LifeSteps.gr

Ολυμπιακός: τα αίτια του αποκλεισμού

Ολυμπιακός

Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς, κατά πολλούς ο πιο πετυχημένος αθλητικός οργανισμός του πλανήτη, αφού σχεδόν όλα τα ομαδικά τμήματα του συμμετέχουν πρωταγωνιστουν και κερδίζουν τίτλους στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ παράλληλα οι αθλητές του έχουν πανηγυρίσει ολυμπιακά μετάλλια και νίκες σε τεράστιας φήμης τουρνουά!

Η περίεργη αποχή των φιλάθλων του Ολυμπιακού από το φιλικό

Σίγουρα όμως ο Ολυμπιακός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στις εντός συνόρων διοργανώσεις και κάθε χρόνο οι ομάδες του διεκδικούν και συνήθως κερδίζουν τα πρωταθλήματα και τα κυπελα εναντίον των αντιπάλων του.

Όπως είναι φυσικό ο φίλαθλος, ο οπαδός του Ολυμπιακού έχει "εθιστεί "με την νίκη και την κατάκτηση τίτλων, ενώ παράλληλα κάθε ήττα κάθε χαμένος στόχος φέρνει από την μια γκρίνια και από την άλλη φέρνει τεράστια χαρά στους φιλάθλους των άλλων ομάδων!. Και αυτή είναι μία ακόμα διαφορά που κάνει να ξεχωρίζει ο Ολυμπιακός από τους αντιπάλους του. Στον Ολυμπιακό μια ήττα, μία ισοπαλία, ένας χαμένος -δευτερεύον- στόχος, μοιάζει με καταστροφή, ενώ αντίστοιχα για τις άλλες ομάδες είναι μια τεράστια επιτυχία που θα μείνει στην ιστορία τους!

Εθνική Ομάδα Μπάσκετ: Αλλαγή πλεύσης

Πριν από 3 ημέρες ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός τελικού του κυπέλου Ελλάδος στον οποίο θα πάρει μέρος η ομάδα του ΠΑΟΚ! Οπότε ο αποκλεισμός έφερε την γκρίνια, την εσωστρέφεια, τον καταστροφισμό στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού. Και αν κάποιος δεν το ξέρει, αυτή την στιγμή που γράφουμε το άρθρο ο Ολυμπιακός είναι 11 βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ και έτσι αν δεν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, ενα ακόμα πρωτάθλημα έχει πάρει τον δρόμο προς τον Πειραιά!

Όμως η χρονιά φαίνεται σαν να είναι χαμένη! Αποκλεισμός από την άσημη λουντογκόρετς στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλεισμός από την Αταλάντα στον δεύτερο τη τάξη θεσμό της Ουέφα, αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ ενώ παράλληλα όλον τον χρόνο η ομάδα παρουσιάζει ενα μέτριο προς κακό αγωνιστικό πρόσωπο και δεν πείθει με τις εμφανίσεις της!

Και φέτος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, έβαλε το χέρι στην τσέπη και έκανε δέκτες τις εισηγήσεις του προπονητή και του τμήματος σκάουτιγκ, φέρνοντας αρκετούς παίκτες, άλλους με εμπειρία, άλλους με νιάτα και ταλέντο, άλλους που ήθελαν να ξαναφτιάξουν το καλό όνομα που είχαν!

Αλλά οι καλές προθέσεις δεν φτάνουν, το να δίνεις χρήματα δεν σου εξασφαλίζει την επιτυχία μιας μεταγραφής!. Έτσι το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταγραφών δεν "έπιασε "και η ομάδα -που σημειωτέον παίζει ασταμάτητα εδώ και 3 χρόνια- βρέθηκε αβοήθητη και χωρίς νέες, φρέσκιες δυνάμεις και ιδέες!

Οι 16+1 εκπρόσωποί μας στο top 8 ευρωπαϊκών διοργανώσεων ποδοσφαίρου (Γ' μέρος)

Αν συνυπολογίσουμε και ορισμένες λάθος επιλογές παικτών, θέσεων, συστημάτων από πλευράς του προπονητή κ.Μάρτινς ο οποίος διανύει το 4ο έτος του στην ομάδα, αν υπολογίσουμε ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος επέφερε μια -αδικαιολόγητη για όποιον φοράει την φανέλα του Ολυμπιακού- χαλάρωση στους ποδοσφαιριστές.

Αν προσθέσουμε σε αυτά ότι ο κόσμος δεν κάνει πλέον καμίνι, κόλαση το Καραϊσκάκης αφού δεν υπάρχει η τεράστια δίψα και προσμονή για τίτλους, αν βάλουμε και τους διαφορους τραυματισμούς παικτών,καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός, ο Πρωταθλητής Ολυμπιακός, έκανε μία μέτρια χρονιά!. Στο χέρι όλων είναι τα πράγματα να διορθωθούν!

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο,σχέδιο και ενότητα!. Ο Βαγγέλης Μαρινακης να συνεχίζει να χρηματοδοτεί για να κάνει πράξη το όραμά του για κατάκτηση κάποιας ευρωπαϊκής κορυφής απο τον Ολυμπιακό, ο προπονητής και το επιτελείο του να κάνουν σωστές, ποιοτικές επιλογές παικτών, οι παίκτες να τα δίνουν όλα ώστε ακόμα και στις μετριες αγωνιστικά μέρες τους, να βοηθούν την ομάδα και τελευταία ο κόσμος του Ολυμπιακού που δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένο κανέναν τίτλο και να είναι δίπλα στην ομάδα με συνεχόμενο τραγούδι, φωνή και παλμό!.

Σάντιο Μανέ: Το λιοντάρι του Μέρσεϊσαϊντ

Αν γίνουν όλα αυτά τότε σίγουρα του χρόνου τέτοια εποχή θα γράφουμε για την επιτυχημένη από όλες τις παραμέτρους-χρονιά της ποδοσφαιρικης ομάδας του Ολυμπιακού.

Exit mobile version