LifeSteps.gr

King of Seas review

King of Seas

Μετά την παρουσίαση του αγαπημένου μου cd από τους Grimgotts δεν έβλεπα την ώρα να παίξω και κάποιο παιχνίδι με πειρατές. Μου ήρθε κι αυτή η ευκαιρία με το King of Seas της Team 17 η οποία ευγενικά μου παραχώρησε τον τίτλο να τον παρουσιάσω και την ευχαριστώ πολύ γι΄αυτό. Πάμε λοιπόν να δούμε τι μας προσφέρει ο εν λόγω τίτλος και κατά πόσο εκπληρώνει τις προσδοκίες για μια μετάβαση στην πειρατική ζωή έστω και για λίγο.

Ετοιμάζομαι να βάλω το King of Seas στο pc για μια γρήγορη εγκατάσταση και πάω να διαβάσω τι περιέχει ώστε να ξέρω τι να περιμένω. Διαβάζω για action rpg, επικές μάχες στην θάλασσα και σκηνικό περίπου σαν τα παλιότερα Pirates, μόνο που εκείνα ήταν παιχνίδια στρατηγικής. Διαβάζω για πολλά σκάφη τα οποία μπορώ να διαμορφώσω ανάλογα, για πολλές quests που επηρεάζουν φυσικά την ροή του παιχνιδιού και άλλα πολλά που δεν χρειάζεται ν΄αναφέρω στο παρόν άρθρο. Το θέμα είναι αν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας για λίγη διασκέδαση όταν την χρειαζόμαστε.

Ξεκινώ αμέσως την περιπλάνηση μου στο King of Seas και το πρώτο που διαπιστώνω είναι ότι μοιάζει με το παλιό Pirates από τον Sid Meier. Επίσης ο κόσμος του μου φαίνεται λίγο άδειος, λέω αρχή είναι θα γεμίσει με τον καιρό και τις απαραίτητες προσθήκες. Ευτυχώς υπάρχει loot αρκετό να μαζέψουμε κι έτσι δεν χρειάζεται να κάνουμε trade, βρίσκουμε αρκετά στον δρόμο μας. Τα κοντρόλς του θέλουν κάποια εξάσκηση γιατί θα χτυπάμε στον γάμο του καραγκιόζη με τα κανόνια μας. Έχουμε και τους απαραίτητους αντίπαλους πειρατές που προσπαθούν να μας φάνε οπότε διαλέγουμε αν θέλουμε να τους πάρουμε με το μέρος μας η να τους έχουμε εχθρούς.

Στα γραφικά και στον ήχο το King of Seas τα πάει πολύ καλά αλλά στις quests έχει τα προβληματάκια του. Θέλουμε αρκετή ώρα να πάμε απ΄το ένα μέρος στο άλλο για να τις ολοκληρώνουμε κι αυτό ίσως πειράξει μερικούς που βιάζονται να το τελειώσουν. Υπάρχουν και τα άλλα settlements όπου μπορούμε να επισκεφθούμε για trade η και για μάχη αν το επιθυμούμε. Οι μάχες μπορεί να φανούν επαναλαμβανόμενες αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά σε παιχνίδια. Επίσης το σύστημα με τα ταλέντα για να ανεβάσουμε τον χαρακτήρα μας λειτουργεί σωστά και μας δίνει αίσθηση rpg στοιχείου.

Έχει και το απαραίτητο grinding του το King of Seas αλλά δεν μ΄ενόχλησε καθόλου, έχω συνηθίσει σε πολλούς τίτλους να φαρμάρω αρκετά ώστε να εξοπλίζομαι καλύτερα. Βέβαια εδώ δεν είναι mmorpg αλλά ένας κανονικός τίτλος κι έτσι καλό θα ήταν να ήταν πιο ελαφρύ σ΄αυτόν τον τομέα. Μου αρέσει να βουλιάζω αντίπαλους πειρατές και να αρπάζω το πολύτιμο loot τους αρκεί βέβαια τα κανόνια ν΄είναι στην θέση τους και να έχουμε μάθει να τα χειριζόμαστε καλά. Εδώ ένα χειριστήριο ίσως βοηθήσει γιατί με τον παραδοσιακό τρόπο του mouse θα τα βρούμε μπαστούνια. Ξεπερνιέται όμως εύκολα αυτό πιστεύω.

Πολλοί παραπονιούνται επειδή τα πλοία στο King of Seas θέλουν κάποια δουλειά από μέρους μας για να τα ξεκλειδώσουμε. Μα αν ήταν όλα από την αρχή δεν θα είχαμε κάποιο κίνητρο να παίξουμε παρακάτω. Η ομορφιά του τίτλου είναι να κάνουμε quests και μάχες με τους αντίπαλους πειρατές για να βελτιώσουμε πρώτα τον χαρακτήρα μας και δεύτερον το πλοίο μας. Με το αρχικό πλοίο χωρίς τα απαραίτητα upgrades δεν θα πάμε μακριά, θα χάσουμε σε όποια μάχη δώσουμε.

Song of Horror review

Σαν τελικό συμπέρασμα να πω ότι το King of Seas μου άρεσε αρκετά για να το προτείνω σε όσους αρέσκονται σε τέτοιους τίτλους, είναι φαν της πειρατικής ζωής και των παιχνιδιών τύπου Sid Meier΄s Pirates. Σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που θα δυσφορήσουν από τα προβλήματά του στον χειρισμό κυρίως αλλά και στις quests. Θα πρότεινα να το δοκιμάσουν με την σκέψη ότι δεν είναι ΑΑΑ τίτλος, εδώ το Cyberpunk 2077 στην αρχή ήταν για γέλια με τα σοβαρά bugs του. Ένα 7/10 του βάζω γιατί είμαι φαν ανάλογων τίτλων στρατηγικής και γενικά της πειρατικής κουλτούρας.

Exit mobile version