LifeSteps.gr

Inexorum Equinox Vigil review

Inexorum

Μετά το χθεσινό πέρασμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την συμπαθητική μπάντα των Seven Kingdoms ας μείνουμε λίγο παραπάνω για να δούμε και να ακούσουμε κάτι πιο σκληρό τους Inexorum από την Μινεάπολη. Ομολογώ δεν τους ήξερα καθόλου και διαβάζω ότι φτιάχτηκαν μόλις το 2018 και ότι παίζουν melodic black metal/death. Ωραία σκέφτομαι τώρα θα ακούσουμε κάτι πιο δυνατό αν και δεν είμαι φαν του καθαρόαιμου black metal η και του ατόφιου death με το πολύ νταβαντούρι που δεν καταλαβαίνω καν τι λένε οι στίχοι. Ας βάλω το cd να δούμε αν αξίζουν οι φίλοι μας από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Καταρχήν διαβάζω ότι η μπάντα αποτελείται από 2 άτομα μόνο που τα κάνουν σχεδόν όλα. Έχουμε τον Matthew Kirkwold που παίζει μπάσο και κάνει τα δεύτερα φωνητικά και τον Carl Skildum που παίζει την κιθάρα και έχει αναλάβει τα βασικά φωνητικά. Προφανώς θα έχουν και κάποιους έκτακτους μουσικούς που θα τους βοηθάνε στα υπόλοιπα. Ακούγοντας το cd τους για μια δεύτερη φορά βλέπω ότι είναι αρκετά μελωδικοί για το είδος πάντοτε. Καμμιά σχέση με το black metal παλιάς κοπής, εδώ έχουμε ένα ατμοσφαιρικό αλλά σε ορισμένα πλαίσια μελωδικό black metal με κάποια στοιχεία μελωδικού death όπως ακριβώς μου αρέσει να ακούω.

Για να είμαι ειλικρινής το περίμενα πολύ χειρότερο γιατί και το είδος δεν μου αρέσει ιδιαίτερα αλλά και καινούριο είναι οπότε λέω μετά από τόσα παλτά τελευταία τι να μας πουν και οι Αμερικανοί φίλοι μας και μάλιστα σε ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό είδος. Είχα στα χέρια μου και το καινούριο cd των Σουηδών Civil War αλλά αυτό το αφήνω για αύριο γιατί απ΄ότι λίγο άκουσα αντιγράφουν Sabaton με κλειστά μάτια. Τι να μας πουν τώρα τα πρώην μέλη των Sabaton, και μόνο ότι αντιγράφουν την παλιά τους μπάντα δείχνει ότι είναι παλτά που βγήκαν από το ντουλάπι.

Πίσω στους Inexorum τώρα και το καινούριο τους cd με τίτλο Equinox Vigil που βγήκε πολύ καλύτερο απ΄ότι το περίμενα. Είχα να ακούσω μελωδικό ατμοσφαιρικό black metal από την εποχή που άκουγα τους Summoning από την Βιέννη της Αυστρίας. Πολύ καλή μπάντα οι Summoning επί τη ευκαιρία για όποιον δεν τους έχει ακούσει και του αρέσουν τα πιο σκληρά ακούσματα σε εισαγωγικά βέβαια. Πάλι καλά που βρήκα και κάτι από τους Inexorum στο youtube για να πάρετε μια γεύση από την μπάντα. Γενικά δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία γι΄αυτούς παρόλο που είναι η τρίτη τους δουλειά έως τώρα. Αρκετά παραγωγικοί είναι πάντως, ελπίζω να βρουν κάποια καλύτερη εταιρία να τους αντιπροσωπεύει καλύτερα κι εδώ στην Ευρώπη.

Έχουν όλο το ταλέντο και την ικανότητα να πάνε το δύσκολο αυτό είδος ένα βήμα παραπάνω πάντως, αυτό τους το αναγνωρίζω. Είναι πολύ καλοί και ελπιδοφόροι μουσικοί, φανταστείτε για να μου αρέσει εμένα που δεν ακούω γενικά το είδος πόσο καλό cd ετοίμασαν. Γι αυτό θα τους ανταμείψω με ένα ωραίο 8/10 κι ελπίζω να συνεχίσουν να μας προσφέρουν ωραία πράγματα να ακούμε. Τώρα που το ακούω για μια τρίτη φορά παίζει να βγει και στα καλύτερα της χρονιάς για το είδος σίγουρα αλλά και γενικά. Με τόσα παλτά που βγήκαν φέτος μετά το όλο θέμα με την πανδημία από τις ντουλάπες κάτι ωραίες μπάντες σαν τους Inexorum αλλάζουν ευτυχώς το κλίμα.

Δεν μπορώ να μην το αναφέρω αλλά είδα το νέο βίντεο των Helloween με την ομορφούλα Αλίσα των Arch Enemy και σκεφτόμουν, καλά δεν βλέπουν ότι ξεφτιλίζονται οι θεοί του power metal. Με αυτούς μεγάλωσα, δεν αντέχω να τους βλέπω σε τέτοια κατάντια και βάλανε και την φουκαριάρα την Αλίσα που πάει παντού για λίγη δημοσιότητα παραπάνω. Έλεος πια με αυτήν την ανάσταση των zombie. Γι΄αυτό χαίρομαι να βλέπω νέες μπάντες σαν τους Inexorum η και τους Seven Kingdoms που παρουσιάζουν κάτι το αξιόλογο σε εμάς για να το ακούσουμε και να χαρούμε. Τα παλτά να μπαίνουν στην ντουλάπα τους, δεν πάει άλλο να ξεφτιλίζονται με φτηνά hits για να βγάλουνε κανά ψιλό τέτοια εποχή που είμαστε.

Testament Titans of Creation review

Το καταλαβαίνω ότι με την πανδημία τα πράγματα γίναν ζόρικα για όλους αλλά εδώ μιλάμε για θρύλους της μέταλ σκηνής. Εδώ διάβασα ότι και ο King Diamond βγαίνει σε περιοδεία μετά από πολλά χρόνια. Έλεος πια με αυτή την κατάσταση. Δεν είναι όλοι Manowar που περιμένω να δω εναγωνίως. Οι άλλοι δεν έχουν να μας που τίποτα πια, πάει σβήσανε με τα χρόνια. Άντε να μας έρθουν και οι Visions of Atlantis να κάνω μια βδομάδα πάρτυ να το γλεντήσω. Πως και πως τους περιμένω. Και με τους Sabaton μια χαρά θα περάσουμε, αυτές είναι ωραίες μπάντες, όχι τα zombie που ανασταίνονται λόγω ανέχειας.

Kreator Hate Über Alles review

Μπράβο στους 2 μουσικούς των Inexorum για το πολύ καλό τους cd, τους εύχομαι πάντα επιτυχίες και μακάρι να μας έρθουν να τους γνωρίσουμε από κοντά. Μετά από ένα τέτοιο cd τι να βάλω τώρα να ακούσω αναρωτιέμαι. Μάλλον τους αγαπημένους μου Insomnium περιμένοντας το νέο cd των αγαπημένων Alestorm αλλά και των δυναμικών Γερμανών Powerwolf. Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτές οι καλές μπάντες κι ακούω ωραία μουσική. Α ναι, τώρα θυμήθηκα ότι και οι Σουηδοί Amon Amarth βγάζουν καινούρια δουλειά. Επιτέλους είναι δυνατό σύνολο, περιμένω πολλά από αυτούς.

Έχω ακούσει τουλάχιστον 5 φορές το cd των Inexorum έως τώρα, σίγουρα θα μπει στα καλύτερα της χρονιάς αφού οι περισσότεροι που θα κυκλοφορήσουν καινούριες δουλειές η είναι παλτά η δεν έχουν να μας πουν κάτι καινούριο πια, τα χρόνια πέρασαν και έχουν μεγαλώσει. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν μπορώ να βρω υλικό ούτε καν φωτογραφίες για τους Inexorum. Μόνο τα εξώφυλλα των δίσκων τους υπάρχουν και είναι όμορφα σαν πίνακες ζωγραφικής. Πάντοτε τα ανάλογα συγκροτήματα έχουν πολύ όμορφα εξώφυλλα απ΄ότι θυμάμαι, κυρίως cd έχω στην συλλογή μου από τέτοιες μπάντες. Τα αντίστοιχα βινύλια θα είναι πολύ όμορφα για μια αξιοπρεπή μέταλ συλλογή.

Το tracklist για όποιον ενδιαφέρεται είναι το ακόλουθο:
1.Creation Myth
2.Equinox Vigil
3.Until There's Nothing Left
4.Dark Sky Sanctuary
5.Secret Language
6.Memoriae Sacrum
7.On The Last Day
8.Such Impossible Sights

Η μπάντα αποτελείται από τους κάτωθι μουσικούς:

Matthew Kirkwold : Μπάσο, δεύτερα φωνητικά (από το 2018 έως σήμερα)
Carl Skildum : Κιθάρες και βασικά φωνητικά (από το 2018 έως σήμερα)

Exit mobile version