LifeSteps.gr

Brazen Forgery - Brazen Forgery review (2023 release)

Brazen

Ένα νέο project από την Φινλανδία στο χώρο του συμφωνικού dark metal με το όνομα Brazen Forgery ήρθε με το νέο έτος και κυκλοφόρησε το πρώτο ντεμπούτο cd του. Εκτός από dark metal υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία στοιχείων ώστε να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό. Το αν τα καταφέρνει εξαρτάται και από τα γούστα του καθενός και τι του αρέσει να ακούει. Εγώ το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον σαν ένα πείραμα ανάμιξης διαφορετικών στοιχείων μουσικής ώστε να βγει ένα σωστό αποτέλεσμα. Έχει τα θετικά του σημεία και κάποια λίγα αρνητικά.

Καταρχήν οι Φινλανδοί έχουν την καλύτερη κατά την γνώμη μου μουσική μέταλ σκηνή και σε όλα τα είδη έχουν κορυφαία συγκροτήματα. Ακόμα και εδώ που είναι ένας μόνο μουσικός, τουλάχιστον έτσι παρουσιάζεται, γιατί δεν βλέπω πολλές πληροφορίες για την μπάντα τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά έστω και ένας καλλιτέχνης αν έχει πολύ ταλέντο. Σίγουρα θα έχει και άλλα παιδιά να τον βοηθούν στο δημιούργημα του που αν τους μάθω θα τους γράψω φυσικά για να τους γνωρίσει και ο κόσμος.

Και βάζοντας σωστά τα στοιχεία από doom και gothic metal στις συνθέσεις δίνει μια μεγάλη ποικιλία ακουσμάτων για να γλυκάνει τα αυτιά των ακροατών που αρέσκονται σε ηχητικούς πειραματισμούς. Μελωδίες πολλές εδώ και εκεί και πραγματικά ένα πολύ καλό ντεμπούτο cd από ένα άγνωστο προς το παρόν καλλιτέχνη με ταλέντο όμως που περισσεύει.

Και αυτή την στιγμή δεν μπορώ να βρω και τυχόν επιρροές που σίγουρα θα έχει για να πάρει μπρος η μηχανή δημιουργίας. Μπράβο στον φίλο μας που προσπαθεί να εξελιχθεί χωρίς να πατάει στα χνάρια των άλλων μεγάλων μπαντών του είδους φανερά τουλάχιστον γιατί είναι λογικό να μοιάζει με κάποιους. Μου αρέσουν τα death φωνητικά στα πιο doom κομμάτια και μετά στο επόμενο τραγούδι αμέσως αλλάζει ο ρυθμός σε κάτι πιο εύπεπτο.

Συνολικά είναι ένα πολύ προσεγμένο cd με τις μελωδίες όπου χρειάζονται και με τις αλλαγές ρυθμού ακριβώς ανάμεσα ώστε να μην κουράζει κανένα από τους ακροατές. Είναι αρκετά πρωτότυπο κατά την γνώμη μου κυρίως για΄τι δεν είναι ένα μόνο συγκεκριμένο είδος ώστε να καταστεί μονότονο από την πλειοψηφία. Είναι κάτι σαν τους Moonspell τους καινούριους που μου αρέσουν λόγω της στροφής τους σε πιο μελωδικά μονοπάτια.

Περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί αυτό το πολύ ενδιαφέρον project του αγαπητού φίλου μας από την Φινλανδία. Προς το παρόν θα του βάλω ένα ωραίο 9/10 γιατί μου άρεσε ο ρυθμός και η εναλλαγή των ειδών με πολύ προσεκτική προσέγγιση ώστε το ένα να μην επικρατεί στο άλλο. Ευτυχώς η χρονιά ξεκίνησε με καλές κυκλοφορίες και πιστεύω έτσι θα συνεχιστεί ώστε στο τέλος που θα κάνουμε την σούμα να έχουν μαζευτεί πολλοί υποψήφιοι για τα καλύτερα album του χρόνου που διανύουμε. Ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα.

Αυτό το cd κατά την γνώμη μου είναι και καλύτερο από την άποψη της ποικιλίας σε σχέση με το καινούριο των Twilight Force που μου αρέσουν κιόλας. Και που να έρθουν οι καινούριοι Insomnium τον άλλο μήνα να κάνουμε πάρτι. Έρχεται πολύ πράγμα και καλό από γνωστές μπάντες όχι από παλτά και πιστεύω ότι πολλά από αυτά θα ξεχωρίσουν για τα καλύτερα της χρονιάς. Εδώ θα είμαστε να τα δούμε και να τα ακούσουμε όλα για να τα παρουσιάσω αμέσως για να μάθετε και σεις από πρώτο χέρι τι αξίζει και τι όχι.

Αν βγαίνουν οι καινούριες μπάντες καλές φαντάζομαι τι έχει να γίνει με τις πολύ γνωστές αν εξαιρέσω τους In Flames που έχουν τραβήξει άλλο δρόμο πια μακριά από τις ρίζες τους στα αρχικά δημιουργήματα τους.

Το tracklist του cd είναι το εξής:

01. The Years Of Silence
02. False Prophets
03. Once I Had A Dream
04. Pax Humana
05. Thoughts In The Dark
06. Death And Posthumous Glory
07. The Lines Of Succession

Το cd κυκλοφόρησε στις 20 Ιανουαρίου του 2023.

Είδος: Dark metal με κάποιες πινελιές άλλων ειδών για να εμπλουτιστεί περισσότερο.

Η συνολική του διάρκεια είναι 37 λεπτά.

Exit mobile version