LifeSteps.gr

Chart Show: Η επιστροφή μίας αγαπημένης μουσικής εκπομπής

Chart Show

Από τη μικρή οθόνη έχουν περάσει αρκετές μουσικές εκπομπές όπως το Στην Υγειά μας, το Mega Star, το Σπίτι με το Mega, το Μουσικό Κουτί και πολλές ακόμα. Μαζί με αυτές προστίθεται και μια εκπομπή, η οποία μας εκπλήσσει ευχάριστα ετούτη την τηλεοπτική σεζόν, το Chart Show, που προβάλλεται από την συχνότητα του Alpha κάθε Σάββατο στις 21:00 το βράδυ.

Η μουσική του σήμερα μετριέται σε views

Οι ιθύνοντες του καναλιού με πρωτεργάτη τον νέο τους συνεργάτη, Νίκο Κοκλώνη, ιδιοκτήτη της Barking Well Media, εταιρία παραγωγής την εκπομπής, αποφάσισαν να επιστρέψουν στο πρόγραμμα του Alpha την εν λόγω μουσική εκπομπή, περίπου μια δεκαετία μετά τον πρώτο κύκλο της. Η βασική διαφορά του τότε με το σήμερα είναι ότι το Chart Show, το παρουσιάζει η Δέσποινα Βανδή αντί της Ναταλίας Γερμανού.

Κάθε Σάββατο, παρουσιάζονται 30 τραγούδια σε μορφή chart (από το Νο. 30 έως το Νο. 1) και το κοινό τους στοιχείο είναι ότι βρίσκονται σε μία κατηγορία ανάλογα με το είδος, τη δεκαετία κλπ. Μερικές κατηγορίες που έχουν προβληθεί στη εκπομπή και στους δύο κύκλους της είναι: τα 30 καλύτερα τραγούδια των 80s, των 90s, χωρισμού, τσιφτετέλια, ερωτικά, ντουέτα, τα 30 άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις, soundtracks ταινιών και άλλες.

Dragonforce: Extreme Power Metal review

Για την διαμόρφωση της τελικής 30άδας αναλαμβάνει ρόλο ο Πέτρος Δραγουμάνος, ειδικός στην ελληνική δισκογραφία και ο κορυφαίος στατιστικολόγος του είδους, ενώ έχει συγγράψει σχετικά βιβλία. Επιπλέον, τα κριτήρια του κ. Δραγουμάνου για την διαμόρφωση της σχετικής λίστας είναι οι πωλήσεις κάθε τραγουδιού, οι προβολές του στο YouTube και τα συνολικά streams στις μουσικές πλατφόρμες (Spotify, Tidal, Apple Music κ.λπ.).

Μαζί με την Δέσποινα Βανδή και τον Πέτρο Δραγουμάνο, στο πλατώ του Chart Show παρελαύνουν διάφορες προσωπικότητες, όπως μουσικοί και ραδιοφωνικοί παραγωγοί, τραγουδοποιοί, παρουσιαστές, ηθοποιοί άλλα την παράσταση κλέβουν οι μουσικές εμφανίσεις διάφορων καλλιτεχνών που βγαίνουν μετά την παρουσίαση διάφορων τραγουδιών και τραγουδούν μπροστά στις κάμερες και στο κοινό.

Η παρουσία κάποιου προσώπου στο κοινό της εκπομπής θα παραμείνει αξέχαστη στο καθένα, όπως και σε μένα, που παρευρέθηκα ως μέλος του γκρουπ της σχολής μου στο αφιέρωμα για τα τραγούδια χωρισμού των τελευταίων 40 ετών. Στην συγκεκριμένη εκπομπή κληρώθηκε μια τηλεόραση smart tv 40 ιντσών, την οποία κέρδισε μία παρευρισκόμενη στο κοινό, από άλλο γκρουπ που ήρθε να παρακολουθήσει από κοντά την εκπομπή, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό εύρεσης περίεργης αιτίας χωρισμού.

Εκτός από δώρα (smartphones, τηλεοράσεις κλπ.) το κοινό έχει την ευκαιρία να μιλήσει και να φωτογραφηθεί με τους αγαπημένους του τραγουδιστές και τηλεοπτικούς αστέρες (off camera φυσικά), ενώ βλέπει το πώς γυρίζεται μια τηλεοπτική εκπομπή. Οι τηλεθεατές, μέσα από το Chart Show, μαθαίνουν πληροφορίες για τα τραγούδια που προβάλλονται από αυτή και την ιστορία τους και εκτός αυτών ακούνε γνώμες και εμπειρίες για αυτά από διάσημα πρόσωπα της τηλεόρασης.

Οι συντελεστές της εκπομπής έχουν αναφερθεί και στα υψηλά νούμερα της εκπομπής, που φάνηκαν στα πρώτα επεισόδιά της και κυμαίνονται γύρω στο 25%, ποσοστό τηλεθέασης που περνάει συχνά το Survivor του ΣΚΑΪ. Τα χαρακτηριστικά που δίνει υψηλή θέαση στο show του Alpha είναι οι εμφανίσεις των τραγουδιστών που δίνουν άλλη αξία και η ευχάριστη διάθεση που έχει μία μουσική εκπομπή έναντι του ριάλιτι επιβίωσης.

Majestica: Above the Sky album review

Η προσωπική μου άποψη για το Chart Show είναι ότι η ύπαρξη αυτής της εκπομπής στην ελληνική τηλεόραση είναι κάτι το χρήσιμο για κάποιον που ενδιαφέρεται και ακούει αρκετά συχνά ελληνική μουσική, όπως ο γράφων. Επίσης δεν θα ξεχάσω ποτέ την παρουσία μου στο κοινό της εκπομπής, επειδή μου δόθηκε η ευκαιρία μέσω της σχολής μου να δω από κοντά τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες και πρόσωπα της ελληνικής σόουμπιζ, πάντα με καλή διάθεση και παρέα! Τις εκπομπές του φετινού κύκλου μπορείς να τις παρακολουθήσεις εδώ.

Exit mobile version