LifeSteps.gr

Dredge game review (2023)

Dredge

Σκέφτηκα να σας παρουσιάσω σήμερα ένα συναρπαστικό παιχνίδι της αγαπημένης μας Team 17 με το όνομα "Dredge". Το "Dredge" είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει τη στρατηγική, την εξερεύνηση και την επιβίωση σε έναν ρεαλιστικό αλλά και συνάμα φανταστικό κόσμο.

Στον κόσμο του "Dredge", ξεκινάμε από ένα νησί σαν ταλαίπωροι ναυαγοί που μας ξέβρασε η εχθρική θάλασσα. Ο ντόπιος δήμαρχος αναγνωρίζει στο σπινθηροβόλο βλέμμα μας την εσωτερική δύναμη ενός θαλασσόλυκου και μας ξεχωρίζει απο το πλήθος, αναθέτωντάς μας την πρώτη δουλειά, η οποία δεν είναι άλλη από το ψάρεμα. Με ένα σαπιοκάραβο μαθαίνουμε τα μυστικά του ψαρέματος και γεμίζουμε σταδιακά το σκαρί μας με τους κατοίκους του βυθού, πουλώντας τους στην συνέχεια προκειμένου να ξεχρεώσουμε το σκάφος μας.

Δύο είναι οι βασικές ασχολίες του παιχνιδιού από τις οποίες αντλούμε την μεγαλύτερη απόλαυση: το quick time event του ψαρέματος και η πλοήγηση με το ψαροκάϊκό μας. Το πρώτο απαιτεί εξαιρετικό συγχρονισμό για να πιάσουμε όλα τα ψάρια, ακόμα και τα πιο δύσκολα. Δεν το βαριόμαστε ποτέ διότι το επίπεδό δυσκολίας του αλλάζει με γνώμονα τον τύπο ψαρέματος, τα είδη ψαριών και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε. Η πλοήγηση είναι συναρπαστική λόγω της καθηλωτικής ατμόσφαιρας και όχι του απλοϊκού μηχανισμού που χρησιμοποιεί.

Η εναλλαγή μέρας νύχτας δημιουργεί καταπληκτική ατμόσφαιρα και κάνει τις νυχτερινές μας εξορμήσεις ένα πραγματικό ταξίδι στην άκρη του τρόμου. Οι χαρακτήρες είναι ανατριχιαστικές καρικατούρες που παρουσιάζουν το ενδιαφέρον τους και οι αποστολές που μας αναθέτουν αρκετά ενδιαφέρουσες. Το σενάριο κρύβει πολλά μυστήρια τα οποία περιμένουν να τα ξεσκεπάσουμε και η τρομακτική ομίχλη κρύβει πλάσματα που θα μας κόψουν ενίοτε την ανάσα.

Το γραφικό περιβάλλον του "Dredge" είναι προφανώς εντυπωσιακό και παρουσιάζει έναν σκοτεινό και απειλητικό κόσμο. Η απεικόνιση του τοπίου εμπλουτίζει την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού και συνεισφέρουν στην αίσθηση αβεβαιότητας και επικείμενης καταστροφής που επικρατεί στον κόσμο του "Dredge". Ο χάρτης του μπορεί να είναι μικρός αλλά έχει αρκετές ενδιαφέρουσες τοποθεσίες, τσιγκλίζοντας μας διαρκώς για να τον εξερευνήσουμε. Σε τελική ανάλυση, αν επιθυμείτε να χαθείτε για μερικές ώρες σε έναν κόσμο που θυμίζει τις απόκοσμες ιστορίες του Lovecraft, το "Dredge" είναι σίγουρα για εσάς.

Βαθμολογία: 7/10

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 30 Μαρτίου του 2023 και είναι μια δημιουργία της Black Salt Games. Την διανομή του έχει αναλάβει η πολυαγαπημένη μας Team17.

Είδος: Fishing / Simulation / Adventure
Η τιμή του στο steam βρίσκεται στα 24,99 ευρώ, σχετικά ακριβό για την μικρή του διάρκεια αλλά ταιριαστό όσον αφορά την ποιότητά του.

Exit mobile version