LifeSteps.gr

Ολυμπιακός: Τελική αξιολόγηση του ρόστερ με τις μεταγραφές

αξιολόγηση του ρόστερ

Άλλη μία αγωνιστική χρονιά φτάνει στο τέλος της και όλες οι ομάδες αρχίζουν σιγά σιγά να κάνουν τον απολογισμό και κατά συνέπεια τον σχεδιασμό για την νέα που θα έρθει!Ο απολογισμός συνήθως γίνεται κρίνοντας τις επιτυχίες,τούς τίτλους , τις μεγάλες νίκες ή τις άσχημες ήττες που υπέστη η ομάδα μέσα στην σεζόν ενώ ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς γίνεται ξεκινώντας από την αξιολόγηση του ρόστερ της ομάδας και κατά συνέπεια το ψάξιμο στην αγορά παικτών που μπορούν να βοηθήσουν την αναβάθμιση της ομάδας και στην απόκτηση μεγαλύτερης ποιότητας!

Ολυμπιακός: τα αίτια του αποκλεισμού

Οι μεταγραφές είναι ένα κομβικό σημείο για όλους!Για την ομάδα και για τούς λόγους που αναφέραμε παραπανω(ποιότητα και αναβάθμιση προς το καλύτερο του ροστερ της ομάδας),για τα ΜΜΕ, όπου κάθε καλοκαίρι ή Χριστούγεννα γράφουν ενα φορτηγό με ονόματα υποψηφίων μεταγραφικων στόχων των ομάδων με την ελπίδα να πέσουν μέσα ή για να πείσουν τον αναγνώστη να αγοράσει την εφημερίδα ή να κάνει "κλικ "στο σαιτ ενώ είναι και το αγαπημένο σπορ των φιλάθλων που έλλειψη αγωνιστικής δράσης, φτιάχνουν το δικό τούς ροστερ, προτείνουν σαν μάνατζερ παίκτες, "κράζουν "ή αποθεώνουν κάθε στόχο ή απόκτημα ενώ παράλληλα προσπαθούν να μειώσουν τα αποκτήματα των άλλων ομάδων!

Ο Ολυμπιακός, ως μόνιμος διεκδικητής των τίτλων,ως πρέσβης της Ελλάδας στην Ευρώπη, ως η ομάδα με την πιο βαριά φανέλα, ως ο σύλλογος με τους πιο πολλούς και απαιτητικούς οπαδούς,σε κάθε μεταγραφικό παζάρι προσπαθεί να αποκτήσει ότι καλύτερο μπορεί σε ισορροπία πάντα με τις οικονομικές δυνατότητες που προσφέρει ο Βαγγέλης Μαρινακης! Μεταγραφές και μάλιστα πολυδαπανες γίνονται! Αλλά το ξόδεμα των χρημάτων η οικονομική επιφάνεια δεν αποτελούν εγγύηση ότι μια μεταγραφή θα "πιάσει "! Άλλωστε υπάρχουν πολλά παραδείγματα παικτών που ήρθαν αθόρυβα και έφυγαν σαν ήρωες μένοντας στην καρδιά των φιλάθλων φέρνοντας κιόλας προτάσεις εκατομμυρίων ενώ άλλοι ήρθαν σαν μεσσίες και έφυγαν νύχτα! Ας δούμε λοιπόν τι "ψάρια "έπιασε ο Ολυμπιακός στα μεταγραφικα παζάρια του καλοκαιριού και των Χριστουγέννων!

Βαλτσικ:Ένας τερματοφυλακας, διεθνής, σταθερός και ποιοτικός ο οποίος δεν άφησε να φανεί το κενό του Ζοζε Σα!

Michal Karbownik! Πέρασε και δεν ακούμπησε, ήρθε σαν ένα μεγάλο ταλέντο, πήρε ευκαιρίες,δεν έδειξε κάτι σημαντικό, κατέληξε στην Β'ομαδα! Θα γυρίσει στην Μπράιτον από την οποία ήρθε ως δανεικός!

Pierre Kunde:Ο κόουτς Μαρτινς τον ήθελε πέρσι αλλά δεν ήρθε!Φέτος κατάφερε να τον αποκτήσει αλλά δεν του δόθηκαν ευκαιρίες! Όλη την χρόνια βρίσκονταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας βλέποντας να παίζουν παίκτες που-για να το πούμε ευγενικά-δεν έβγαλαν ματια με την απόδοση τούς!

Aguibou Camara:Το νέο μεγάλο ταλέντο, η ανακάλυψη του τμήματος σκαουτινγκ του Ολυμπιακού. Πολύ καλό ξεκίνημα, πολύ ωραία γκολ,προσωπικότητα και ωριμότητα που ξεπερνάνε την ηλικία του! Πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι τον έχουν σημειώσει στα μπλοκάκια τους! Στο δεύτερο μισό της χρονιάς, έπεσε πολύ η απόδοση του!

Joao Carvalho: Ήρθε τον Δεκέμβριο από την Νοτιγχαμ για να πρόσθεσει ποιότητα στο κέντρο της ομάδας! Πολύ καλά χαρακτηριστικά τα οποία όμως δεν έχει δείξει με συνέπεια στο γήπεδο!

Henry Onyekuru: Πήρε πολλές ευκαιρίες και ιδιαίτερα σε αγώνες κρίσιμους για την ομάδα!Δεν ανταπέδωσε στο ελάχιστο την εμπιστοσύνη του προπονητής δεν έπεισε ότι άξιζε τα χρήματα που δαπανήθηκαν για λογαριασμό του! Μέχρι στιγμής έχει μείνει στην μνήμη των φιλάθλων για τις συνεχείς αλλαγές χρωμάτων των μαλλιών του πάρα για την απόδοση του!

Rony Lopes:Ενα πολύ καλό όνομα , ένας απίστευτα ποιοτικός παίκτης,ένας ποδοσφαιριστης που "μιλάει "στην μπάλα και που για χάρη του άλλες ομάδες ξοδεψαν απίστευτα ποσά για να τον αποκτήσουν! Στον Ολυμπιακό ήρθε για να ξαναφτιάξει το όνομα του στην ποδοσφαιρική πιάτσα! Ένας παίκτης που κατά πολλούς αδικήθηκε από τον κόουτς, ένας παίκτης που οπότε έπαιξε ,έφερε αποτέλεσμα, ένας παίκτης που άξιζε να παίξει παραπάνω!

Tiquinho Soares:Τιμιος, φιλότιμος,με ξεσπάσματα αλλά μέχρι εκεί!Δεν μπόρεσε να αντικαταστήσει σε επίτευξη τερμάτων τον ντεφορμέ Ελ Αραμπι!Ίσως βέβαια να έφταιγαν και άλλοι παράγοντες όπως η απουσία ποιότητας στην μεσαία γραμμή, ίσως να επηρέασε η συνεχής αλλαγή συστημάτων.

Garry Rodrigues: Ίσως η πιο ποιοτική λύση στα άκρα του κέντρου! Πολύ καλός παίκτης, παίζει άνετα το ενας-εναντίον-ενός, δημιουργεί φάσεις από το πουθενά, ενώ σκοράρει πολύ συχνά!Μειονέκτημα ότι τραυματίζεται εύκολα και συχνά! Του χρόνου και με την κατάλληλη προετοιμασία θα είναι σημείο αναφοράς για την ομάδα!

Κώστας Μανώλας :Μετά από μια άκρως επιτυχημένη καριέρα στην Ιταλία ήθελε να γυρίσει στο λιμάνι του! Με οικονομική θυσία του Βαγγέλη Μαρινακη αλλά και του ίδιου ο οποίος μείωσε αισθητά τις απαιτήσεις του τα κατάφερε τα Χριστούγεννα έχοντας όμως μείνει αρκετούς μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης! Ψάχνει να βρει τα πατήματα του, τον αγωνιστικο ρυθμό, την συνεργασία με τους άλλους αμυντικούς! Του χρόνου θα βοηθήσει ακόμα πιο πολύ!

Η περίεργη αποχή των φιλάθλων του Ολυμπιακού από το φιλικό

Στην εξίσωση δεν βάζουμε ορισμένα ταλέντα που έφερε το τμήμα σκαουτιγκ της ομάδας σαν επενδύσεις γι το μέλλον! Αυτοί θα κριθούν στην ώρα τους και όταν πάρουν τις ευκαιρίες τους! Εμείς το μόνο που κάναμε ήταν να θυμίσουμε τι έκαναν και τι πρόσφεραν οι παίκτες που έφερε ο Ολυμπιακός για να βοηθήσουν την ομάδα, θυμίζοντας για ακόμα μια φορά ότι τα χρήματα δεν είναι συνονιμο επιτυχίας και ότι κάθε ποδοσφαιριστης πρέπει να κρίνεται από αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο και όχι σύμφωνα με το παρελθόν, το γνωστό ή άγνωστο όνομα του ή τις δημόσιες σχέσεις του!

Exit mobile version