LifeSteps.gr

Weird West review

Weird West

Η χρονιά φέτος μας έδωσε το Weird West το οποίο βγήκε περιέργως πολύ ενδιαφέρον. Φτιαγμένο από ένα νέο στούντιο που αποτελείται από πρώην υπαλλήλους της Arkane και κυκλοφορημένο από την γνωστή μας Devolver Digital, μας προσφέρει ένα action-RPG με στιλ που θυμίζει τα αυθεντικά Fallout που μου αρέσουν, ένα μοναδικό σκηνικό της Άγριας Δύσης που έχει παραμορφωθεί από αρκετούς υπερφυσικούς τρόμους… ένιωσα σαν εκεί να ήταν κάτι που θα μπορούσε να πάει στραβά ή κάτι παρόμοιο.

Το Weird West είναι η ιστορία πέντε ατόμων που ζουν σε μια περίεργη εκδοχή της Άγριας Δύσης, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με μυστηριώδες τρόπο. Έχετε μια κυνηγό επικηρυγμένων που βγαίνει από τη σύνταξη για να σώσει τον σύζυγό της από μια ομάδα κανίβαλων και να εκδικηθεί το νεκρό παιδί τους. Έναν αμνησιακό άνθρωπο - γουρούνι που δημιουργήθηκε από μια μάγισσα και ψάχνει να βρει απαντήσεις σχετικά με το ποιός ήταν προηγουμένως στη ζωή του, πρέπει να καταστρέψει ένα Soul Tree που βρίζει συνέχεια και βοηθιέται από τον μοναδικό άλλο άνθρωπο - γουρούνι ικανό να μιλήσει αλλά καταραμένο να μιλάει μόνο με ομοιοκαταληξία. Μετά θα πάρετε άλλους τρεις χαρακτήρες που είχαν την τύχη να ακολουθήσουν την ιστορία του ανθρώπου - γουρούνι!

Η ιστορία κάθε χαρακτήρα έχει στιγμές που θα σας μείνουν αξέχαστες όπως είναι οι πόλεις-φαντάσματα που εμφανίζονται από το πουθενά και οι παλαίστρες που διευθύνει ένα άτομο που έχει εμμονή με τον πόνο. Το Weird West εμφανίζει πολλά υπερφυσικά στοιχεία που δένουν τέλεια με το σκηνικό της Άγριας Δύσης, είδα λυκάνθρωπους, πνεύματα και μάγισσες!. Πραγματικά ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συναντήσετε στη συνέχεια (ειδικά με τυχαίες συναντήσεις που μπορεί να συμβούν καθώς ταξιδεύετε μεταξύ των τοποθεσιών), ειδικά καθώς ο κόσμος επεκτείνεται λίγο περισσότερο με κάθε νέο κεφάλαιο.

Οι καλύτεροι NPCs είναι αυτοί που επανεμφανίζονται όπως η περίεργη μάγισσα που σας χαρίζει μυστηριώδη κουτιά που δεν πρέπει να ανοίξετε και πιστολάδες με εμμονή με την αθανασία. Τελικά, είναι ο κόσμος του Weird West που κερδίζει την παράσταση. Το παιχνίδι έχει πολύ ωραία γραφικά και soundtrack που μου θύμισε τα κλασικά γουέστερν που έβλεπα στην τηλεόραση!. Μου αρέσει που ανοίγει σιγά σιγά ο κόσμος του και μεγαλώνει από ιστορία σε ιστορία. Επίσης το ότι οι πράξεις μας επηρεάζουν πολύ την μορφή του ξέχωρα από τις ηθικές επιλογές που υπάρχουν πάντα.   

Αποτυγχάνετε να σκοτώσετε έναν δουλέμπορο; Θα τον πετύχετε σε επόμενο κεφάλαιο να πουλάει σκλάβους σε έναν κακό τύπο. Τον σκοτώνετε τελικά; Η συμμορία του θα διαλυθεί και θα σταματήσουν να σας κάνουν ενέδρες. Αδειάστε μια εγκαταλελειμμένη πόλη από τέρατα και νέοι πολίτες μπορεί να μετακομίσουν για να τα αντικαταστήσουν και να φτιάξουν την ζωή τους. Βοηθήστε τους ανθρώπους σε ώρα ανάγκης και ίσως τους δείτε να εμφανίζονται σε μια μάχη που αρχίσατε, προσπαθώντας να σας σώσουν. Τα νεκροταφεία σε κάθε πόλη γεμίζουν γρήγορα γιατί οι NPC δεν είναι αθάνατοι και χάνουν τις ζωές τους.

Η δυνατότητα να πάρετε μαζί σας έως και δύο άτομα και να δημιουργήσετε ένα απόσπασμα είναι φοβερή και θα σας βοηθήσει πολύ. Μπορείτε να προσλάβετε τυχαίους μισθοφόρους και παρανόμους αλλά και σημαντικούς χαρακτήρες για το βασικό σενάριο, ακόμα και όλους τους προηγούμενους χαρακτήρες που έχετε παίξει!.

Πηγαίνετε σε αυτούς, στρατολογήστε τους, μαζέψτε και τον εξοπλισμό που τους αφήσατε στο τέλος κάθε κεφαλαίου και μετά πηγαίνετε να σκοτώσετε όλα τα τέρατα παρέα. Να θυμάστε ότι αν πεθάνουν, πεθαίνουν οριστικά και δεν σας συμφέρει. Για να μην τους χάσετε, να κάνετε συχνά saves και μετά load αν χτυπηθούν. 

Υπάρχουν επίσης πολλά πράγματα που θα θελήσετε να αποκτήσετε στο Weird West, δηλαδή σπάνια όπλα, έγγραφα που παρέχουν γνώσεις για τον κόσμο ή Golden Aces και Nimp Relics. Τα τελευταία θα τα ξοδέψετε σε πολύτιμα perks και ικανότητες μάχης, αντίστοιχα. Σημειώστε λίγο ότι, ενώ τα προνόμια μοιράζονται μεταξύ των χαρακτήρων, οι ικανότητες δεν μοιράζονται (καθώς κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του μοναδικές δεξιότητες), που απαιτούν από εσάς να ξεκινάτε από την αρχή κάθε φορά.

Είναι μια μοναδική εμπειρία, καθώς ξεκινώντας κάθε κεφάλαιο βασικά πρέπει να παλέψετε από την αρχή για να αποκτήσετε τα καλύτερα όπλα και ικανότητες και να συνδεθείτε με τον ήρωα του προηγούμενου κεφαλαίου συνειδητοποιώντας ότι κάποιο υπαρξιακό δράμα παίζεται πίσω από όλα αυτά. 

Η δυσκολία είναι μεγάλη σε ορισμένα κεφάλαια (σε ένα δεν είχα κυνηγετικό όπλο για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημά του), αλλά ενθαρρύνει την εξερεύνηση καθώς περιπλανιέστε σε κάθε περιοχή για να βρείτε καλύτερο εξοπλισμό που θα σας βοηθήσει.

Elex 2 review

Ο κόσμος του Weird West είναι μαγευτικός γενικά αλλά παρουσιάζει προβλήματα αν επιλέξετε το χειριστήριο, καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι και τα πλήκτρα. Οι περισσότερες μάχες γίνονται ενάντια σε ομάδες εχθρών που κάνουν επίθεση όλοι μαζί όταν σας εντοπίσουν και μπορούν να καταστρέψουν γρήγορα το health σας. Είστε αναγκασμένοι να τους αντιμετωπίσετε προτού μπορέσετε να τους παρασύρετε σε διάφορες παγίδες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή πριν προλάβετε να ανακαλύψετε ότι υπήρχαν παγίδες που μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε επειδή τους σκοτώσατε όλους όταν μπήκαν στον χώρο σας.

Έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε stealth για να σκοτώσετε τους εχθρούς όμως το περιβάλλον και οι δεξιότητες που έχετε στη διάθεσή σας δεν προσφέρουν κανέναν αποτελεσματικό τρόπο για να εξοντώσετε ήσυχα τους εχθρούς. Οι δυσκολίες που αναφέρω είναι φανερές στις πρώτες ώρες του παιχνιδιού που μας περιορίζει επίτηδες μέχρι να ξεκλειδώσουμε όπλα και δυνατότητες.

Medieval Dynasty review

Στα μισά του δρόμου προς το τέλος όμως θα βρεἰτε και θα κατασκευάσετε όπλα τεσσάρων αστέρων και τότε, όλα θα γίνουν ευκολότερα γιατί οι εχθροί θα πεθαίνουν με λίγες ριξιές άρα οι μάχες θα τελειώνουν σύντομα, χωρίς σοβαρό κίνδυνο να χάσετε. Κάπου εκεί θα μαζέψετε και πολλά Golden Aces και Nimp Relics για να ενισχύσετε τον χαρακτήρα σας. Πάντως όσο δυνατοί και να είστε, το παιχνίδι προσπαθεί να σας δυσκολέψει στέλνοντας περισσότερους και δυνατότερους εχθρούς.  

Battlefleet Gothic: Armada II review

Η τεχνητή νοημοσύνη του παιχνιδιού, είτε πρόκειται για τους συντρόφους σας είτε για τους εχθρούς σας, δεν είναι καλή. Οι συντροφοί σας κάνουν ότι τους κατέβει και επιτίθενται όταν δουν εχθρό, αδιαφόρώντας αν οι πιθανότητες είναι υπερ ή κατά και θα έπρεπε ίσως να προετοιμαστούν πριν ορμήσουν.Σαν παράδειγμα, είχαμε καθαρίσει κάποτε ένα δωμάτιο γεμάτο εχθρούς και ο ένας από τους συντρόφους μας, εισέβαλε μόνος του σε άλλο δωμάτιο γεμάτο εχθρούς και πέθανε!. 

Η τεχνητή νοημοσύνη λοιπόν δεν ξέρει ακριβώς πώς να ιεραρχεί τους στόχους της. Και οι εχθροί είναι χαζούληδες πάντως, επιλέγουν τυχαία σε ποιον θα επιτεθούν. Μερικές φορές μπορεί απλώς να περιφέρονται χωρίς να πυροβολήσουν ή ακόμα και να μην κάνουν απολύτως τίποτα!. 

Θα πετύχετε και αρκετά bugs στην διάρκεια του παιχνιδιού δυστυχώς αλλά όχι κάτι το καινούργιο. Φόρτωσα ένα προηγούμενο save και τα σώματα των εχθρών που πετάχτηκαν από ένα μπαλκόνι, άρχισαν να επιπλέουν στον αέρα ή οι NPCs σταμάτησαν να κινούνται εντελώς!. Είναι δυνατό να έχουμε bugs όπου μια δευτερεύουσα αποστολή είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί και να χάνουμε μισή ώρα από την ζωή μας χωρίς λόγο;. Ανεξάρτητα από τα προβλήματα πάντως, το Weird West παραμένει ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό παιχνίδι.

Το Weird West προσφέρει έναν συναρπαστικό κόσμο με έναν μοναδικό συνδυασμό κλασικής γουέστερν μυθοπλασίας και υπερφυσικών στοιχείων, με πολλές απολαυστικές ιστορίες και έναν κόσμο που αλλάζει από τις πράξεις σας. Είναι ένας κόσμος του οποίου το σύστημα μάχης και τα διάφορα bugs μας δυσκολεύουν στο να αφεθούμε. Η WolfEye αξίζει επαίνους για τη φιλοδοξία και τις μοναδικές της ιδέες, και το τελικό αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι που χρειάζεται κάποιες βελτιώσεις.

Exit mobile version