LifeSteps.gr

Γίνε η αλλαγή που θέλεις

Αλλαγή

Όλοι ζούμε στον ίδιο κόσμο, και μέσα σε αυτό το λαβύρινθο που λέγεται ζωή και όπου κυριαρχεί η αλλαγή, ακούμε διάφορα μηνύματα. Ένα από τα πολλά που θα έχεις ακούσει είναι "αυτό το άτομο γεννήθηκε έτσι" ή "ο άνθρωπος δεν φτιάχνεται, γεννιέται όπως είναι" ή "ο λύκος αλλάζει την όψη του όχι τον χαρακτήρα του".

Είμαι εδώ για να σου πω με το χέρι στην καρδιά, με τα μάτια ανοιχτά, και πλήρης επίγνωση του τι γράφω, ότι ρητά διάβασες από πάνω είναι όλα ψέματα. Είναι όλα μύθος, ένας εσκεμμένος μύθος πλασμένος για να σε φυλακίσει σε μια στάσιμη ύπαρξη από την οποία θέλουν να σε πείσουν πως δεν υπάρχει δρόμος αλλαγής.

Η αλήθεια είναι όλοι αλλάζουμε και θα στο αποδείξω. Όταν γεννήθηκες ήσουν ένα άκακο πλάσμα, ένα αθώο μωρό γεμάτο εμπιστοσύνη για τον κόσμο. Όταν σε παίρνανε αγκαλιά και σε κρατούσανε, δεν αναρωτιόσουν, τώρα θα με ρίξουν? Εμπιστευόσουνα τυφλά ότι το άτομο που σε κρατάει θα σε προστατέψει από το να πέσεις, αυτό το πίστευες ώσπου κάποιος σε άφησε να πέσεις. Όταν σου λέγανε σε αγαπάω, δεν περίμενες αποδείξη αυτής της αγάπης, το καταλάβαινες από τα χάδια, τα φιλιά, τους επαίνους, τη χαρά που έβλεπες στο πρόσωπο του ατόμου που σου δήλωνε την αγάπη του. Δεν αναρωτιόσουν με αγαπάει αληθινά? Αυτή την σιγουριά την είχες μέχρι που κάποιος σε πρόδωσε.

Άραγε το παιδί που ήσουν κάποτε να είναι περήφανο για αυτό που είσαι τώρα?

Με απλά λόγια είμαστε πλάσματα που πάντα ελισσόμαστε ανάλογα με τις εμπειρίες που μας δίνονται για να αλλάζουμε και να γινόμαστε αυτοί που μας φτιάχνουν οι εμπειρίες μας και τα μονοπάτια της ζωής μας μέσα από τις αποφάσεις που επιλέγουμε μέσα στην πορεία αυτής της ζωής.

Τώρα σκέψου, ότι όπως έχεις την επιλογή να επιλέγεις την πορεία σου, έτσι ακριβώς έχεις την επιλογή να επιλέγεις τις εμπειρίες σου από την ζωή και τι θέλεις να θυμάσαι από αυτήν, για να καταφέρεις την αλλαγή που θέλεις. Δηλαδή τι εννοώ, επιλέγεις να διαγράψεις από την μνήμη σου, την ημέρα που σε ρίξανε για πρώτη φορά και πόνεσες, το κρατάς στο πίσω μέρος του μυαλού σου ως μια πιθανότητα, αλλά όχι ως εμπειρία, γιατί επιλέγεις ως εμπειρία να θυμάσαι αυτούς που δεν σε ρίξανε ποτέ και νιώθεις ευτυχία.

Επιλέγεις να διαγράψεις το άτομο που σε πρόδωσε, το κρατάς ως πιθανότητα στο μυαλό σου, αλλά θυμάσαι την εμπειρία που έζησες από όλα τα άτομα που σε αγάπησαν πραγματικά και γέμισαν την ζωή σου με φως και νιώθεις ότι η τύχη σου χαμογελά.
Αφού όλα στην ζωή μας είναι επιλογές, μπορούμε να επιλέγουμε τι θυμόμαστε ως εμπειρίες στη ζωή μας. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγουμε να θυμόμαστε ότι καλό μας δόθηκε, ότι όμορφο, ότι ειλικρινές και τότε Ω! τι θαύμα.

Έρχεται η αλλαγή σιγά και απλά και τόσο φυσικά που ούτε το καταλαβαίνουμε, γιατί έχουμε επιλέξει να νιώθουμε ευλογημένοι σε αυτή την ζωή για τις εμπειρίες μας, για τους ανθρώπους που μας αγάπησαν πραγματικά, για τις αναμνήσεις που τώρα επιλέξαμε να κουβαλάμε μέσα μας. Και τι υπέροχο είναι όλες τους πανέμορφες αναμνήσεις, αγάπης, εμπιστοσύνης και ευλογίας.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να φέρουμε την αλλαγή που θέλουμε στον εαυτό μας. Μετά έρχεται το χαμόγελο στο πρόσωπό μας. Η σιγουριά στον χαρακτήρα μας ότι έχουμε καλά πράγματα να δώσουμε γιατί πιστεύουμε στο καλό που λάβαμε και εμείς μέσα στην ζωή μας.

Δυναμώνουμε, γινόμαστε πιο σίγουροι και πιο ευτυχισμένοι, γιατί γινόμαστε αυτό που πάντα θέλαμε να λάβουμε. Θετικοί άνθρωποι με καλές εμπειρίες τις οποίες μπορούμε να τις μοιραστούμε με όλους και να εξαπλώσουμε την ελπίδα που όλοι δικαιούμαστε να έχουμε σε αυτή την ζωή.

Είμαστε φτιαγμένοι να αλλάζουμε, είμαστε δημιουργημένοι να γινόμαστε καλύτεροι κάθε σήμερα από ότι ήμασταν κάθε εχθές. Όταν λοιπόν γίνεσαι η αλλαγή που θέλεις τότε ολόκληρος ο κόσμος αλλάζει γύρω σου. Μόλις φτάσεις σε αυτό το επίπεδο αλλαγής η ομορφιά που σε περιμένει, η ειρήνη και η αγαλλίαση ψυχής που θα νιώσεις αξίζουν όλο τον αγώνα που έχεις κάνει για να αλλάξεις.

Επιτυχία είναι να κερδίζεις αυτό που θέλεις, χαρά είναι να θέλεις αυτό που πέτυχες

Πάντα ήσουν γεννημένη/ος να αγγίξεις την ομορφιά μέσα σου, γιατί γεννήθηκες με αυτήν σαν οδηγό σου. Ναι φίλοι μου εσείς επιλέγετε να γίνεται η αλλαγή που θέλετε, απλά γιατί εσείς είσαστε γεννημένοι να μπορείτε. Με σεβασμό σε όλους που παλεύουνε κάθε μέρα για να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτό τον κόσμο. Έχεις πάντα την αγάπη μας, απλά γιατί πιστεύουμε σε εσένα, ότι μπορείς να καταφέρεις ότι θέλεις.​

Exit mobile version