LifeSteps.gr

The Pioneers: Surviving Desolation game review (2023 release)

The Pioneers Surviving Desolation

To The Pioneers: Surviving Desolation είναι ένα ακόμη από τα πολλά παιχνίδια που ασχολούνται με το χώρο του μέλλοντος και της επιστημονικής φαντασίας γενικότερα. Σκοπός μας είναι να φτιάξουμε μια διαστημική αποστολή από επιστήμονες που θα σταλούν σε  κάποιο πλανήτη όπου θα χτίζουν μια βάση για αυτούς και θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν μέσα σε αντίξοες φυσικά συνθήκες θερμοκρασίας και άλλων κινδύνων που παραμονεύουν.

Σεναριακά το παιχνίδι είναι πολύ ενδιαφέρον και σου δίνει το κίνητρο να το προχωρήσεις μέχρι να μαζέψεις όλους τους επιζώντες και να δείτε πως θα τα βγάλετε πέρα σε ένα περιβάλλον που μόνο εύκολο δεν είναι. Ξεκίνησα με έναν από τους επιστήμονες και έψαχνα να βρω και τους άλλους για να είμαστε καλυμμένοι ώστε να μοιράσουμε και τις δουλειές. Δεν είναι καθόλου εύκολο το παιχνίδι και αυτό ίσως ξενίσει κάποιους που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά.

Θέλει το ψάξιμο του, μεγάλη υπομονή γιατί οι πρώτες ύλες δεν βρίσκονται άφθονες μπροστά μας και η επισκευή ή το φτιάξιμο μεγαλύτερης βάσης είναι απολύτως απαραίτητο. Όταν καταφέρουμε και βρούμε και τους άλλους δύο επιστήμονες τότε τους χειριζόμαστε ξεχωριστά γιατί το παιχνίδι δεν είναι σαν το The Sims να λειτουργούν από μόνοι τους εκτελώντας μια ρουτίνα που θα τους αναθέσουμε.

Έχει αρκετά πράγματα το παιχνίδι ώστε να μας κρατήσει το ενδιαφέρον και παρά την δυσκολία του τα καταφέρνουμε σιγά-σιγά. Είναι σε early access που σημαίνει ότι θα διορθωθούν ορισμένες ατέλειες που όμως δεν βρήκα σημαντικές εκτός ίσως από το γεγονός ότι θα πρέπει να νταντεύω τους τρεις επιστήμονες γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτόματα.

Πρέπει να κάνουμε craft ορισμένα βασικά πράγματα για να τα έχουμε για την επιβίωση μας, πρέπει να ψάχνουμε για χρήσιμα resources όπως επίσης να δημιουργήσουμε τροφή για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε στον διαστημικό μας σταθμό όπου θα ζήσουμε. Στην αρχή που έπεσα στον πλανήτη με την κάψουλα μου γύριζα εδώ και εκεί και δεν ήξερα τι να κάνω. Σίγουρα θέλει εκμάθηση το παιχνίδι γιατί φαίνεται πολύ καλό για να το παρατήσουμε έτσι.

Θα πρέπει να το ξαναπαίξω αύριο γιατί τώρα πέρασε η ώρα και κουράστηκα αρκετά από το προηγούμενο παιχνίδι που ήταν οι αγαπημένοι πειρατές. Και θέλει και πολύ ψάξιμο για να βρω τα απαραίτητα πράγματα για να αρχίσω να επιδιορθώνω την βάση που θα ζήσουμε. Τελικά τώρα που το ξαναδοκίμασα σε καινούριο παιχνίδι μήπως βρω περισσότερα resources που είναι απαραίτητα για το ξεκίνημα αλλά πάλι δεν βρίσκω τίποτα εκτός από 3-4 κουτιά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Νομίζω ότι λόγω early access κάποια πράγματα λείπουν από το παιχνίδι όπως υπάρχουν και κάποια bugs στην κίνηση των χαρακτήρων από μέσα προς τα έξω στην βάση που φτιάχνουμε. Κολλάνε οι χαρακτήρες σε ορισμένα σημεία και αυτό σου σπάει λίγο τα νεύρα γιατί δεν είναι Sims να παίζουν μόνοι τους. Θα το αφήσω να σουλουπωθεί λίγο από τους προγραμματιστές του και μετά θα το ξαναπαίξω.

Πάντως είναι πολύ ατμοσφαιρικό και δείχνει ότι έχει όλες τις προυποθέσεις να εξελιχθεί σε big hit αλλά προς το παρόν κάνουμε υπομονή και περιμένουμε. Το 8/10 το αξίζει πάντως έστω και με κάποιες ατέλειες που έχει. Ίσως θα πρέπει να προστεθεί η πολύτιμη αυτόματη κίνηση των χαρακτήρων μας σε κάποιο επόμενο update. Επίσης ένα demo στο steam για αυτούς που θέλουν να το παίξουν πριν την αγορά του θα ήταν πολύ χρήσιμο να προστεθεί.

Αν καταφέρετε και το βρείτε κάπου για δοκιμή κάντε το και δεν θα απογοητευτείτε. Με τις κατάλληλες προσθήκες, αν ποτέ γίνουν, θα βγει εξαιρετικά εθιστικό παιχνίδι για τους φίλους των resource management games.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 20 Ιανουαρίου του 2023 από την εταιρεία Supercube και είναι δημιουργία της ίδιας.

Είδος: Space survival / strategy management

Η τιμή του στο steam είναι στα 25.49 ευρώ με έκπτωση 15%.

Exit mobile version