LifeSteps.gr

Rogue Legacy 2 review

Rogue Legacy 2

Είναι πραγματικά δύσκολο να αφήσω το χειριστήριο όταν βάζω να παίξω το Rogue Legacy 2. Όχι μόνο με έπεισε ότι είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι χωρίς να έχω παίξει το πρωτότυπο αλλά καταλαβαίνω ότι θα είναι της ίδιας ποιότητας τουλάχιστον. Το παιχνίδι έχει τόση ποικιλία που δεν το βαριέσαι ποτέ και το νιώθεις σαν ένα ευχάριστο ταξίδι, τερματίζοντάς το. Είτε παίζετε μια κλάση που ξεκλειδώσατε είτε ξοδέψετε κάποια coins για να αγοράσετε νέο εξοπλισμό και αναβαθμίσεις, είτε απλώς παίζετε επειδή έτσι σας αρέσει, υπάρχουν πολλά στο παιχνίδι που θα λατρέψετε.

Unpacking review

Διάβασα στο site της εταιρείας ότι το παρόν παχνίδι παρουσιἀζει μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το πρωτότυπο, προσθέτοντας νέο περιεχόμενο που θα κρατήσει τους παίκτες απασχολημένους. Η μεγάλη απόλαυση του Rogue Legacy 2 προέρχεται από το ξεκλείδωμα ορισμένων skills και την επιστροφή σε περιοχές που δεν είχαμε εξερευνήσει πιο πριν. Το Rogue Legacy 2 δίνει Heirlooms, τα οποία είναι μόνιμα skills που σας βοηθούν να εξερευνήσετε τις νέες περιοχές.

Κάθε Heirloom μπορεί να ξεκλειδωθεί αφού ολοκληρώσετε μια δύσκολη περιοχή που σας τηλεμεταφέρει από το σημείο που βρίσκεστε. Κάθε δοκιμασία σάς αναγκάζει να χρησιμοποιήσετε το νέο skill που αποκτήσατε, όπως το να μπορείτε να ορμάτε στον αέρα, και αν φτάσετε στο τέλος, θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για το υπόλοιπο παιχνίδι σας.

Υπάρχουν πολλές μεταβλητές στο Rogue Legacy 2 που σας δίνουν ισάριθμες επιλογές για το πώς παίζετε. Μπορείτε να βρείτε Relics παντού και να σας δώσουν buffs που θα εξαφανιστούν όταν πεθάνει ο χαρακτήρας. Ένα buff θα μπορούσε να είναι μια αύξηση σε ένα συγκεκριμένο στατιστικό ή ένα συγκεκριμένο skill όπως το να δημιουργείτε ωστικό κύμα κατά την προσγείωση σας από άλμα και μια ηλεκτρική αύρα που σχηματίζεται γύρω σας όταν έχετε χτυπήσει εχθρό. Εκεί που προχωράτε στο παιχνίδι μπορεί να εμφανιστεί ένα κατάστημα για να αγοράσετε καλύτερο όπλο ή μια νέα ικανότητα για τον χαρακτήρα σας. 

Σε κάθε διαδρομή, θα μαζεύετε χρυσάφι από νεκρούς εχθρούς, σεντούκια ή σπάζοντας έπιπλα και αντικείμενα. Όταν πεθάνετε, αυτός ο χρυσός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώσετε νέες κλάσεις, να βελτιώσετε το health και το mana σας και να ανοίξετε νέα κτίρια στο κάστρο σας που δίνουν μεγάλες ανταμοιβές. Εάν είστε ευχαριστημένοι από το τελευταίο περασμά σας, ο Αρχιτέκτονας θα "κλειδώσει" τον κόσμο, επιτρέποντάς σας να επιστρέψετε σε αυτόν ακριβώς όπως τον αφήσατε.

Get Even review

Μην ξεχνάτε να μαζεύετε τα σχεδιαγράμματα που βρίσκονται σε σεντούκια γιατί με αυτά θα βελτιώσετε την πανοπλία και τα όπλα σας. Επισκεπτόμενοι τον blacksmith, θα μπορείτε να αγοράσετε και να αναβαθμίσετε εξοπλισμό, εφόσον έχετε αρκετά ingots όμως. Μπορείτε να αγοράσετε και ρούνους που παρέχουν μόνιμα buffs, να αναλάβετε προκλήσεις για τη διάσωση ψυχών ώστε να αποκτήσετε ειδικά προνόμια όπως η βελτίωση της ποιότητας του εξοπλισμού που ρίχνουν οι εχθροί και να ξεκλειδώσετε μόνιμα τις διάφορες πύλες με την βοήθεια της Maria, the Pizza Girl. Θα καταλάβετε παίζοντας ότι η Cellar Door Games θέλει να πετύχετε γι' αυτό υπάρχει τόση βοήθεια στο να δυναμώσετε και η εξερεύνηση μαζί με την επιμονή ανταμείβονται σημαντικά.

Στην αρχή, θα σκοτώνεστε συνέχεια μέχρι να μάθετε τον χειρισμό και να ενισχύσετε τον χαρακτήρα. Οι εχθροί είναι αμείλικτοι και θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να αρχίσετε να νιώθετε δυνατοί, αλλά η τεράστια ποικιλία κλάσεων κάνει το Rogue Legacy 2 πραγματικά υπέροχο. Οι Barbarians είναι ισχυροί πολεμιστές με μεγάλη αντοχή. Οι Assassins είναι γρήγοροι και έχουν μια επίθεση με τριπλή λεπίδα που προκαλεί μεγάλη ζημιά. Οι Rangers χειρίζονται καλά το τόξο τους και οι Mages έχουν ισχυρά ξόρκια που μπορούν να εκτοξευθούν ακόμα και μέσα από τοίχους. Εκτός από αυτές τις κλάσεις υπάρχουν Chefs, Dragon Lancers, Bards, Pirates και άλλοι.

Το να πειραματιστείτε με τις αγαπημένες σας κλάσεις και να βρείτε τη σωστή εφαρμογή τους είναι πολύ διασκεδαστικό. Κάθε κλάση μπορεί να βελτιωθεί πολύ και να ανεβεί επίπεδο, και όταν γίνουν αρκετά ισχυροί με καλύτερο εξοπλισμό και στατιστικά, θα αρχίσετε να νιώθετε πραγματικά έτοιμοι για να αντιμετωπίσετε τα πιο δύσκολα τμήματα του παιχνιδιού.

Το Rogue Legacy 2 είναι αρκετά δύσκολο. Ο αριθμός των εχθρών και τα μοτίβα επιθέσεών τους, οι περιβαλλοντικές παγίδες και οι ζόρικες μάχες με τα bosses θα σας σπάσουν λίγο τα νεύρα. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αποκτήσετε τον καλύτερο εξοπλισμό και αυτό μπορεί να αποθαρρύνει ορισμένους παίκτες. Κάθε φορά που πεθαίνετε, πρέπει να ξοδεύετε τον χρυσό, διαφορετικά ο Χάροντας σας πηγαίνει στο κάστρο και κρατάει ότι περίσσεψε. Ευτυχώς μπορείτε να ξεκλειδώσετε ένα χρηματοκιβώτιο για να κρατήσετε ένα μέρος του χρυσού αλλά είναι προτιμότερο να ξοδεύετε συνέχεια παρά να τα δίνετε στον Χάρο.

Streets of Rage 4: Mr. X Nightmare review

Ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί κἀπως το οικονομικό πρόβλημα είναι τα χαρακτηριστικά κάποιων κλάσεων που αυξάνουν πολύ το χρυσό που μαζεύετε ωστόσο αυξάνεται και η δυσκολία μαζἰ. Το να κερδίζετε 200% περισσότερο χρυσό και να πεθαίνετε με ένα χτύπημα δεν είναι ευχάριστο. Ό,τι κι αν κάνετε πάντως, υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά ξόρκια και skills για να διαλέξετε όταν επιλέξετε τον επόμενο χαρακτήρα σας ώστε να μην βαρεθείτε ποτέ.

Το Rogue Legacy 2 είναι ένα πανέμορφο παιχνίδι και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι οι προγραμματιστές έχουν κάνει φανταστική δουλειά στο πόσο καλό δείχνει. Ακόμη και το κάστρο αλλάζει σταθερά σε κάθε πέρασμα, προσφέροντας νέους τύπους εχθρών και περιοχές που αναδύονται χάρη στα έντονα χρώματα και τα περιβάλλοντα 2,5D.

Κάθε πέρασμα δημιουργεί διαφορετική αίσθηση, είτε με την εύρεση ενός νέου μέρους, είτε με την εμφάνιση ενός δωματίου που δεν έχετε ξαναδεί. Υπάρχει πάντα κάτι καινούργιο να δείτε, σίγουρα. Υπάρχουν πολλά πράγματα για να χαρείτε στο Rogue Legacy 2. Είτε είναι τα διάφορα περιβάλλοντα και οι προκλήσεις, είτε οι όμορφες κλάσεις με τον τεράστιο εξοπλισμό και τις ικανότητες τους, θα νιώσετε δέος για το τι έχει κατασκευάσει η Cellar Door.

The Ascent review

Ναι, είναι πολύ δύσκολο αλλά ποτέ δεν θα νοιώσετε απελπισία, ακόμα και όταν ορισμένες από τις νέες περιοχές είναι σχεδόν απροσπέλαστες. Πρέπει να κάνετε πολύ grinding για να δυναμώσετε αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα αν σας αρέσει το παιχνίδι. Η λαογραφία και η ιστορία του είναι πλούσιες και θα θέλετε να διαβάσετε ό,τι βρείτε ή να μιλήσετε με τους περίεργους χαρακτήρες που συναντάτε.

Exit mobile version