LifeSteps.gr

Civil War Invaders review

Civil War

Αφού έχω στα χέρια μου το νέο cd των Σουηδών Civil War λέω δεν το βάζω και στο σύστημα να παίξει; Μερικά λόγια πριν ξεκινήσουμε για την μπάντα. Δημιουργήθηκαν στην Σουηδία το 2012 από πρώην μέλη των Sabaton και από τότε έχουν κυκλοφορήσει 4 στουντιακές δουλειές ολοκληρωμένες. Αυτή που θα μελετήσουμε σήμερα είναι η τελευταία τους προσπάθεια που βγήκε πριν 3 μέρες στην αγορά. Δεν τους ήξερα καθόλου για να είμαι ειλικρινής και φυσικά δεν περιμένω να βγει κανά εξαιρετικό cd γιατί και το είδος είναι απαιτητικό και τα έχω ακούσει όλα σχεδόν στο power metal που παίζουν.

Καταρχήν διαπιστώνω την προσπάθεια να μοιάσουν στους Sabaton αλλά με τραγουδιστή που είναι σαν τους Powerwolf. Έχουν βάλει και άλλα στοιχεία στις συνθέσεις τους, είναι πιο πολύπλοκες σε σχέση με τους Sabaton. Τουλάχιστον προσπαθούν να βελτιώσουν αν μπορώ να το πω τον ήχο της μητρικής μπάντας τους. Από τους στίχους δείχνουν μια προτίμηση στον αμερικάνικο εμφύλιο ενώ οι Sabaton γράφουν για ευρωπαική περισσότερο πολεμική ιστορία και κατορθώματα. Δεν είναι κακό το cd, απλώς μου φαίνεται σαν να τα έχω ξανακούσει όλα αυτά.

Έχουν μέσα στις συνθέσεις τους ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, συμφωνικά στοιχεία κυρίως, μάλλον πάνε να χτυπήσουν ένα πιο ευρύ κοινό με εύκολα ακούσματα αλλά που τα ξεχνάει κανείς εύκολα. Μπα μέτριο το αποτέλεσμα τελικά. Επειδή έχω ακούσει ένα τόνο power metal διαχωρίζω αμέσως το καλό από το σκάρτο πράγμα. Δεν είχα άδικο που τους ονόμασα παλτά τελικά, αν δεν αντέχω ούτε μια φορά να ακούσω το cd τους αν και είναι εύπεπτη μουσική. Το τραγούδι Soldiers and Kings είναι σαν να βγήκε από δίσκο των Sabaton, τουλάχιστον στο ρεφρέν του γιατί το υπόλοιπο είναι χαμηλών τόνων.

Και σκέφτομαι όχι ρε παιδιά μην χαλάτε την εικόνα των Sabaton με τέτοιες φτηνές απομιμήσεις, έλεος πια με τις αντιγραφές.  Δεν άντεξα άλλο και το άλλαξα το cd με τους Amon Amarth και το Deceiver of the Gods, τουλάχιστον να ακούσω λίγο αληθινό viking/melodic death metal. Να προετοιμαστώ ανάλογα και για την καινούρια δουλειά των Σουηδών αυθεντικών και έμπειρων metalers. Δεν αντέχω άλλο να ακούω παλτά και φέτος έχουν βγει όλα στην φόρα μετά την απραξία.

Ευτυχώς μεθαύριο νομίζω θα βγει στην αγορά το καινούριο cd των αγαπημένων μου πειρατών Alestorm που τουλάχιστον σέβονται τον εαυτό τους και αυτό που κάνουν το κάνουν πολύ καλά. Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει μετά την κλεισούρα και το προιόν τους είναι ότι πρέπει για διασκέδαση. Φανταστείτε τι αδιάφορο ήταν το cd των Civil War που προτιμώ να μιλάω για τους Alestorm παρά για αυτά τα παλτά. Φέτος έχει πολλή σαβούρα στην αγορά και δυστυχώς σχεδόν όλα μου έρχονται για αξιολόγηση. Τι να πει κανείς για τέτοιας ποιότητας cd;.

Ωχ, και μόνο που σκέφτομαι καινούριους Helloween και Blind Guardian λέω από μέσα μου τι να πουν οι άνθρωποι πια μετά από τόσα χρόνια. Και έχω και αγαπημένες μπάντες σαν τους Edenbridge αλλά και τους Xandria που θα βγάλουν καινούριες δουλειές μέσα στην χρονιά. Και καλά οι Edenbridge δεν μπορούν πια με την Sabine που μεγάλωσε αρκετά και δεν βγάζει την φωνή που είχε στα νιάτα της αλλά οι Xandria έκαναν ιεροσυλία με την λάθος επιλογή βασικής τραγουδίστριας. Το έχω πει πολλές φορές και δεν χρειάζεται να το λέω συνέχεια αλλά στην αληθινή μέταλ δεν λικνιζόμαστε. Βασικός κανόνας του μέταλ αυτός. Ωραίες κοπέλες ναι, με ωραίες φωνές ναι αλλά για άλλα είδη μουσικής.

Visions of Atlantis Pirates review

Εμείς οι παλιοί metalheads πίνουμε το κρασί μας ανόθευτο  και το ίδιο απαιτούμε και στην μουσική. Ούτε core στο μέταλ ούτε κουνιστές κοπέλες, αυθεντικός ήχος για αληθινό headbanging. Posers μακριά από την μέταλ, only the true metal survive. Ας επιστρέψω και στο cd μου γιατί πρέπει να του βάλω και μια βαθμολογία έτσι να υπάρχει. Τι να βάλω τώρα σε τέτοιες κόπιες γνωστών και τεράστιων ονομάτων. Άντε ένα 4-5/10 γιατί σε πολλούς μπορεί και να αρέσει που είναι φαν των Sabaton. Απλώς εγώ δεν πηγαίνω καθόλου τις απομιμήσεις.

Το tracklist για όποιον ενδιαφέρεται είναι το ακόλουθο:

1. Oblivion
2. Dead Man’s Glory
3. Invaders
4. Heart of Darkness
5. Andersonville
6. Carry On
7. Soldiers and Kings
8. Warrior Soul
9. Slaughterhouse 5
10. Battle Of Life
11. Custer’s Last Stand

Η βασική σύνθεση της μπάντας είναι η ακόλουθη:

Kelly Sundown Carpenter - Φωνητικά
Thorbjörn ΄Thobbe΄ Englund - Κιθάρα
Petrus Granar - Μπάσο
Daniel Mullback - Ντραμς
Daniel Mÿhr - Πλήκτρα

Exit mobile version