LifeSteps.gr

Gauntlet Rule - The Plague Court review (2022 release)

Gauntlet Rule

Μετά από ένα πέρασμα από την Γερμανία πάω στην Σουηδία με τις εκατοντάδες μπάντες όπου θα συναντήσω τους αγαπητούς Gauntlet Rule, μια καινούρια μπάντα που παίζει ένα ωραίο στιβαρό heavy metal παλιάς κοπής ότι πρέπει για τους μεγαλύτερους ρόκερς που ψάχνουν ανάλογα ακούσματα και δεν τα βρίσκουν εύκολα. Βάζω το cd στο σύστημα και σε σχετικά ανεβασμένο volume να δούμε τι θα ακούσουμε.

Δεν την ήξερα την μπάντα αφού είναι καινούρια και ψάχνοντας δεν βρίσκω και πολλά στοιχεία παρά μόνο ότι τα μέλη της είναι έμπειροι μουσικοί που προέρχονται από άλλες μπάντες που και αυτές δεν έχω ακούσει. Καλά λογικό είναι, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μπάντες ανά τον κόσμο και είναι αδύνατον να τις ξέρουμε όλες. Μια ώρα το κάθε cd περίπου, θέλουμε εκατοντάδες χιλιάδες ώρες να ακούσουμε τα πάντα κι αν ακούμε πάνω από ένα είδος μουσικής καήκαμε που λένε.

Πράγματι μου φαίνονται έμπειρα τα παιδιά και το έχω βάλει δυνατά και μου βαράνε, θα τους βάλω τους "κηδείες" να μάθουν αφού είναι κανονική η ώρα και επιτρέπεται η δυνατή μουσική. Χαχα στους "κηδείες" σταμάτησαν, το περίμενα αυτό. Ξαναβάζω το cd μας πάλι σε πιο χαμηλή ταχύτητα αυτή την φορά. Δείχνουν να έχουν επηρεαστεί από κλασικούς Iron Maiden χωρίς όμως σε καμμιά περίπτωση να τους αντιγράφουν. Απλώς έχουν πάρει στοιχεία κλασικού μέταλ εκείνης της περιόδου.

Και λίγο από doom στοιχείο διακρίνω αλλά είναι ελάχιστο σε σχέση με το υπόλοιπο cd που κυλάει άνετα σε ρυθμό 80'ς. Τελείωσε το πρώτο άκουσμα και πάω να ξαναβάλω τους Funeral που ακούω συχνά, η μάλλον θα τους βάλω The Halo Effect να τους χορέψω λίγο που τολμάνε να αμφισβητούν το ωραίο μέταλ. Το καλύτερο μοντέρνο melodeath της χρονιάς μέχρι τώρα αφού όλοι οι άλλοι μου βγήκαν παλτά η πέταξαν την μπάλλα στην εξέδρα.

Έτσι που το είδα στην αρχή το cd των φίλων μας των Gauntlet Rule νόμιζα ότι θα είναι κάποιο καινούριο συμφωνικό Power metal αλλά τελικά μου βγήκε παλιού στυλ καλό όμως heavy metal με σεβασμό στους κλασικούς θρύλους της εποχής. Τα εξώφυλλα πολλές φορές μπερδεύουν τον ακροατή. Όχι τόσο στα death και black metal όσο στα υπόλοιπα είδη. Ωχ όσο σκέφτομαι και ένα doom που προέκυψε και είναι βαρύ πράγμα σε σημείο οι Funeral να μου φαίνονται εύκολο άκουσμα που λένε. Μάλλον για αύριο το βλέπω, τώρα έπεσε βράδυ και θα βγουν τα φαντάσματα.

Ξαναγυρνώ στους φίλους μας γιατί δεν έχω και πολλά στοιχεία για αυτούς να γράψω όπως συμβαίνει συνήθως σε καινούριες μπάντες να πω ότι είναι πολύ καλοί για ντεμπούτο cd. Μου βγήκε πολύ καλύτερο από το αναμενόμενο για να είμαι ειλικρινής. Πολύ προσεγμένη παραγωγή και εκτέλεση από όλους τους συντελεστές του δημιουργήματος. Και πιο γρήγορο να το πηγαίνανε πάλι θα ταίριαζε αφού θα ταίριαζε με το παλιό speed metal που όλοι πιστεύω αγαπάμε.

Parasite Inc. – Cyan Night Dreams review (2022 release)

Κλείνοντας να βάλω ένα 9/10 στα παιδιά για το cd τους και μακάρι να συνεχίσουν στην ίδια πορεία η και καλύτερα αφού διαθέτουν πείρα και ταλέντο άφθονο. Και το τελευταίο κομμάτι που γέρνει προς doom, κάτι ανάμεσα σε Candlemass με ολίγο Manowαr epic στοιχείο, πάρα πολύ καλό είναι, μπράβο τους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. The Caneham House
2. Run The Gauntlet
3. The Well Of Shadows
4. Runes Of The Autumn Witch
5. Dying For My Dreams
6. Valley Of Thorns
7. Plague Court
8. By The Gods Who Are Not
9. A Choir Of Angels
10. Death Will Be Ours (And Ours Alone)

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Teddy Möller – Βασικά και δεύτερα φωνητικά
Rogga Johansson – Κιθάρες
Peter Svensson – Μπάσο
Lars Demoké – Ντραμς
Kjetil Lynghaug - Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 18 Μαρτίου του 2022 από την εταιρεία From the Vaults Records.

Είδος: Heavy metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 49 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε εδώ.

Exit mobile version