LifeSteps.gr

Mono Inc. - Ravenblack (2023 release)

Mono Inc.

Έφτασε στα χέρια μου το δωδέκατο cd στην deluxe edition των Γερμανών Mono Inc. που τους ακούω από αρκετά παλιά και μου αρέσουν πολύ. Έμπειροι μουσικοί με πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ τους και λογικό είναι να παρουσιάζουν πάντα σχεδόν άψογες δουλειές από όποια πλευρά και να το δει κανείς. Η deluxe edition του cd τους παρουσιάζει τα 11 κανονικά τους τραγούδια και τα ίδια σε απλή μουσική μόνο. Χορταστικό το αποτέλεσμα και άκρως ικανοποιητικό κατά την γνώμη μου. Ειλικρινά δεν το περίμενα καλύτερο από ότι είναι, έχουν πιάσει μια πολύ καλή απόδοση και μένουν εκεί επί χρόνια τώρα.

Στα 23 χρόνια που υπάρχει η μπάντα έχει κυκλοφορήσει μπόλικο υλικό για να απολαύσουμε, σχεδόν ένα cd κάθε δύο χρόνια βγάζουν πάντα στον σκοτεινό δρόμο της ροκ όπως μας έχουν συνηθίζει. Ο συνδυασμός αντρικών με γυναικεία φωνητικά είναι υπέροχος και προσδίδει άλλη διάσταση στο όλο ύφος της μπάντας. Έχουν αυτό το κάτι που σε κρατάει να το ακούσεις ολόκληρο το cd και μάλιστα μου έφερε στο μυαλό και το προηγούμενο τους που μου άρεσε, το Book of Fire, πριν λίγα χρόνια.

Σε αυτό το συγκεκριμένο καινούριο τους cd o ιδρυτής και εγκέφαλος της μπάντας που γράφει και τα τραγούδια, ο Martin Engler είναι σε μεγάλα κέφια από ότι ακούω. Είτε στα αγγλικά είτε στα γερμανικά τα τραγούδια και οι συνθέσεις του είναι πάντοτε σε πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας και μας κάνουν να διψάμε και για άλλο. Είναι και μια κατηγορία το dark rock η gothic rock που βγαίνουν λίγα σχετικά αλλά πολύ αξιόλογα έργα κυρίως από τις γνωστές μπάντες η δίδυμα του είδους (βλέπε Lacrimosa).

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται πάρα πολλά λόγια για να εκφράσω την ικανοποίηση μου για το αποτέλεσμα της ακρόασης του καινούριου δημιουργήματος της μπάντας. Αν μπορέσετε να το ακούσετε θα μείνετε ικανοποιημένοι σίγουρα από μια έμπειρη και πολύ αξιόλογη μπάντα του είδους που μας αρέσει πολύ. Εγώ από την μεριά μου θα βάλω ένα 8.5/10 γιατί δεν το θεωρώ καλύτερο από το προηγούμενο αλλά ίσως λίγο πιο κάτω.

Και την απλή έκδοση να πάρετε δεν θα χάσετε τίποτα το ιδιαίτερο μιας και απευθύνεται στους πολύ φανς του είδους που ψάχνουν τα πάντα με την παραμικρή λεπτομέρεια, ίσα-ίσα θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα για να μπορέσετε να πάρετε και κάτι άλλο. Πάντως μπράβο στα παιδιά για την εξαιρετική τους δουλειά, συστήνεται με κλειστά μάτια στους φανς του σκοτεινού ροκ. Θα βάλω και ένα δύο τραγούδια να ακούσετε να πάρετε μια γεύση αν δεν τους γνωρίζετε ήδη βέβαια. Ευτυχώς είναι μεγάλη μπάντα και υπάρχει άφθονο υλικό να δούμε και να ακούσουμε.

Αν θέλετε να πείτε την γνώμη σας για την μπάντα γράψτε την από κάτω στα σχόλια. Θέλω να διαβάζω και να ακούω σχόλια από φίλους με τα ίδια γούστα. Εξάλλου η μουσική πάντα μας ενώνει.

Το tracklist του cd στην deluxe edition έχει ως εξής:

01. At the End of the Rainbow (04:28)
02. Empire (04:13)
03. Princess of the Night (04:25)
04. Angels Never Die (feat. Sanz) (04:47)
05. Heartbeat of the Dead (04:12)
06. Ravenblack (04:37)
07. Lieb Mich (04:10)
08. Never Alone (06:11)
09. After Dark (feat. Storm Seeker) (04:27)
10. Day of Reckoning (04:08)
11. Wiedersehen Woanders (04:28)
12. At the End of the Rainbow (Instrumental) (04:28)
13. Empire (Instrumental) (04:13)
14. Princess of the Night (Instrumental) (04:25)
15. Angels Never Die (Instrumental) (04:47)
16. Heartbeat of the Dead (Instrumental) (04:12)
17. Ravenblack (Instrumental) (04:37)
18. Lieb Mich (Instrumental) (04:10)
19. Never Alone (Instrumental) (06:11)
20. After Dark (Instrumental) (04:27)
21. Day of Reckoning (Instrumental) (04:08)
22. Wiedersehen Woanders (Instrumental) (04:28)

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Martin Engler – Vocals
Carl Fornia – Guitars, Vocals
Manuel Antoni – Bass, Vocals
Katha Mia – Drums, Vocals

Το cd κυκλοφόρησε στις 27 Ιανουαρίου του 2023 από την εταιρεία NoCut Entertainment.

Είδος: Dark rock / gothic rock

Η συνολική του διάρκεια είναι 100 λεπτά περίπου.

Exit mobile version