LifeSteps.gr

Fairyland - Of Wars In Oshyrhia review

Fairyland

Σ΄αυτό το άρθρο θα ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο της Oshyrhia παρέα με τους Fairyland μια καλή μπάντα συμφωνικού μέταλ που ιδρύθηκε στην Γαλλία το 1998 από τους Philippe Giordana και Willdric Lievin. Αφού με την πάροδο του χρόνου αλλάξανε πολλά από τα μέλη τους ευτυχώς βρήκανε στο πρόσωπο της επιτυχημένης τραγουδίστριας Elisa Martin από τους Dark Moor εκ Ισπανίας και δημιούργησαν τον παρόν δίσκο που για μένα είναι ο καλύτερος τους. Ας τον εξετάσουμε αναλυτικότερα.

Είμαστε λοιπόν στην μυθική γη της Oshyrhia όπου έχουμε elves, trolls, βασιλιάδες και τα υπόλοιπα φανταστικά πλάσματα που μπορούμε να δούμε κλείνοντας τα μάτια μας και μας περιγράφουν πολύ επιτυχημένα οι Fairyland. Εδώ να τονίσω ότι η φωνή της Elisa ταιριάζει στον δυναμικό χαρακτήρα του παραμυθιού. Δεν είναι και η Tarja αλλά καταφέρνει με την προφορά και τον δυναμισμό της να προσθέτει χαρακτήρα στις υπέροχες συνθέσεις του δίσκου. Αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο η φωνή που παίζει ρόλο αλλά το σύνολο των μουσικών μιας επιτυχημένης μπάντας.

Οι Fairyland όπως μας λέει εξάλλου και το όνομα τους μας περιγράφουν παραμύθια με μυθικούς προορισμούς και απευθύνονται στον φαν του φανταστικού και μελωδικού μέταλ. Μερικοί μπορεί να τα θεωρούν σαχλοτράγουδα, φτηνιάρικα, απλώς πιασάρικα αλλά υπάρχει και το κοινό που θέλει ν΄ονειρευτεί και να ξεφύγει από την καθημερινότητα του και σ΄αυτούς κυρίως απευθύνονται όλα τα παρόμοια συγκροτήματα. Ένας υπέροχος συνδυασμός δυναμικού μέταλ με συμφωνικές μελωδίες που αποτυπώνονται αμέσως στο νου.

Οι στίχοι τους μας μιλούν για μυθικά πλάσματα, μάχες και ηρωισμούς γι΄αυτό και η χρησιμοποίηση του Lord of the Rings στο παραπάνω video. Δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω κάποιο τραγούδι απ΄όλη αυτή την υπέροχη δημιουργία των Fairyland. Τα βρίσκω όλα τους μοναδικά και εξαιρετικά από το πρώτο έως και το τελευταίο. Μπορώ άνετα να πω ότι είναι από τους καλύτερους δίσκους του είδους χωρίς το παραμικρό ελάττωμα. Απορώ πως χάθηκαν μετά αν και έχουν βγάλει λίγους σχετικά δίσκους για τα τόσα χρόνια που υπάρχουν αλλά σε μέτρια επίπεδα ανάξια αναφοράς. Ούτε που τα θυμάμαι καθόλου αν και τα έχω ακούσει έστω και μια φορά.

Equilibrium Erdentempel review

Θα έπρεπε οι Fairyland να συνεχίσουν στο ίδιο επιτυχημένο πλαίσιο του cd αυτού με την Elisa σαν τραγουδίστρια και να μην πειραματίζονται με συνεχείς αλλαγές στα μέλη τους. Βέβαια μπορεί να προέκυψαν καταστάσεις που οδήγησαν μια τόσο επιτυχημένη μπάντα να ξεφουσκώσει απότομα.

Πάντως την περίοδο εκείνη που βγήκε το album είχαν και μια περιοδεία με τους Sonata Arctica από την Φιλανδία στην Γαλλία, μια εξαιρετική power metal μπάντα με μπροστάρη τον ικανότατο Tony Kakko που τα κάνει όλα μόνος του στην κυριολεξία στους Sonata. Σ΄επόμενο άρθρο μου θα πω και γι΄αυτούς γιατί το αξίζουν.

Επιστροφή στους Fairyland τώρα. Θυμάμαι τους άκουσα πρώτη φορά το 2005 αγοράζοντας το παρόν cd από γνωστό κατάστημα, πάλι καλά που υπήρχε γιατί πολλά μικρά γκρουπ δεν τα φέρνανε καθόλου. Δεν περίμενα και πολλά πράγματα όταν το έβαλα στο ηχοσύστημα να παίξει για πρώτη φορά. Ευτυχώς έπεσα έξω και μου βγήκε αριστούργημα. Είχα ακούσει την Elisa Martin από τους Dark Moor και μάλιστα ήταν πολύ καλή αν και δεν διαθέτει και την καλύτερη φωνή οπότε με ξάφνιασε αυτή η προσαρμογή της στον ήχο των Fairyland. Οι Dark Moor έπαιζαν κάπως διαφορετικό μέταλ. Μου απέδειξε ότι είναι μια επαγγελματίας που προσαρμόζεται εύκολα στις νέες συνθήκες.

Εδώ όμως την βοήθησαν και τα ταλαντούχα μέλη των Fairyland που με τις σωστές συνθέσεις και τους κατάλληλους στίχους έπεσαν διάνα στην επιλογή τους. Άσχετα αν μετά τα κάναν θάλασσα και διαλύθηκαν προς όλες τις μεριές, στον δίσκο αυτό που συζητάμε τα πήγαν περίφημα και τους αξίζουν τ΄εύσημα. Αν θα έπρεπε να βαθμολογήσω ένα τέτοιο αριστουργηματικό δίσκο θα έβαζα άνετα ένα ωραίο 10άκι και θα ευχόμουν να είχαν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο που τόσο πετυχημένα άνοιξαν. Τουλάχιστον μου έμεινε και ένα επικό cd απ΄αυτούς μαζί με τα υπόλοιπα μετριότατα.

Exit mobile version