LifeSteps.gr

Dead Sun - Soul Diseased (2023 release)

Dead Sun

Να και ένα cd στο χώρο του melodic death metal που είχα καιρό να ακούσω. Προέρχεται από τους Σουηδούς Dead Sun  και είναι το έβδομο στούντιο cd τους με τίτλο Soul Diseased. Για να είμαι ειλικρινής δεν τους είχα ακούσει σε παλιότερες κυκλοφορίες τους οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν βελτιώθηκαν η παρέμειναν στα ίδια επίπεδα η ακόμα και αν χειροτέρεψαν. Από την Σουηδία προέρχονται πολλά και γνωστά συγκροτήματα του είδους άλλα πολύ καλά και άλλα που έχουν πάρει άλλο δρόμο και στεναχωρούν τους οπαδούς τους. Μην λέμε ονόματα και θίγουμε καταστάσεις σε λίγες μέρες θα αξιολογήσουμε την νέα δημιουργία των θρυλικών In Flames.

Τώρα που ακούω το cd προσεκτικά μου θυμίζει περισσότερο κάτι σαν dark metal με μελωδίες παρά το αυθεντικό χύμα μελωδικό death metal αν εξαιρέσω τα φωνητικά. Βέβαια τα περισσότερα συγκροτήματα του σύγχρονου melodic death metal έχουν βάλει τόσο νερό στο κρασί τους με την μίξη διαφορετικών ειδών και στοιχείων που στο τέλος δεν θα ξέρουμε τι ακούμε. Κάτι σαν πειραματικό μέταλ φαίνεται η όλη φάση με τα παιδιά από την Σουηδία, σαν να ψάχνονται ακόμα να βρουν τον συγκεκριμένο τους ήχο.

Και δεν είναι στα γνωστά λημέρια των γνωστών μπαντών του Γκέτεμποργκ ήχου όπως θα περίμενε κανείς αλλά και ούτε και πλησιάζει στην μελωδία των Φινλανδικών συγκροτημάτων τύπου Insomnium, που μιας και το έφερε η κουβέντα περιμένω το καινούριο τους με ανυπομονησία για την παρουσίαση. Έχω και ένα ep από τους θρυλικούς In Flames που πρέπει να ακούσω για να δω αν αξίζει την παρουσίαση η θα πάμε κατευθείαν στο επερχόμενο cd σε 3-4 μέρες. Δύσκολο το βλέπω να επιστρέφουν στον κλασικό τους ήχο που τους γνωρίσαμε αλλά ας ελπίσω να είναι ένα καλό prog death έστω που μου αρέσει.

Ας ξαναγυρίσω πάλι στο παρόν μας cd και να πω ότι ναι μεν ακούγεται ευχάριστα και αρκετά ήσυχο για μελωδικό death metal αλλά δεν πιάνει και την κορυφή στο είδος η μάλλον δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ακούσει από τα δεκάδες ίδια που βγαίνουν καθημερινά. Συμπαθητικό ακούγεται και με αρκετή μελωδία αλλά μια από τα ίδια. Όλα τα credits πηγαίνουν στο παιδί που τα κάνει όλα μόνος του φυσικά και για αυτό θα έιμαι και πολύ επιεικής μαζί τους.

Δύσκολο να επιλέξω κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι για αγαπημένο αφού μου φαίνονται κάπως κοινότυπα. Θα βάλω ένα 7/10 και αν βρω θα ακούσω και τα υπόλοιπα cd τους για να δω αν βελτιώνονται η παραμένουν σταθεροί στον δρόμο του συγκεκριμένου είδους. Πάω τώρα να βάλω και τους αγαπητούς In Flames που ελπίζω να μην τα έχουνε κάνει μαντάρα τώρα τελευταία. Πάντως εσείς ακούστε τους Dead Sun μπορεί να σας αρέσουν η μπορεί να τους βρείτε και μονότονους. Είναι όλα θέμα γούστου για αυτό και δεν θέλω να τα πικράνω τα παιδιά.

Τσεκάρετε το bandcamp τους που έχω βάλει παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες και όλες τις κυκλοφορίες από την εταιρεία τους που ειδικεύεται στο extreme metal και ειδικά στο underground από ότι βλέπω.

Το tracklist του cd είναι το εξής:

01. Sjuk Själ
02. Deeper Down
03. Sand And Rot
04. Carved To The Bone
05. The Shape From Out The Shadows
06. Mausoleum Melodies
07. Tid För Jakt
08. Soul Diseased
09. Stashed Away
10. Premature Burial

Η μπάντα αποτελείται ουσιαστικά από δύο βασικούς μουσικούς και έχουν και session musicians για να τους βοηθούν όταν χρειάζεται. Από ότι βλέπω όλα σχεδόν τα κάνει ο Roger που είναι μια ορχήστρα μόνος του.

Roger "Rogga" Johansson: Vocals, Guitar, Bass, Keyboard

Matthias Fiebig: Drums

Carve, Paganizer, Blodsrit, ex-Zombified (SWE)

Κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου του 2023 από την εταιρεία Xtreem Music.

Mixed and mastered by Håkan Stuvemark.
Cover artwork by Felipe Mora

Είδος: Melodic death metal / dark metal / groove metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 36 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε και από εδώ.

Exit mobile version