LifeSteps.gr

Twilight Force - At the Heart of Wintervale review (2023 release)

Force

Το πρώτο αξιόλογο cd της νέας χρονιάς από αυτά που έχω ακούσει φυσικά είναι το καινούριο από τους αγαπημένους μου rpgάδες Twilight Force από την Σουηδία. Το προηγούμενο τους με τίτλο Dawn of the Dragonstar που το έχω παρουσιάσει νομίζω κάποια στιγμή πέρσι είναι από τα καλύτερα του είδους και αγαπημένο μου. Θα μπορούσαν άραγε μετά από μια μικρή αποχή λόγω του προβλήματος με την πανδημία να επιστρέψουν δριμύτεροι;. Δεν το πίστευα ότι μπορούν να γίνουν καλύτεροι και δικαιώθηκα μάλλον από το αποτέλεσμα.

Βέβαια λόγω της έλλειψης αξιόλογων τίτλων στο είδος ακόμα και αυτό είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για τον Ιανουάριο αν και δεν τα έχω ακούσει όλα αυτά που θέλω. Αυτή η χρονιά θα έχει ωραία συμφωνικά έργα κυρίως από τους Delain, τους Imperial Age αλλά και τους αγαπημένους Ιταλούς Temperance όπως επίσης από την αγαπητή Floor Jansen που θα βγάλει το δικό της προσωπικό cd. Και ότι άλλο μεγάλο προκύψει εδώ θα είμαστε να τα δούμε και να τα ακούσουμε όλα.

Εδώ στο cd μας ακούμε τις γνωστές ιστορίες για δράκους που μας μεταφέρουν σε ένα παραμυθένιο κόσμο με εξωτικά πλάσματα και μουσική ανάλογη των περιστάσεων. Επειδή έχω άποψη και των προηγούμενων δημιουργιών της μπάντας μπορώ να πω ότι σε αυτό έχουμε την καλύτερη παραγωγή από όλα έως τώρα που έχουν κυκλοφορήσει και εκεί τουλάχιστον υπάρχει μια βελτίωση. Οι μελωδίες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα αλλά όχι τόσο πιασάρικες όσο στο καταπληκτικό προηγούμενο τους cd.

Πάντως είναι μια έμπειρη πια μπάντα που ξέρει τι ζητάει ο κόσμος και του το δίνει απλόχερα. Είναι πιστοί στο στυλ που μας ΄χουν συνηθίσει και δεν κάνουν βήμα πίσω η άλλες καινοτομίες όπως για παράδειγμα οι συμπατριώτες τους In Flames που ακούγοντας το νέο τους single δεν μου έκανε καθόλου κλικ όπως φαντάζομαι θα είναι και το επόμενο τους δημιούργημα.

Και την Floor άκουσα αλλά είναι πολύ έμπειρη και όπου πάει το κάνει πολύ καλά με τον δικό της τρόπο όπως έχω ξαναπεί. Μετράει και το ταλέντο του κάθε καλλιτέχνη στην συνολική του εικόνα. Άκουγα κάτι doom μπάντες και με έπιανε ο ύπνος από την ερασιτεχνισμό που έβγαζαν τα παιδιά. Μερικοί θέλουν πολύ δουλειά για να πάρει προς η μηχανή παραγωγής αξιόλογων έργων και πάνω από όλα το προσωπικό στυλ και όχι αντιγραφές.

Εδώ στους φίλους μας τους αγαπητούς Twilight Force θα βάλω ένα 8/10 γιατί υπολείπεται του προηγούμενου που πήρε το δεκαράκι του άνετα και ωραία. Ωραία παραγωγή και εκτέλεση των συνθέσεων και μια μεγάλη και έμπειρη εταιρεία να τους στηρίζει νομίζω ότι θα πάνε και καλύτερα αν το συνεχίσουν. Αυτό που θέλω πολύ να ακούσω είναι το καινούριο των In Flames γιατί αν κρίνω από το προηγούμενο τους μάλλον απογοήτευση θα φάμε αφού το έχουν ρίξει στο prog πολύ και έχουν ξεφύγει από τον παραδοσιακό τους ήχο που τους είχαμε συνηθίσει.

Εσείς πάντως αν είστε φανς του συμφωνικού ήχου μάλλον θα μείνετε ικανοποιημένοι από το παρόν δημιούργημα των φίλων μας εκτός αν το ψάχνετε πολύ και εξονυχιστικά θα δείτε σίγουρα διαφορές. Καταρχήν οι μελωδίες αυτουνού δεν σου εντυπώνονται στο μυαλό όπως στο προηγούμενο. Ευτυχώς βγάζουν ένα cd ανά 2-3 χρόνια οπότε το επεξεργάζονται καλύτερα και δεν σου πετάνε μια έτοιμη δουλειά μέτρια απλώς για να βγάλουν κάτι στα γρήγορα.

Επειδή είναι από τις αγαπημένες μου μπάντες περιμένω πολλά καλύτερα δημιουργήματα από αυτό το φετινό που ενώ το περίμενα στα καλύτερα συμφωνικά της χρονιάς μάλλον θα πάει χειρότερα από τα άλλα που είπα και παραπάνω. Ακόμα στην αρχή της χρονιάς είμαστε και περιμένουμε πάρα πολλές κυκλοφορίες στο συμφωνικό μέταλ και στα υπόλοιπα βέβαια. Την σούμα θα την κάνουμε στο τέλος όπως πάντα.

Το tracklist του cd στην δική μου έκδοση είναι το ακόλουθο: (νομίζω λείπουν κάποια ακουστικά κομμάτια που θα περιέχονται στην deluxe version του).

1.Twilight Force
2.At The Heart Of Wintervale
3.Dragonborn
4.Highlands Of The Elder Dragon
5.Skyknights Of Aldaria
6.A Familiar Memory
7.Sunlight Knight
8.The Last Crystal Bearer

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας έχει ως εξής:

Alessandro Conti (Allyon) – Vocals
Philip Lindh (Lynd) – lead guitar, acoustic guitar, lute
Jocke Leandro Johansson (Aerendir) – rhythm guitar
Dunder Björn Lundqvist (Born) – bass
Daniel Beckman (Blackwald) – keyboards, piano, violin, cembalo
Isak Olsson (De'Azsh) – drums

Το cd κυκλοφορεί στις 20 Ιανουαρίου του 2023 από την εταιρεία Nuclear Blast.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version