LifeSteps.gr

Leisure Suit Larry - Wet Dreams Dry Twice review

Ποιος θα το φανταζόταν ότι ο Larry Laffer, ένας ξοφλημένος σαραντάρης προγραμματιστής και εντελώς ανέραστος, θα συνεχίζει να κυνηγά τον... ποδόγυρο 30 ολόκληρα χρόνια και βάλε από την εποχή που γεννήθηκε στην φαντασία του Al Lowe; Σίγουρα κανείς και όμως, ο ανεκδιήγητος όσο και χαμένος στην κοσμάρα του “σπασίκλας”, βρίσκεται ακόμα κοντά μας και εξακολουθεί να μας διασκεδάζει με τα καμώματά του. Σήμερα θα ασχοληθούμε με την τελευταία περιπέτεια του τρελοσαραντάρη (και βάλε), την δέκατη στην σειρά, η οποία αποτελεί μάλιστα sequel του Leisure Suit Larry - Wet Dreams Don’t Dry, του reboot της πολυθρύλητης σειράς με το οποίο ασχολήθηκα σε παλιότερο άρθρο. Το όνομα αυτής Leisure Suit Larry - Wet Dreams Dry Twice.

Αναζητώντας την χαμένη ερωμένη
Η νέα εξόρμηση του φουκαρά εργένη αρπάζει το αφηγηματικό νήμα από εκεί που το... αμόλησε το προηγούμενο game. Συντετριμμένος από τον χαμό της αγαπημένης του Faith, αφεντικού της τεχνολογικής εταιρείας Prune, ο Larry έχει ξεμείνει στο ειδυλλιακό νησί Cancum και ο ντόπιος φύλαρχος El Rey αρπάζει την ευκαιρία για να του πασάρει για γάμο την κόρη του, η οποία είναι η δεύτερη ομορφότερη γυναίκα του νησιού, από τις δύο που κατοικούν σε αυτό!

Το συνοικέσιο διαλύεται στα εξ 'ων συνετέθη όταν ο Larry ανακαλύπτει ατράνταχτα στοιχεία για το ότι η Faith ζει και αρχίζει ένα τρελό ψάξιμο στο σύμπλεγμα νησιών Kalau για να την ανακαλύψει. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία Prune αποκτά νέο αφεντικό, τον διεφθαρμένο Mr. Wang, ο οποίος έχει βάλει στο μάτι την δουλειά της Faith πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη. Στόχος του η δημιουργία μιας τεχνητής νοημοσύνης ανώτερης των PiPhones η οποία θα του χαρίσει ασύλληπτη δύναμη.

Ο Larry είναι και πάλι το επίκεντρο του θεοπάλαβου και απολαυστικά σατιρικού σεναρίου στο Leisure Suit Larry - Wet Dreams Dry Twice. Για να γεφυρωθεί το χάσμα με το προηγούμενο game, η πλοκή περιλαμβάνει μια αναλυτική αναδρομή σε μορφή διαλόγων, η οποία επιλύει κάθε απορία του νεοφώτιστου παίκτη. Στην συνέχεια ο πρωταγωνιστής περικυκλώνεται και πάλι από ένα καστ θεότρελων χαρακτήρων με αποτέλεσμα, σχεδόν όλες οι αλληλεπιδράσεις τους να προξενούν γέλιο ή, έστω, μειδίαμα.

Χαρακτήρες με πολλαπλές προσωπικότητες, επίδοξοι καλλιτέχνες δίχως ίχνος ταλέντου, παλαβοί ακτιβιστές, καρικατούρες σεξιστών και σοβινιστών, γενικά άντρες και γυναίκες χαμένοι στον κόσμο τους, έρχονται σε επαφή με τον Larry και γίνεται το σώσε από τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους. Τα θέματα των συνομιλιών είναι πολλαπλά, παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία και επιβάλλουν την ανάγνωσή τους, αφενός για να απολαύσετε ένα σωρό αστεία με σεξουαλικό περιεχόμενο και, αφετέρου, για να προχωρήσετε το σενάριο.

Το πιο αγαπημένο μου στοιχείο στην νέα εμφάνιση του Laffer είναι οι άπειρες αναφορές σε πρόσωπα και πράγματα της κινηματογραφικής κουλτούρας. Ένας NPC εκστομίζει σε ανύποπτο χρόνο και, ελαφρώς παραλλαγμένο, τον θεϊκό μονόλογο του Rutger Hauer στο Blade Runner. Ένας δεύτερος πετάει ξεκάρφωτα την φράση: i know kung fu και μας παραπέμπει αυτόματα στην περίφημη ατάκα του Neo στο The Matrix. Οι αναφορές δεν περιορίζονται βέβαια μόνο στις κινηματογραφικές απολαύσεις αλλά και σε εκείνες του gaming, δημοφιλών τεχνολογικών προϊόντων κ.ο.κ., με πολλές από αυτές να είναι σεξουαλικοποιημένες ώστε να ταιριάζουν στην περσόνα του λιγούρη πρωταγωνιστή.

Dexter Stardust: Adventures in Outer Space

Το voice acting διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στην νέα σεξοπεριπέτεια του Larry. Κάθε ένας χαρακτήρας κρύβει πίσω του έναν ταλαντούχο voice actor, ο οποίος φροντίζει να προσαρμόζεται στο παρουσιαστικό του ήρωα ή της ηρωίδας και να τροποποιεί την φωνή του κατάλληλα. Δώστε βάση στις φωνές των κακών της υπόθεσης για να αντιληφθείτε πόσο πολύ ταιριάζει ο διεστραμμένος χαρακτήρας τους με τις παραμορφωμένες φωνές. Στην κορυφή του cast στέκεται και πάλι ο φοβερός Jan Rabson που έχει μάθει πλέον τέλεια τον ρόλο του Larry αφού του δανείζει την φωνή του ανελλιπώς από το Leisure Suit Larry 6: Shape Up or Slip Out!.

Ο ταξιδιάρης σπασίκλας
Με την βοήθειά σας ο Larry θα ταξιδέψει σε 50 περίπου διαφορετικές τοποθεσίες, σχεδιασμένες στο χέρι από εξαιρετικούς καλλιτέχνες, στις οποίες θα βιώσετε έντονες εικαστικές απολαύσεις. Ένας από τους καλύτερους προορισμούς στο παιχνίδι είναι ένα σπηλαιώδες μέρος που φιλοξενεί ένα φεστιβάλ επιστημονικής φαντασίας με ένα σωρό ξεκαρδιστικά και άμεσα αναγνωρίσιμα cosplay.

Φυσικά όλες οι οθόνες περιέχουν γραφικά υψηλής ανάλυσης και ένα σωρό όμορφες καρτουνίστικες λεπτομέρειες μπογιατισμένες με λαμπερά χρώματα. Υπάρχουν όμως και κάποιες φαεινές εξαιρέσεις όπου η μαγεία των 16bits επιστρέφει προσωρινά στην μόδα και σας κάνει να αναπολείτε τα μεγαλεία εκείνης της χρυσής εποχής. Αρκετοί ενδέχεται να εκνευριστείτε από την βροχή των φαλλικών συμβόλων και των υποδοχών σχήματος αιδοίου όπου και αν κοιτάξετε αλλά μην λησμονείτε ότι παίζετε Leisure Suit Larry.

Age of Empires IV: review

Η δουλειά σας σε κάθε οθόνη είναι το ξεψάχνισμά της από οτιδήποτε δεν είναι... βιδωμένο αλλά και το ξεβίδωμά του σε αντίθετη περίπτωση. Αφού την καθαρίσετε από τα χρήσιμα αντικείμενα, δαπανάτε τον χρόνο σας προσπαθώντας να βρείτε που ανήκουν στο περιβάλλον. Οι γρίφοι είναι πολλοί, οι περισσότεροι κινούνται εντός των πλαισίων της κοινής λογικής αλλά υπάρχουν και εκείνοι που εναρμονίζονται με την διεστραμμένη αντίληψη της πραγματικότητας των χαρακτήρων.

Για παράδειγμα, σε ένα γρίφο ο Larry χρησιμοποιεί σεξουαλικά βοηθήματα για να συνθέσει ένα αυτοσχέδιο γράφημα. Σε ένα πιο κλασικό γρίφο, αξιοποιεί ένα σωρό καλώδια και διακόπτες, αλλάζοντάς τους θέσεις έως ότου ενεργοποιήσουν την συσκευή που επιθυμεί. Αρκετοί γρίφοι ακολουθούν την λογική του μαζέματος αντικειμένων και της μεταφοράς τους σε άλλο σημείο, μια προφανώς βαρετή διαδικασία η οποία απαλύνεται από τις δυνατότητες του PiPhone και κάποια ευρηματικά mini games.

God of War: review

Το PiPhone του Larry είναι το βασικότερο όπλο του στην πρόοδο της περιπέτειας. Ο Larry έχει μια διαλεκτική σχέση με την Pi η οποία του υπενθυμίζει ασταμάτητα τις διαφορετικές κοινωνικές αντιλήψεις που επικρατούν στο σήμερα. Παράλληλα λειτουργεί σαν tutorial, ενημερώνοντάς σας για τα ευκολοχώνευτα game mechanics, το δεξί mouse button για εξέταση, το αριστερό για use και το spacebar για την εμφάνιση των σημείων αλληλεπίδρασης στην οθόνη.

Η χρησιμότητά της επεκτείνεται στην προσφορά μιας αναλυτικής λίστας των objectives που πρέπει να εκτελέσετε για να προχωρήσει η περιπέτεια και σε μια χρησιμότατη εφαρμογή σχεδιαγραμμάτων. Στην τελευταία θα δημιουργήσετε τέσσερα σχεδιαγράμματα συνολικά, αναμειγνύοντας συγκεκριμένα αντικείμενα με γνώμονα το χρώμα ή το σχήμα τους. Σας διαβεβαιώ ότι θα μπερδευτείτε με μερικά από αυτά τα αντικείμενα γιατί το σχήμα τους δεν ταιριάζει καθόλου με εκείνο του σχεδιαγράμματος. Όταν νιώσετε ότι φτάσατε σε αδιέξοδο, σκεφτείτε αντισυμβατικά και θα ανακαλύψετε την λύση.

Υπάρχει ένα σημείο στο Leisure Suit Larry - Wet Dreams Dry Twice στο οποίο θα σας βγει η πίστη και αυτό είναι ένας εξωφρενικός λαβύρινθος που έχει την τάση να σας επιστρέφει συνέχεια στην εκκίνηση. Για να ηττηθεί ο λαβύρινθος θα καταφύγετε στο γνώριμο τρικ του save scam, “σώζοντας” από οθόνη σε οθόνη έως ότου επιλέξετε την σωστή πόρτα. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή αποκρυπτογράφησης των ακατανόητων οδηγιών που θα έχετε στην κατοχή σας αλλά δεν συνίσταται γιατί θα σας σπάσουν τα νεύρα.

Διασκέδαση στα άκρα
Το Leisure Suit Larry - Wet Dreams Dry Twice είναι ένα παιχνίδι των άκρων, είτε θα το λατρέψετε, είτε θα το μισήσετε. Σατιρίζει υπέροχα την αλλαγή νοοτροπίας του κόσμου τις τελευταίες δεκαετίες. Επίσης έχει να προσφέρει ένα δυνατό καστ χαρακτήρων, έξυπνο χιούμορ, πληθώρα από αναφορές στην λαϊκή κουλτούρα, αξιοσημείωτη ποικιλία από γρίφους, κορυφαίο voice acting και απολαυστική αισθητική. Είναι ένας ικανός διάδοχος των περασμένων Leisure Suit Larry και ένας τίτλος ενδεικτικός του πόσο έχει προχωρήσει η σειρά. Τσιμπήστε το από το Steam έως τις οκτώ Ιουλίου για να το πάρετε στην καταπληκτική τιμή των 17 ευρώ και κάτι ψιλά.

Πρωτότυπη Πηγή: GameWorld

Exit mobile version