LifeSteps.gr

Pharaoh: A New Era game review (2023 release)

Pharaoh: A New Era

Το Pharaoh: A New Era είναι ένα παιχνίδι προσομοίωσης οικοδόμησης πόλης που αναπτύχθηκε από την Triskell Interactive και εκδόθηκε από την Dotemu. Κυκλοφόρησε φέτος τον μήνα που διανύουμε και είναι ένας σύγχρονος επανασχεδιασμός του κλασικού παιχνιδιού Pharaoh (παρέα με το expansion του εν ονόματι Cleopatra: Queen of the Nile), το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1999 από την θρυλική Sierra Entertainment, στην Χρυσή Εποχή της. Στο Pharaoh: A New Era, οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο ενός φαραώ στην αρχαία Αίγυπτο, διαχειρίζονται πόρους, κατασκευάζουν κτίρια, και οδηγούν τους ανθρώπους τους στην ευημερία.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του Pharaoh: A New Era είναι το βάρος που έχει δωθεί στην ιστορική ακρίβεια. Το παιχνίδι ξεκινά από τα σπάργανα της Αιγυπτιακής ιστορίας, καλύπτει 4000 χρόνια (από το 3500 π.χ. στην προδυναστική περίοδο και μετά) και οι παίκτες είναι επιφορτισμένοι με τη διαχείριση μιας κοινωνίας που είναι τρομερά περίπλοκη. Οι προγραμματιστές του παιχνιδιού συνεργάστηκαν στενά με ιστορικούς και αιγυπτιολόγους για να διασφαλίσουν ότι κάθε λεπτομέρεια του παιχνιδιού είναι ακριβής, από τη διάταξη των πόλεων μέχρι το σχεδιασμό των κτιρίων.

Στο Pharaoh: A New Era, ξεκινάμε με μια μικρή πόλη και πρέπει να διαχειριζόμαστε πόρους όπως τροφή, νερό και πρώτες ύλες για να κρατάμε τους πολίτες μας σιτισμένους και υγιείς. Καθώς η πόλη μεγαλώνει, αρχίζουμε να κατασκευάζουμε κτίρια για να παρέχουμε βασικές υπηρεσίες όπως υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Πρέπει επίσης να διαχειριστούμε την οικονομία της πόλης, εξισορροπώντας τις ανάγκες των αγροτών, των τεχνιτών και των εμπόρων για να εξασφαλίσουμε ότι η πόλη είναι ευημερούσα.

Μία από τις πιο συναρπαστικές πτυχές του Pharaoh: A New Era είναι η ικανότητα να χτίσουμε μεγάλα μνημεία που κατασκευάστηκαν κατά την περίοδο της αρχαίας Αιγύπτου και είναι πασίγνωστα μέχρι τις μέρες μας. Θα δημιουργήσουμε εμβληματικές κατασκευές όπως οι Μεγάλες Πυραμίδες, η Σφίγγα και ο Ναός του Λούξορ, καθώς και μικρότερα κτίρια όπως παζάρια και αγορές. Η προσοχή του παιχνιδιού στη λεπτομέρεια και η ιστορική ακρίβεια κάνουν αυτές τις δομές όχι μόνο όμορφες αλλά και εκπαιδευτικές για μικρούς και μεγάλους παίκτες.

Το Pharaoh: A New Era περιλαμβάνει επίσης ένα single player campaign, ένα μοναδικό σενάριο που βυθίζει τους παίκτες στον κόσμο της αρχαίας Αιγύπτου. Καθώς οι παίκτες προχωρούν στο παιχνίδι, θα αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις και θα κληθούν να λάβουν δύσκολες αποφάσεις που θα καθορίσουν τη μοίρα της πόλης τους. Εναλλακτικά του single player campaign, μας δίνεται η ευκαιρία να παίξουμε μεμονωμένες αποστολές από το campaign και να χρησιμοποιήσουμε δικούς μας χάρτες για να δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας.

Μαζί με τα παραπάνω, διαθέτουμε και μια λειτουργία sandbox, η οποία μας επιτρέπει να χτίζουμε και να διαχειριζόμαστε την πόλη μας χωρίς περιορισμούς. Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για όσους θέλουν να πειραματιστούν με διαφορετικές στρατηγικές δόμησης ή απλά να χαλαρώσουν και να δημιουργήσουν ένα όμορφο αστικό τοπίο.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι επίσης αξιοσημείωτα, με ζωντανά και λεπτομερή γραφικά που ζωντανεύουν την αρχαία Αίγυπτο. Το user interface είναι πολλές κλάσεις ανώτερο του πρωτότυπου καθώς έχει αναβαθμιστεί πλήρως και μας διευκολύνει τρομερά στο χτίσιμο των κτιρίων μας και στην τοποθέτησή τους στα σωστά σημεία. Το soundtrack είναι επίσης καλοφτιαγμένο, με ένα μείγμα παραδοσιακής αιγυπτιακής μουσικής και πρωτότυπων συνθέσεων που βοηθούν να δώσετε τον τόνο στο παιχνίδι.

Ένα από τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού είναι η προσβασιμότητά του. Αν και μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στην αρχή, με την πολυπλοκότητα της διαχείρισης μιας πόλης και των πόρων της, το Pharaoh: A New Era κάνει εξαιρετική δουλειά στο να εισάγει σταδιακά τους παίκτες στους μηχανισμούς του. Το σεμινάριο είναι αναλυτικό και υπάρχουν επίσης συμβουλές εργαλείων και επεξηγήσεις σε όλο το παιχνίδι που βοηθούν στην αποσαφήνιση διαφορετικών συστημάτων.

Μια άλλη εντυπωσιακή πτυχή του Pharaoh: A New Era είναι η δυνατότητα αναπαραγωγής του. Με μια ποικιλία διαφορετικών στρατηγικών δόμησης, σεναρίων και επιπέδων δυσκολίας, οι παίκτες μπορούν να απολαύσουν πολλές ώρες παιχνιδιού. Η κοινότητα modding του παιχνιδιού έχει ενεργοποιηθεί και αναμένουμε διάφορα πρωτότυπα mods και σενάρια για να τα κατεβάσουμε από την ενότητα downloads του παιχνιδιού, προσθέτοντας ακόμα περισσότερο περιεχόμενο και ποικιλομορφία στο παιχνίδι.

Συμπερασματικά, το Pharaoh: A New Era είναι ένα φανταστικό παιχνίδι προσομοίωσης οικοδόμησης πόλεων που προσφέρει μια ικανοποιητική και καθηλωτική εμπειρία. Με την προσοχή του στην ιστορική ακρίβεια, το καλό σενάριο, τα οικοδομικά θαύματα της Αρχαίας Αιγύπτου και τα λειτουργικά game mechanics, είναι ένα παιχνίδι που δεν πρέπει να χάσουν οι λάτρεις του είδους ή όσοι ενδιαφέρονται για την αρχαία αιγυπτιακή ιστορία.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 15 Φεβρουαρίου του 2023 από την εταιρεία Dotemu και είναι μια δημιουργία της Triskell Interactive.

Είδος: City builder / simulation

Η τιμή του στο steam είναι στα 19.54 ευρώ με 15% έκπτωση που έχει τώρα.

Exit mobile version