να κοιμούνται βέβαια που το κάνουμε από την αρχή που μας το λέει. Και φυσικά στην τιμή που πωλείται ποιος λέει όχι σε κάτι πρωτότυπο στην κατηγορία του;. Εγώ θα πρότεινα να το δοκιμάσετε πριν το πάρετε γιατί μία στα χίλια να μην σας ελκύσει το περιεχόμενο και να το θεωρήσετε αδιάφορο.

Εγώ ακόμα και κουρασμένος που είμαι τώρα το βρήκα πολύ ενδιαφέρον αλλά λίγο γραμμικό όσον αφορά την εκτέλεση κάποιων απαραίτητων πραγμάτων. Το παιχνίδι σε πάει εκεί που θέλει λες και παίζεις σε autopilot τουλάχιστον στα πρώτα του λεπτά. Ίσως είναι και το tutorial που σε βάζει σε μια σειρά στο τι θα κάνεις πρώτο και τι δεύτερο. Μέχρι εκεί που το έφτασα δεν είδα να έχω την ελευθερία κινήσεων να φτιάχνω ότι θέλω μόνος μου. Ίσως για αυτό και δεν έχασα κιόλας.

Το περίεργο είναι πως χάκαρα με μεγάλη ευκολία τόσες ξένες εγκαταστάσεις που θα έπρεπε κανονικά κάποιοι από αυτούς να με μυριστούν ότι συμβαίνει κάτι στη βάση τους. Τέλος πάντων το να είναι εύκολο δεν είναι απόλυτα κακό κυρίως για τους νέους χρήστες που έχουν πολλά στην λίστα τους να τερματίσουν. Θα του βάλω ένα καλό βαθμό γιατί πράγματι ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα που δοκιμάζω σχεδόν καθημερινά.

Ένα 8/10 λοιπόν στο μικρό μας indie game και ελπίζω οι προγραμματιστές του να το υποστηρίξουν και να ρίξουν ακόμα περισσότερο υλικό να εξερευνήσουμε. Είναι ένα παιχνίδι προς την σωστή κατεύθυνση και αυτό τους το αναγνωρίζω πάντως.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 12 Ιανουαρίου του 2023 από την εταιρεία Surefire Games και είναι δημιουργία των Nerdook Productions.

Είδος: Resource Management / simulation

Η τιμή του στο sream είναι αυτή την στιγμή στα 10.61 ευρώ με την γνωστή έκπτωση 10% των καινούριων παιχνιδιών και την αξίζει με το παραπάνω γιατί είναι πολύ καλός indie τίτλος.

Exit mobile version