LifeSteps.gr

Sabaton Coat of Arms review

Coat of Arms

Πραγματικά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω όταν είναι να περιγράψω ένα τέτοιο αριστούργημα σαν το Coat of Arms των αγαπημένων μου Σουηδών Sabaton. Αυτό που βέβαια αξίζει να τονιστεί είναι ότι εδώ αναφέρονται στην δική μας ιστορία και μόνο η αναφορά στον βασιλιά Λεωνίδα προκαλεί ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας στο μοναδικής ποιότητας Coat of Arms τραγούδι. Εδώ κλείνουμε τα μάτια και αφηνόμαστε στην απόλαυση του εξαίσιου αυτού κομματιού.

Αυτό που κάνει τους Sabaton να ξεχωρίζουν από τον σωρό και τα δεκάδες παρόμοια συγκροτήματα είναι αυτή η προσήλωση τους σε πολεμικά τραγούδια εμπνευσμένα κυρίως από τους δύο παγκόσμιους πολέμους. Φαίνεται αμέσως ότι είναι λάτρεις της ιστορίας και μας την εξιστορούν εξαιρετικά στα υπέροχα τραγούδια τους. Στο παρόν Coat of Arms cd ξεκινούν από την δική μας ιστορία και προχωρούν στα υπόλοιπα κομμάτια περνώντας από Πολωνία και καταλήγουν σ΄ένα φόρο τιμής στις κλασικές μπάντες του παρελθόντος και όχι μόνο.

Ουσιαστικά τα κάλυψαν σχεδόν όλα σ΄αυτό το υπέροχο Coat of Arms cd. Να πω την αλήθεια δεν περίμενα κάτι λιγότερο από τον φανταστικό Joakim Broden και την εξαίσια αυτή μπάντα. Πολλοί καλοί μουσικοί που ξεσηκώνουν τα πλήθη σε κάθε τους live εμφάνιση. Έχουν έρθει και στα μέρη μας αρκετές φορές γι΄αυτό και τους αγαπάμε ιδιαίτερα όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο από μια ζωντανή τους εμφάνιση το 2017. Είχαν και τον φανταστικό Tommy Johanssen από τότε στην κιθάρα και φυσικά έδειξε κι αυτός το τεράστιο ταλέντο του σε όλους μας.

Το Coat of Arms είναι ένα εξαιρετικό cd που δεν θέλω να τελειώσει ποτέ όπως και με τα περισσότερα δικά τους. Είναι τόσο ενθουσιώδες και ξεσηκωτικό όσο δεν πάει άλλο. Σκέτη πόρωση και δείχνει την πραγματική επίδραση της καλής μουσικής στους ακροατές, δηλαδή εμάς. Δεν νομίζω να αξίζει ν αναφέρω πολλά για την ιστορία τους, τους γνωρίζουν άπαντες πιστεύω, μόνο ότι δημιουργήθηκαν το 1999 στην Σουηδία. Έχουν 10 εξαιρετικής ποιότητας στούντιο ηχογραφήσεις έως τώρα και συνεχίζουν απτόητοι να προσφέρουν ποιότητα και να μας πορώνουν.

Freedom Call Eternity review

Η κομματάρα εν ονόματι Uprising αναφέρεται στον ξεσηκωμό των Πολωνών της Βαρσοβίας ενάντια στους Ναζί τον τελευταίο χρόνο του πολέμου και στην βοήθεια που περίμεναν από τα Σοβιετικά στρατεύματα, η οποία δεν έφτασε ποτέ. Οι ηρωικοί Πολωνοί αντιμετώπισαν μόνοι τους τις γερμανικές δυνάμεις, γράφοντας μια από τις ηρωικότερες ιστορίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Δεν βρίσκω κανένα ψεγάδι στις εκπληκτικές εκτελέσεις των πολεμικών τους τραγουδιών και το Coat of Arms δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Μου αρέσει ιδιαίτερα που φορούν τις στρατιωτικές τους φόρμες και δείχνουν ν΄απολαμβάνουν την μουσική τους. Δεν είναι οι στυγνοί ξενέρωτοι επαγγελματίες της σκηνής που θα βάλουν τα καλά τους η ένα τυπικό μπλουζάκι της μπάντας και θα βγουν για το σόου τους. Εδώ οι μουσικοί απολαμβάνουν την κάθε στιγμή και μεταφέρουν και στον κόσμο που κραυγάζει ενθουσιασμένος την απόλαυση.

Ευτυχώς που τους αρέσει η χώρα μας και έρχονται πολύ συχνά οπότε και να τους χάσουμε μια χρονιά θα τους πετύχουμε κάποια άλλη στιγμή. Δεν χάνεται αυτή η απόλαυση με τίποτα. Τα ματαιώνουμε όλα και κλείνουμε θέση για να τους αποθεώσουμε ξανά και ξανά. Όπως καταλάβατε έως τώρα όλα τα τραγούδια του εξαίσιου Coat of Arms είναι απίστευτα εθιστικά και συναρπαστικά. Βέβαια κι από το πρώτο τους εκπληκτικό cd Primo Victoria του 2005 είχαν δείξει τι θα επακολουθούσε.

Μου αρέσει επίσης κι αυτό το γρήγορο κλείσιμο στα τραγούδια τους που τους κάνει μοναδικούς. Θα επιθυμούσα να είναι κάπως μεγαλύτερα αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Όταν κάτι ενθουσιάζει θέλεις πάντοτε το κάτι παραπάνω. Ευτυχώς τα cd τους υπάρχουν σε αφθονία παντού και δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στο να τους βρει κάποιος. Όπου τα δείτε αγοράστε με κλειστά μάτια, τα παιδιά από την Σουηδία ξέρουν τι κάνουν και αξίζουν τα πάντα.

Ο βαθμός ενός τέτοιου cd όπως το Coat of Arms είναι φυσικά 10 με τόνο όπως 10 παίρνουν και στα live τους που είναι μοναδικά και απολαυστικά. Ευτυχώς θα έρθουν ξανά από εδώ την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 5 το απόγευμα. Ελπίζω να μην έχει κανένα καύσωνα εκείνες τις μέρες για να τους απολαύσουμε ακόμα μια φορά. Να προλάβουμε να κλείσουμε εισιτήρια γιατί εξαφανίζονται τα μαγικά χαρτάκια σαν αστραπή.

Exit mobile version