LifeSteps.gr

Mahokenshi game review (2023 release)

Mahokenshi

Το καινούριο παιχνίδι από την αγαπητή Iceberg με το όνομα Mahokenshi μόλις κυκλοφόρησε και δεν έχασα την ευκαιρία να το δοκιμάσω αφού έχω πολλά από τα παιχνίδια της εταιρείας που ειδικεύεται στα strategy και τα περισσότερα είναι από καλά έως πολύ καλά. Έχω αρκετά από αυτά στην συλλογή μου στο steam και μπορείτε και εσείς να πάρετε κάποια τώρα που τα έχει σε sale με τιμές χαμηλότερες από πέντε ευρώ.

Στην αρχή ξεκινάμε διαλέγοντας τον σαμουράι μας από τέσσερις υποψηφίους από διαφορετικούς οίκους και ο τελικός μας σκοπός είναι να γίνουμε εμείς φυσικά οι δυνατότεροι σαμουράι μάγοι και να κυριαρχήσουμε στους υπόλοιπους ανταγωνιστές ώστε να διαφυλάξουμε τα εδάφη από τους κακούς αντιπάλους. Το ωραίο και πρωτότυπο στην υπόθεση είναι ότι εξαρτόμαστε πολύ και από τις κάρτες αφού πρέπει να φτιάξουμε ένα αξιόλογο deck ώστε να μπορούμε να επιτεθούμε με αξιώσεις για να εξοντώνουμε τους εχθρούς μας.

Τα γραφικά και ο ήχος του Mahokenshi κυμαίνονται σε επίπεδα που συμβαδίζουν με την εποχή και μάλιστα τρέχει πολύ ομαλά στα περισσότερα μεσαία και υψηλής ποιότητας gaming συστήματα πράγμα που σημαίνει καλό optimization από τους προγραμματιστές του. Αν είχε και κάποιο multiplayer θα ήταν καλύτερο πιστεύω αλλά και έτσι στο single μια χαρά ικανοποίηση μας προσφέρει. Έχει την ποικιλία από κάρτες για να μαζέψουμε αν και θα μπορούσε να είχε και περισσότερες.

Και η προσιτή του τιμή για τέτοιου είδους τίτλο το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό για μεγάλη μερίδα κοινού που θέλει να το δοκιμάσει. Δύσκολο δεν είναι όπως άλλα που του μοιάζουν κάπως αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το τερματίσουμε σε 5 ώρες με όλους τους χαρακτήρες που μπορούμε να επιλέξουμε. Επειδή ο κάθε σαμουράι που επιλέγουμε στην αρχή έχει και τις δικές του προσωπικές κάρτες το κάνει να έχει αρκετή αντοχή στο χρόνο για να το τερματίσουμε με όλους τους.

Δεν έχω και πάρα πολλά να γράψω για τέτοιο παιχνίδι εκτός του ότι είναι καλό ακόμη και για αρχάριους παίκτες, ίσως να μην αρέσει στους πολύ σχολαστικούς που τα ψάχνουν όλα με το σταγονόμετρο αλλά στην πλειοψηφία θα αρέσει σίγουρα ειδικά σε αυτούς που αρέσκονται στην ιαπωνική κουλτούρα με τους σαμουράι και τις μάχες τους. Δύσκολο δεν είναι, μπορείτε να το τερματίσετε σχετικά άνετα μέσα σε λίγες ώρες και να ξεκλειδώσετε όλες τις κάρτες για το deck σας.

Άντε να εμβαθύνουμε λιγάκι στο gameplay. Η Roguelike ανάπτυξη χαρακτήρων μου άρεσε, δηλαδή το γεγονός ότι η τράπουλα reset όταν χάσουμε σε μια αποστολή ή κερδίσουμε και, στο επόμενο πέρασμα, έχουμε το ισχυρότατο κίνητρο να ξεκλειδώσουμε νέες κάρτες για τον χαρακτήρα μας και να μαζέψουμε και τους κρυστάλλους που του αναβαθμίζουν τις ικανότητες μέχρι να τον κάνουμε παντοδύναμο.

Έχουμε όμως αρκετά ισχυρό κίνητρο για να παίζουμε συνέχεια μέχρι να πετύχουμε την τελειότητα του χαρακτήρα όταν κάθε χάρτης, μαζί με όλα τα χαρακτηριστικά του, είναι ακριβώς ο ίδιος, με τις κάρτες και τα αντικείμενα να είναι τα μόνα που αλλάζουν; Η απάντηση είναι θετική γιατί έχει αρκετές αποστολές, οι οποίες μας ωθούν στο να χρησιμοποιήσουμε διαφορετική στρατηγική, ακόμα και αν οι τοποθεσίες και οι εχθροί ενός χάρτη είναι οι ίδιοι. Είναι σημαντικό το ότι το επίπεδο δυσκολίας είναι πολύ απαλό μέχρι κάποιο σημείο αλλά η απότομη αύξηση του χαλάει κάπως στην εμπειρία στην πορεία.

Σαν τελική βαθμολόγηση θα του βάλω ένα 7.5/10 γιατί και καλύτερα έχω δει και φτηνότερα φυσικά που είναι το πιο σημαντικό. Δοκιμάστε το πάντως αν βρείτε την ευκαιρία και πείτε την γνώμη σας στα σχόλια από κάτω αν σας άρεσε η βρήκατε τίποτα μικρολεπτομέρειες που δεν σας άρεσαν ώστε να σας κρατήσει το ενδιαφέρον. Το σύστημα της μάχης με τις κάρτες και της κίνησης με τα εξάγονα είναι καλοφτιαγμένο και στα συν του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 24 Ιανουαρίου του 2023 από την γνωστή μας Iceberg Interactive και δημιουργήθηκε από τα Game Source Studio.

Είδος: Turn based strategy

Η τιμή του στο steam βρίσκεται στα 24.50 ευρώ χωρίς έκπτωση. Σχετικά καλή κατά την γνώμη μου για ένα προσεγμένο και εθιστικό παιχνίδι στρατηγικής.

Exit mobile version