LifeSteps.gr

Επιτυχία είναι να κερδίζεις αυτό που θέλεις, χαρά είναι να θέλεις αυτό που πέτυχες

Επιτυχία

Ο καλύτερος τρόπος για να κατακτάμε την επιτυχία στην ζωή μας είναι με το να μην αφήνουμε ποτέ κανένα να περάσει από τη ζωή μας και να φύγει λιγότερο ευτυχισμένος από ότι ήρθε σε εμάς.

Είμαστε αυτό που έχουμε πιστέψει, και ο καλύτερος τρόπος να το δείχνουμε είναι με το να χαμογελάμε, να λέμε αυτό που έχουμε μέσα στην καρδιά μας και να κάνουμε πάντα αυτό που χαρίζει ευτυχία σε αυτούς που αγαπάμε. Όταν το καταφέρνουμε αυτό τότε εμείς ως άνθρωποι βρισκόμαστε σε αρμονία και όλα γύρω μας λειτουργούνε ειρηνικά.

Στη ζωή μας πάντα μας δίνονται επιλογές στο τι θα διαλέξουμε, τι θα ακολουθήσουμε και πως θα βαδίσουμε το μονοπάτι της επιλογής μας. Αν όμως για κάποιο λόγο δεν είσαι ικανοποιημένη/ος με το δρόμο που χάραξες για τον εαυτό σου, τότε είναι καλή αρχή να αρχίσεις να χαράζεις μια καινούργια πορεία στην ζωή σου.

Άραγε το παιδί που ήσουν κάποτε να είναι περήφανο για αυτό που είσαι τώρα?

Ο πρώτος και καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την ζωή σου, είναι να εκτιμήσεις και να αναγνωρίσεις στον εαυτό σου αυτά που έχεις. Είναι ανώφελο να καταναλώνεσαι με αυτά που απουσιάζουν από την ζωή σου.

Σε κάθε βήμα που παίρνουμε στη ζωή μας πρέπει να έχουμε θέσει κάποιους στόχους, αυτό μας βοηθάει να μένουμε συγκεντρωμένοι σε μια καλή σταδιοδρομία, δεν μας επιτρέπει να απογοητευόμαστε γιατί δεν μας καθορίζουν οι άλλοι τον δρόμο μας, αφού ο καθένας τραβάει τη δική του πορεία.

Αλλά επίσης δεν ξεγελιόμαστε με το να προσηλυτιζόμαστε σε αντικείμενα, πράγματα, άψυχες υπάρξεις που είτε τις έχουμε είτε δεν τις έχουμε δεν θα παίξουν ποτέ σημαντικό ρόλο στο να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι σημαντικό να μην σε καθορίζουν οι απόψεις των άλλων, ούτε τα πράγματα που βρίσκονται στην κατοχή σου, αλλά πάνω απ’ όλα να σε εκφράζει ο άνθρωπος που θέλεις να είσαι.

Ο σημαντικότερος τρόπος να κτίσεις τον εαυτό σου, είναι κάθε μέρα στην ζωή σου να βρίσκεις κάτι που σε ευχαρίστησε, εκείνη η μικρή στιγμή που σου χάρισε το χαμόγελο, ή σε ικανοποίησε ψυχικά. Κάθε μέρα έχει να σου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που θα σε βοηθήσει να κτίσεις τις δυνάμεις σου, ακόμη και αν μερικές φορές πρέπει να κοιτάξεις τη μέρα σου μέσα από το μικροσκόπιο για να το ανακαλύψεις.

Ήλιος: η επίδρασή του στην ψυχική μας υγεία

Θα δεις ότι, καθώς θα πορεύεσαι και κτίζεις τον εαυτό σου, η ευτυχία σου θα μεγαλώνει μέσα στην καρδιά σου και θα αντανακλά με θετικότητα στο πρόσωπο σου και σε όλους όσους μοιράζονται τη ζωή σου, είτε καθημερινά, είτε ως περαστικοί από αυτήν.

Είναι σίγουρο πως έχεις ακούσει πολλές φορές ότι για να πετύχεις τους στόχους σου πρέπει να βγεις έξω από την ζώνη ασφάλειας σου, και να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που έχεις επιτρέψει στον εαυτό σου να κάνει ως αυτή τη στιγμή. Πριν αποφασίσεις να πάρεις αυτό το βήμα, πρέπει να αναρωτηθείς τι πραγματικά θέλεις να πετύχεις, τι πραγματικά αποζητάς, και τι αποτελέσματα αλλαγής θα φέρει στη ζωή σου?

Όταν έχεις αυτές τις απαντήσεις τότε μπορείς να κάνεις τα βήματα προς το άγνωστο κατανοώντας πολύ καλύτερα το κόστος των πράξεων σου, και έχοντας την ευθύνη για κάθε βήμα που παίρνεις στη ζωή σου.

Στην ζωή μας η επιτυχία έρχεται όταν έχουμε επίγνωση της κάθε πράξης που έχουμε πάρει για να μας φτάσει σε συγκεκριμένα σημεία της. Όταν δεν έχουμε να μετανιώσουμε για τα βήματα που ακολουθήσαμε για να φτάσουμε στο ποθητό σημείο. Μα πάνω απ’όλα αυτά, είναι ότι μείναμε θετικοί σε κάθε βήμα, κάθε μέρα, ενώ διασχίζαμε την διαδρομή προς τους στόχους μας.

Αυτοεκτίμηση: Τι είναι και πως θα την αποκτήσεις αν δεν την έχεις

Μόνο όταν έχεις πραγματικά επιτρέψει στον εαυτό σου να ζήσει, την κάθε στιγμή υπεύθυνα, μπορείς πραγματικά να δεχτείς ότι η ζωή είναι ένας ατελείωτος δρόμος. Που σε ωθεί να προχωρήσεις πάντα μπροστά, και ότι υπάρχει εκεί ποτέ κανείς δεν το γνωρίζει ώσπου να διανύσει την διαδρομή. Ξέρω ότι είναι πιο εύκολο να μείνεις στάσιμη/ος, να δεχτείς το παρόν σου, και να μην προχωρήσεις στο μέλλον σου, αλλά το τίμημα που θα πληρώσεις για αυτή σου την απόφαση θα είναι να μείνεις για πάντα καθηλωμένη/ος στο παρελθόν και αυτό δεν θα σου δώσει την ελευθερία που κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αναζητήσει.

Πρέπει να πιστέψεις ότι γεννήθηκες με οδηγό σου την νίκη, είναι γραμμένη στο ίδιο σου το κορμί, στην ίδια σου την ύπαρξη, από την ημέρα που γεννήθηκες σε αυτό τον κόσμο, άρα είσαι φτιαγμένη/ος για να πετύχεις.

Και εμείς είμαστε εδώ για να σου το θυμίσουμε. Μην διστάζεις προχώρα μπροστά είσαι μια κρυφή δύναμη που απλά περίμενε να σε ανακαλύψεις.

Exit mobile version