LifeSteps.gr

Dark Princess - Phoenix (2023 release)

Dark Princess

Screenshot

Η επιστροφή στην ενεργό δράση της μεγάλης κυρίας της gothic σκηνής, της αγαπητής Όλγας Ρομάνοβα μετά από 13 σχεδόν χρόνια από τότε που τους άκουγα και είχαν άλλη κοπέλα στα φωνητικά είναι γεγονός. Η Dark Princess όπως είχε ονομάσει την μπάντα της από το 2004 που την ίδρυσε η ίδια ήρθε δυναμικότερα από ποτέ να ξεκινήσει ωραία την χρονιά στο συμφωνικό μέταλ / ροκ με πολύ ωραίο μοντέρνο ρυθμό και πολύ αξιόλογες συνθέσεις όπως είχαν πάντοτε βέβαια. Πάμε να το δούμε και αναλυτικότερα παρακάτω.

Καταρχήν το πρώτο πράγμα που βλέπουμε αμέσως όταν πιάνουμε στα χέρια μας το cd είναι ότι τα τραγούδια του είναι όλα στα αγγλικά όπου η αγαπητή μας Όλγα τα ερμηνεύει με άνεση και πολύ όμορφα. Και στα ρώσικα να ήτανε δεν θα είχα πρόβλημα να τα κούσω αφού το αγαπημένο μου album από την μπάντα είναι το Жестокая игра (το άγριο παιχνίδι μεταφρασμένο από το 2007). Θα βάλω και το ανάλογο τραγούδι που το ξαναηχογραφήσανε και το εκδώσανε σαν single.

Πολλοί τους παρομοιάζουν σαν τους Ρώσους Evanescence αλλά εγώ το θεωρώ προσβλητικό αυτό αφού δεν θεωρώ ότι μοιάζουν στο στυλ έστω κι αν έχουν τραγούδια που ακροβατούν στην mainstream πλευρά της μουσικής και ανεβαίνουν στα διάφορα charts. Η Όλγα είναι πολύ ταλαντούχα κοπέλα και συνθέτει μόνη της τα κομμάτια και πάντα είναι σε φόρμα, δεν βγάζει κάτι απλώς για να το κυκλοφορήσει όπως κάνουν άλλες μπάντες. Για αυτό και πάντοτε τα album τους είναι υψηλού επιπέδου και πολύ μοντέρνα για να γίνουν εύκολα αποδεκτά από το ευρύ κοινό.

Όταν κάποιος το ακούσει για πρώτη φορά χωρίς να τους ξέρει ότι είναι από την Ρωσία θα νομίσει ότι είναι από την Αμερική η έστω από την Σκανδιναβία. Η εξαιρετική ερμηνεία των αγγλικών από την Όλγα ξεχωρίζει αμέσως. Όλα τα παιδιά αποδίδουν εξαιρετικά στους ρόλους τους και στις κιθάρες και τα ντραμς όπως και η παραγωγή είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Πολύ χάρηκα που τους ξανάκουσα μετά από τόσα χρόνια αφού είχε διαλυθεί η μπάντα για κάποια περίοδο. Ευτυχώς που αποφάσισε η Όλγα να τους επαναδραστηριοποιήσει και έτσι έχουμε στα χέρια μας αυτό το πολύ καλό cd εκ μέρους τους. Θα ήθελα να ακούσω και δουλειές από τις άλλες αγαπημένες μου μπάντες από κει πάνω παρά την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι. Και τους Epidemia και τους Catharsis περιμένω αν και έχουν μεγαλώσει τώρα πια και δεν ξέρω αν θα επανέλθουν ποτέ. Είναι τόσες πολλές οι καλές μπάντες από την Μόσχα που αν τους γράψω όλους θα γεμίσει η σελίδα.

Σαν τελική εκτίμηση στο ευχάριστο αυτό cd από την αγαπητή Όλγα θα του βάλω ένα 9.5/10 και θα ήθελα και μια έκδοση στην ρώσικη γλώσσα που είναι πολύ ευχάριστη στα τραγούδια. Αφού στείλω τους χαιρετισμούς μας σε όλα τα παιδιά που απαρτίζουν την μπάντα να τους ευχηθούμε να συνεχίσουν δυνατά να μας προσφέρουν ωραίες συνθέσεις και μουσική.

Ακούστε το αν βρείτε την ευκαιρία να δείτε πως μια μπάντα μπορεί να βγάζει ποιοτική μουσική αν υπάρχει το απαραίτητο ταλέντο έστω και αν βαδίζουν σε mainstream μονοπάτια. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τους Metalite από την Σουηδία και φυσικά τους αγαπητούς μου Battle Beast, επίσης Σουηδούς, αλλά και τους Amberian Dawn από την Φινλανδία.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Phoenix 03:18
2.Taste of Freedom
3.The Void
4.Worth Waiting For
5.A Reason to Be
6.The Pain I Need
7.Falling to Fly
8.The Light
9.My Chance
10.Your Flame
11.My Shadow Self
12.Not Enough 04:10
13.Unburnt

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Olga Trifonova (ex-Romanova) – lead vocals
Stepan Zujev – keyboards and vocals
Sergey Moroz – drums
Denis Nikulshin – bass guitar
Andrey Lavrov – guitar
Maxim Demidov – guitar

Το cd κυκλοφορεί στις 20 Ιανουαρίου του 2023 από την εταιρεία Out of Line.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ / dark metal

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ. ​

Exit mobile version