LifeSteps.gr

Το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού δημιουργεί τον δικό του Θρύλο!

τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού

"Γιατί εμείς ,από τους πρόποδες της γης ,κατακτητές της κορυφής με την σημαία μας ψηλά "λέει το ρεφρέν ενός πασίγνωστου ελληνικού τραγουδιού! Και αυτές οι λέξεις φαίνεται ότι ταιριάζουν γάντι στο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού!

Ολυμπιακός: Τελική αξιολόγηση του ρόστερ με τις μεταγραφές

Ηταν 13 Φεβρουαρίου 2019 όταν σε αγώνα στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον ΠΑΟ, δόθηκαν εις βάρος του Ολυμπιακού 4 φάουλ! Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έκανε τους αδερφούς Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο να πάρουν μία ιστορική απόφαση! Έδωσαν εντολή αποχωρήσης της ομάδας από το παρκέ! Τα φιλάκια του Τιμ-μανατζερ της ομάδας Χρήστου Μπαφε έχουν μείνει στην ιστορία ως την προαναγγελία αυτής της ιστορικής απόφασης!

Η αποχώρηση όμως δεν ήταν οριστική! Οι κύριοι Αγγελόπουλοι έφεραν ένα προσχέδιο για την σωτηρία του Ελληνικού μπάσκετ!Και το έθεσαν σε ψηφοφορία μεταξύ των υπολοίπων συλλογών που έπαιζαν στην Α1!Μεταξύ των προτάσεων ήταν η αύξηση των εσόδων των ομάδων μέσω κοινού τηλεοπτικού συμβολαίου, αναδιοργανωση και αποκοπή της διαιτησίας από την ΕΟΚ, εκλογές στην ομοσπονδία, αλλαγή της ΚΕΔ! Οι ομάδες ψήφισαν εναντίον αυτού του προσχεδιου με το εκκωφαντικό 13 κατά και μόλις 1 υπέρ!

Οι Αφοί Αγγελόπουλοι κατάλαβαν ότι πρέπει να τραβήξουν και πάλι τον μοναχικό και μοναδικό δρόμο που ξέρουν! Αυτόν της τιμιότητας και της ηθικής! Έτσι η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού δεν έδωσε το παρών σε 3 συνεχόμενους αγώνες και κατά συνέπεια υποβιβάστηκε στην Α2 εθνική κατηγορία!

Το ρόστερ και ο προπονητής του Ολυμπιακού στην Α2 ήταν διαφορετικό από αυτό που συμμετείχε στην Ευρωλιγκα! Κατά συνέπεια η ομάδα της Ευρωλίγκα δε είχε αγωνιστικό ρυθμό αφού οι παίκτες έπαιζαν 1 μόλις αγώνα την εβδομάδα ενώ παράλληλα πολλοί παίκτες αρνούνταν να έρθουν στην ομάδα του λιμανιού, φοβούμενοι για την αγωνιστική απραξία τους!

EUROLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / ΟΣΦΠ - ΜΟΝΑΚΟ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Μ'αυτα και μ'αυτα η ομάδα λοιδωρηθηκε,ο χλευασμός από τους αντιπάλους ήταν σε καθημερινή βάση ενώ παράλληλα και ο κόσμος του Ολυμπιακού που τόσο στήριξε την απόφαση αρχικά άρχισε να δυσφορεί!

Με την εκλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και με το νέο αθλητικο νομοσχέδιο "έπεσε το βασιλειο του μόνιμου προέδρου της ΕΟΚ του Γιώργου Βασιλακόπουλου! Παράλληλα η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού, αυτή δηλαδή που συμμετείχε στην Α2 πήρε με το σπαθι της την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια της Α1! Ο Ολυμπιακός επέστρεψε εκεί που ανήκει αλλά πλέον οι καταστάσεις δεν είναι πια οι ίδιες και φυσάει ένας αέρας αλλαγής και προόδου!

Έτσι ο Ολυμπιακός από την Α2 μέσα σε 8 μήνες έχει κατακτήσει 1 κύπελο Ελλάδας, έχει πάρει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για τα πλει οφ του Ελληνικού πρωταθλήματος, βγήκε δεύτερος στην πιο ανταγωνιστική Ευρωλίγκα των τελευταίων χρόνων και απέκλεισε την σκληροτρἀχηλη Μονακό και πήρε το εισιτήριο για το φάιναλ φορ πού θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι!

Ολυμπιακός: τα αίτια του αποκλεισμού

Για να δούμε λοιπόν αν το ρεφρέν του Ελληνικού τραγουδιού που αναφέραμε στην αρχή του Άρθρου μας θα βγει 100% αληθινό και ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να κατακτήσει την Ευρωλίγκα η το πρωτάθλημα ή και τα δύο μαζί! Πάντα με την σημαία του ψηλά αλλά κυρίως με το κεφάλι ψηλά και το κουτελο καθαρό!

Exit mobile version