LifeSteps.gr

In Flames - Foregone (2023 release)

Foregone

Είναι αλήθεια ότι το καινούριο cd από τους θρυλικούς In Flames που είναι το δεκατοτέταρτο στην μεγάλη τους πορεία για περίπου τρεις δεκαετίες με τον τίτλο Foregone το περίμενα αν και για να είμαι ειλικρινής περίμενα ότι θα είναι κάπως σαν το προηγούμενο για να μην πω χειρότερο. Και απορώ με όλους που βάζουν 9/10 σε αυτό το δημιούργημα. Εντάξει να τους σεβόμαστε τους κλασικούς μουσικούς αλλά αυτό που ακούμε απέχει πολύ από τον αρχικό τους ήχο και λογικό είναι να δυσαρεστεί τους φανς τους, τουλάχιστον την πλειοψηφία που είναι κολλημένοι στο 90 με τα δυναμικά albums του καθαρού και χύμα ήχου τους.

Όπου ακούω πολύ μοντέρνο στοιχείο σε συνθέσεις κλασικών συγκροτημάτων αμέσως ξενερώνω για΄τι νιώθω ότι δεν τους πάει στο στυλ. Ευτυχώς που μερικοί το κατάλαβαν και δημιούργησαν τους The Halo Effect που είναι κορυφαίοι αυτή την στιγμή αφήνοντας τις άλλες μπάντες από την Σουηδία να τους κυνηγάνε αλλά να μένουν αρκετά πίσω. Θέλουν να το κάνουν progressive melodeath τουλάχιστον κάντο όπως οι αγαπητοί Meshuggah. Όχι τέτοιο πράγμα που σε λίγο θα είναι και για Eurovision.

Θέλουμε το μέταλ μας καθαρό και δυναμικό μακριά από προσμίξεις στοιχείων που αλλοιώνουν το στυλ του. Ειδικά σε μπάντες έμπειρες και με τόσα χιλιόμετρα στα πόδια τους. Άλλοι Soiwork μου βγήκαν και αυτοί δυστυχώς. Δεν περίμενα ποτέ να βγουν και παλτά η θρυλική μπάντα. Εντάξει σε κάποιο νέο που δεν έχει ακούσει τα παλιά τους ίσως να του αρέσει ο μοντέρνος ρυθμός αλλά για μένα ακούγεται πολύ mainstream και radio friendly.

Αδιάφορες συνθέσεις με μόνο καλό την παραγωγή που είναι σε επαγγελματικό επίπεδο λόγω της εταιρείας που είναι μανούλα σε κάτι τέτοιες μπάντες. Μου φαίνεται τόσο αδιάφορο που ούτε μια φορά δεν μπορώ να το ακούσω. Θα πάω να βάλω κάτι καλύτερο μου φαίνεται, έχουν βγει και ωραία αυτή την εβδομάδα, αρχίζει και ζεσταίνεται η αγορά με τις καλές κυκλοφορίες να είναι προ των πυλών.

Θα βάλω ένα φτωχό 5/10 γιατί τόσο μου φαίνεται ότι αξίζει. Δεν είμαι υπέρ της στροφής που έχουν κάνει στο μοντέρνο μέταλ με τίποτα, προτιμώ το ατόφιο και πιο ωμό μέταλ και ας μην έχει τόσες μελωδίες σαν να απευθύνεται σε άτομα νεαρής ηλικίας. Βέβαια επειδή ο καθένας έχει διαφορετική άποψη σε μερικούς μπορεί να αρέσει και αυτό αλλά για εννιάρι στα δέκα με τίποτα δεν αξίζει. Φέτος θα κρίνονται πιο αυστηρά οι μπάντες, πέρασε η περίοδος χάριτος και επιείκειας. Δεν μπορούμε να κοροιδεύουμε τον κόσμο και να ξοδεύει τα λεφτά του σε βλακείες και μετά να παραπονιέται.

Εσείς μπορείτε να τους ακούσετε για να βγάλετε την άποψη σας και να πείτε την γνώμη σας αν θέλετε από κάτω. Σκεφτόμουν στην αρχή αν θα έπρεπε να τους παρουσιάσω αλλά επειδή είναι μεγάλη μπάντα και από τους ιδρυτές του ήχου αποφάσισα να το κάνω. Μάπα το καρπούζι βγήκε αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορεί να είναι όλα ωραία. Ελπίζω τώρα στους Delain να αλλάξουν το κλίμα και να παρουσιάσουν εξαιρετικό συμφωνικό μέταλ όπως με έχουν συνηθίσει. Εδώ τα παιδιά δυστυχώς δεν το κατάφεραν. Μόνο το εξώφυλλο του cd είναι πραγματικά πολύ καλό και ίσως καλύτερο από το περιεχόμενο.

Το tracklist του cd είναι το εξής στην limited edition:

1. The Beginning Of All Things
2. State of Slow Decay
3. Meet Your Maker
4. Bleeding Out
5. Foregone Pt. 1
6. Foregone Pt. 2
7. Pure Light Of Mind
8. The Great Deceiver
9. In The Dark
10. A Dialogue In B Flat Minor
11. Cynosure
12. End The Transmission

13. Become One​ (στην limited edition μόνο)

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Anders Fridén – vocals
Björn Gelotte – guitars
Chris Broderick – guitars
Bryce Paul – bass
Tanner Wayne – drums​

Το cd κυκλοφορεί στις 10 Φεβρουαρίου του 2023 από την εταιρεία Nuclear Blast Records.

Είδος: Melodic death metal με prog στοιχεία

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 50 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version