LifeSteps.gr

Song of Horror review

Song of Horror

Έπεσε στα χέρια μου το παιχνίδι Song of Horror από μια μικρή εταιρία και επειδή διάβασα ότι είναι survival horror στα χνάρια του θεικού Resident Evil ανυπομονούσα να το βάλω στο pc και να το τρέξω με την πρώτη ευκαιρία και το διάλλειμα από τις μουσικές μου περιπέτειες. Πάμε λοιπόν να ξεδιπλώσουμε σιγά-σιγά τα περιεχόμενα αυτού του τόσο υποσχόμενου τίτλου.

Το Song of Horror μας υπόσχεται ένα κλίμα φόβου και μια ατμόσφαιρα παρόμοια των γνωστών survival horror τίτλων. Επίσης μας υπόσχεται 13 χαρακτήρες που μπορούμε ν΄αναλάβουμε στο παιχνίδι άρα θα υπάρχει ποικιλία να παίξουμε. Μόλις διάβασα ότι διαδραματίζεται σ΄ένα εγκαταλελειμμένο ψυχιατρικό ίδρυμα λέω από μέσα μου, ωραία θα μοιάζει με το Silent Hill. Ξεκινώντας την περιήγηση μου στον σκοτεινό κόσμο του Song of Horror βλέπω ότι πράγματι δεν μας κορόιδεψαν όταν μας είπαν τα περιεχόμενα και το βασικό gameplay.

Καταρχήν το Song of Horror είναι χωρισμένο σε επεισόδια όπου περνάμε με την σειρά και προχωρούμε έτσι παρακάτω. Είναι αλήθεια ότι δημιουργεί μια αίσθηση φόβου και τα puzzle του είναι αρκετά και μερικά θέλουν σκέψη για να τα περάσουμε. Η δουλειά που έχει γίνει στην ατμόσφαιρα του είναι μεγάλη και αυτό φαίνεται γρήγορα. Στα θετικά του σημεία είναι και η ύπαρξη πολλών χαρακτήρων που παίζουν ρόλο ακόμα κι αν πεθάνουν. Φυσικά αν κάνουμε λάθος κινήσεις έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην εξέλιξη του.

Ξεκινώντας κάθε επεισόδιο επιλέγουμε τον κατάλληλο χαρακτήρα ανάλογα με τις ικανότητες του, μπορεί να αποβεί μοιραία μια λάθος επιλογή κι αυτό προσθέτει στο Song of Horror ένα replayability σημαντικό. Το παιχνίδι συνδυάζει μια προοπτική τρίτου προσώπου μαζί με κάποια σταθερά πλάνα όπως ακριβώς γινότανε στα Resident Evil. Βρίσκω πολύ θετικό το γεγονός ότι θέλει να μοιάσει στα θρυλικά παιχνίδια του παρελθόντος και το καταφέρνει άριστα μπορώ να πω μιας και πρόκειται για μικρή εταιρία με περιορισμένο κονδύλι και δεν είναι η Capcom.

Το ξέρω ότι οι περισσότεροι θα τα βρουν μπαστούνια σε ορισμένους γρίφους και θα χρειαστούν βοήθεια εκ των έξω αλλά προτείνω επιμονή και σωστή σκέψη. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, εξάλλου μας αρέσουν οι δυσκολίες όταν παίζουμε κάποιο παιχνίδι περιπέτειας, δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω εύκολα. Τα controls είναι λίγο ζόρικα στην αρχή μέχρι να τα συνηθίσουμε αλλά αν έχουμε παίξει τα παρόμοια μ΄αυτό δεν θα έχουμε πρόβλημα. Το σκηνικό του Song of Horror επηρεασμένο βασικά από τον Lovecraft θα αρέσει πολύ στους φανς γενικά.

Τα γραφικά και ο ήχος του indie αυτού είναι φανταστικά και ταιριάζουν απόλυτα στο κλίμα που θέλει να μας περάσει. Δεν είναι και κάποιος ΑΑΑ τίτλος οπότε οι απαιτήσεις μου είναι πιο ρεαλιστικές αλλά ευτυχώς έχει γίνει τρομερή δουλειά στους τομείς αυτούς. Πολλοί παραπονιούνται ότι έχει δύσκολα puzzles και μπερδεύονται αλλά τα βρήκα απόλυτα λογικά και στην σωστή θέση. Ακόμη κι αν πεθαίνουμε δεν πάει να πει τίποτα, το περίεργο θα ήταν να το τερματίζαμε με την μία. Καλό το βρίσκω να υπάρχει μια δυσκολία μέχρι να το μάθουμε καλά για να προχωράμε άνετα μετά.

Harvest Days: My Dream Farm review

Βρήκα και μερικά bugs όπως ακριβώς συμβαίνει σ΄αρκετούς τίτλους αλλά όχι κάτι που να μην σε αφήνει να προχωρήσεις στο Song of Horror. Τα χειρότερα για μένα είναι τα bugs που αφορούν βασικά puzzles αλλά ευτυχώς δεν παρατήρησα κάτι άσχημο. Πρέπει να ψάχνουμε τα πάντα στο παιχνίδι κι αυτό ίσως κουράσει κάποιους επίδοξους αγοραστές αλλά δεν βλέπω να χαλάει το γενικό κλίμα του πολύ επιτυχημένου αυτού τίτλου. Δεν θα αναφέρω καθόλου το τέλος του παιχνιδιού για να αποφύγω spoilers, θα το δείτε μόνοι σας όταν το παίξετε.

Sheltered 2 review

Σαν τελικό μου συμπέρασμα θα πω ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό indie παιχνίδι που απευθύνεται στους φανς των survival horror και σ΄αυτούς που λατρεύουν τα φοβερά παιχνίδια του είδους Resident Evil και Silent Hill. Γι΄αυτούς το Song of Horror είναι κάτι σαν φόρος τιμής. Άνετα ένα 8/10 παίρνει, αξίζει να στηρίζουμε τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες.

Exit mobile version