LifeSteps.gr

112 Operator review

112 Operator

Σύντομα θα εμπεδώσετε, αν δεν έχει συμβεί ήδη, ότι η εταιρεία διανομής PlayWay διαθέτει το καταπληκτικό ένστικτο να επιλέγει για κυκλοφορία τους πιο πρωτότυπους τίτλους που μπορείτε να αποκτήσετε στο Steam. Ένας από αυτούς ήταν και το 911 Operator που δημιούργησε η πολωνική εταιρεία ανάπτυξης Jutsu Games το 2017. Το πρωτοποριακό του θέμα, η ανάληψη των καθηκόντων ενός τηλεφωνητή σε κέντρο διαχείρισης κρίσεων, μάγεψε όσους ασχολήθηκαν μαζί τους.

Παρά τις αρετές του, το 911 Operator δεν είχε την πυκνότητα που περιμένει ένας σκληροπυρηνικός gamer, τις πολλές ώρες, τα άφθονα περιστατικά και τις ποικίλες τοποθεσίες για να δράσει. Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να προκύψει το sequel που θα κάλυπτε τα κενά. Το όνομά του είναι 112 Operator και οι διαφορές με τον προκάτοχό του είναι αισθητές. Το 112 Operator εστιάζει σε μεγάλες πόλεις της ευρωπαϊκής ηπείρου, περιέχει μεγαλύτερους χάρτες με 3D renders, έχει πολύ περισσότερα περιστατικά και ένα σύστημα καιρού που επηρεάζει τις κρίσεις οι οποίες ξεσπούν αδιάκοπα.

Ο αόρατος σωτήρας
Αν δεν νοιώθετε ευγνωμοσύνη ή σεβασμό για τα σώματα διαχείρισης κρίσεων της πόλης σας, θα τα νοιώσετε παίζοντας το 112 Operator. Η ασώματη φωνή του ανθρώπου που απαντά στις κλήσεις έκτακτης ανάγκης έχει πλέον σώμα και είναι το δικό σας. Είναι ο ρόλος που αναλαμβάνετε επιλέγοντας Campaign ή Free Game mode. Εσείς είστε οι αποδέκτες των εκκλήσεων των απεγνωσμένων κατοίκων που μπλέχτηκαν άθελά τους σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Εσείς θα πείτε στην πυροσβεστική να πάει να σβήσει την φωτιά σε ένα πολυόροφο κτίριο, στην αστυνομία να επέμβει στην ληστεία μιας τράπεζας, στους νοσοκόμους να σώσουν την ζωή ενός ανθρώπου που σωριάστηκε στον δρόμο από εγκεφαλικό. Θα το κάνετε από κοινωνική ευαισθησία ή επειδή γουστάρετε να αφιερώσετε τις ώρες σας σε ένα πολύ εθιστικό παιχνίδι.

House Flipper review

Η διαχείριση κρίσεων είναι η δυσκολότερη δουλειά στον κόσμο. Το άτομο που εργάζεται πίσω από οθόνες και τηλεφωνικές γραμμές σε κέντρα διαχείρισης κρίσεων νιώθει το φυλλοκάρδι του να τρέμει κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο ή μια κουκίδα στην οθόνη του συμβολίζει επικείμενη καταστροφή. Στο 112 Operator είστε στην θέση ενός τέτοιου ανθρώπου, στην ηλεκτρική καρέκλα της ευθύνης για τις ζωές και τις περιουσίες μεγάλου πλήθους ατόμων. Η οπτική σας είναι η ιδανική για την περίσταση δηλαδή η θέαση του χάρτη της πόλης από ψηλά, με την χρήσιμη δυνατότητα της μεγέθυνσης φυσικά.

Η μεγέθυνση δεν θα σας χρειαστεί τόσο όσο η σμίκρυνση του χάρτη. Η πρώτη υπάρχει για να βλέπετε αν έχουν “μπουκώσει” οι οδικές αρτηρίες και να λοξοδρομείτε τις μονάδες ώστε να μην κολλήσουν στην κίνηση. Η δεύτερη σας επιτρέπει να δείτε όλα τα τρέχοντα περιστατικά, να παρακολουθήσετε χωρίς την χρήση του mouse τα εικονίδια νέων περιστατικών που ξεπηδούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του χάρτη και να πληροφορηθείτε άμεσα αν, η εξέλιξη ενός περιστατικού, επιβάλλει την λήψη νέων μέτρων.

Το παιχνίδι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των RTS με τα Simulation. Η δράση εκτυλίσσεται σε πραγματικό χρόνο όμως, στα χαμηλά επίπεδα δυσκολίας, κάνετε pause όποτε σας καπνίσει με το space, σε μια προσπάθεια να αποφύγετε τον νευρικό κλονισμό από τα περιστατικά που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Η εξομοίωση της καθημερινότητας και του στρες που υφίσταται ένας χειριστής τηλεφωνικού κέντρου διαχείρισης κρίσεων είναι πολύ πετυχημένη. Οι ημερήσιες βάρδιες διαρκούν περίπου 20 λεπτά καθαρού gaming χρόνου και, εντός του διαστήματος αυτού, αποστέλλετε τα εικονίδια που αναπαριστούν τις μονάδες των τριών κλάδων (αστυνομία, πυροσβεστική, ιατρικό προσωπικό) στα σημεία των κρίσεων.

Αν το interface δεν ήταν τόσο καλό, θα είχατε σοβαρό πρόβλημα αποδοτικότητας στην κοινωφελή εργασία σας. Δεξιά και αριστερά της οθόνης υπάρχουν διπλωμένοι οι πίνακες με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να δράσετε έγκαιρα. Οι αριστεροί πίνακες περιέχουν όλες τις μονάδες και το προσωπικό τους, δεν ασχολείστε με αυτές παρά μόνο αν χρειαστεί να ζητήσετε ενισχύσεις από διπλανούς δήμους. Στους δεξιούς πίνακες υπάρχει όλο το “ψαχνό”.

Στον κάτω πίνακα εμφανίζονται τα περιστατικά με το που “σκάνε” πάνω στον χάρτη. Εστιάζετε την οπτική σας σε αυτά πατώντας τα εικονίδια στον πίνακα ή στο κάτω τμήμα της οθόνης όταν εμφανίζονται. Το ατού του πίνακα είναι ότι αναγράφονται εκεί όλες οι κρίσεις σε μορφή λίστας, η φύση τους (δέντρο έπεσε σε αμάξι, ληστεία διεξάγεται σε τράπεζα κ.ο.κ.) και το αν έχετε αποστείλει μονάδα ή πρόκειται για “ορφανά” περιστατικά. Διαβάζοντας και scrollάροντας στην λίστα δεν πρόκειται να χάσετε ούτε ένα περιστατικό, άρα θα πετύχετε μέγιστη απόδοση σε όλες τις βάρδιες.

Διοικώντας μια στρατιά από εικονίδια
“Αφανίστε τες, θέλω να τις αφανίσετε όλες”, αυτό αρχίζετε να φωνάζετε προς την οθόνη ελπίζοντας να σας ακούσουν οι μονάδες σας και να τακτοποιήσουν τις κρίσεις που ξεπετάγονται δεξιά και αριστερά. Για να γίνει πράξη η επιθυμία επιλέγετε με το αριστερό mouse button τις κατάλληλες μονάδες για το εκάστοτε περιστατικό και τις στέλνετε σε αυτό με το δεξί mouse button.

Το απλό αυτό interface είναι υπεύθυνο για την απερίγραπτη εθιστικότητα του 112 Operator. Τα εικονίδια των περιστατικών δείχνουν τι είδος μονάδας χρειάζεται αρχικά για την αντιμετώπισή τους όμως αυτό αλλάζει αν η κρίση κλιμακωθεί. Τρομερή απόλαυση σας περιμένει βλέποντας τις μονάδες σας να κινούνται με αναμμένες τις σειρήνες προς τα περιστατικά, στην συνέχεια όταν τις βλέπετε να τα διαχειρίζονται και στο τέλος, να βγαίνουν νικηφόρες.

Δύο παίκτες μία οθόνη: Τα 3 καλύτερα 2-players παιχνίδια στο Playstation

Ο εθισμός είναι απόρροια του συνόλου των οπτικών ενδείξεων, από την κίνηση των οχημάτων και την δράση τους στον τόπο της κρίσεως έως τις περιγραφές των περιστατικών και τα μικροσκοπικά εικονίδια που αναπαριστούν την δράση τους. Τα μινιμαλιστικά γραφικά στον πάνω δεξιά πίνακα του interface είναι αρκετά για να σας δώσουν μια καλή γεύση του τι αντιμετωπίζει το προσωπικό σας.

Τα πεπρωμένα των κουκίδων που θεραπεύουν αρρώστους, που σβήνουν φωτιές, που απεγκλωβίζουν αμάξια, που συλλαμβάνουν υπόπτους, που αντιμετωπίζουν τα πυρά των εγκληματιών, αρχίζουν να σας αγγίζουν. Νοιάζεστε για την ευτυχή κατάληξη των περιστατικών γιατί έχετε ακούσει για αντίστοιχα γεγονότα από ειδήσεις, από δικούς σας ανθρώπους ή τα έχετε περάσει προσωπικά.

Οι κρίσεις είναι πολλών ειδών και προξενούν διαφορετικά συναισθήματα και εικόνες στο μυαλό σας. Το περιστατικό ενός επιδειξιομανή γέρου που βγάζει στην φόρα τα γεννητικά του όργανα σε ένα πάρκο σας κάνει να κυλιέστε από τα γέλια. Η ανακοίνωση της εξαφάνισης ενός παιδιού, ένα αυτοκινητικό δυστύχημα με πολλούς τραυματίες, καρδιακές προσβολές και διαβητικά σοκ, όλες αυτές και πολλές ανάλογες κρίσεις σκοτεινιάζουν την διάθεσή σας και παρέχουν μεγάλη ικανοποίηση όταν επιλύονται.

Ο περιορισμένος αριθμός των μονάδων και ο καλπάζων αριθμός των κρίσεων όσο περνούν οι βάρδιες, καθιστά αδύνατη την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών. Φτάνει ένα σημείο όπου αρχίζετε να επιλέγετε ποια περιστατικά θα δεχτούν την επέμβαση των μονάδων σας και ποια θα αγνοηθούν.

Οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες έχει άμεση προτεραιότητα. Περιστατικά του στυλ “η γάτα μου σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο, ελάτε να την κατεβάσετε”, “ο γείτονας έχει βάλει στην διαπασών το στέρεο, φέρτε μπάτσους να τον μαντρώσουν” γράφονται στα παλιά σας τα παπούτσια. Σε βάθος χρόνου παρατηρείτε ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό στις υποτιθέμενες κρίσεις.

Ruined King review

Ένα χαζό περιστατικό μπορεί να εξελιχθεί σε απειλητική κατάσταση. Αν δεν βοηθήσετε την “γατού” με το κατοικίδιό της, ίσως επιχειρήσει να σκαρφαλώσει το δέντρο μόνη της, να πέσει, να τσακιστεί και να ζητάει ασθενοφόρο επειγόντως. Ο τύπος με την ευαίσθητη ακοή δεν αποκλείεται να πάει μόνος του στον φασαριόζο γείτονα και να γίνει καυγάς που θα εξελιχθεί σε έγκλημα. Η ρευστότητα των περιστατικών θα σας αρέσει πολύ γιατί έχει ρεαλιστικές βάσεις και είναι απρόβλεπτη άρα σας αναγκάζει να έχετε τον νου σας σε όλα.

Η μερίδα του λέοντος του σεναρίου στο campaign είναι προφανώς οι επικίνδυνες περιστάσεις και η εξέλιξή τους. Υπάρχει και μια γενική αφηγηματική γραμμή στο φόντο η οποία σας οδηγεί αργά αλλά σταθερά στην διοίκηση όλων των υπηρεσιών διαχείρισης κρίσεων της πόλης που επιλέξατε. Αρκετές ιστορίες ξεπετάγονται από τα emails που λαμβάνετε μετά από τις βάρδιες.

Διαβάζετε μηνύματα ατόμων που σας καταλογίζουν ευθύνες για τον χαμό δικών τους ανθρώπων και ξεχειλίζουν από οργή. Διαπιστώνετε ότι στην πόλη σας ελλοχεύουν μανιακοί δολοφόνοι και συριακοί εμπρηστές. Δέχεστε προειδοποιήσεις για επερχόμενες φυσικές και κοινωνικές καταστροφές. Όλα αυτά τα κείμενα μαζί με τα περιστατικά συνθέτουν μια συναρπαστική πλοκή εφάμιλλη ταινίας καταστροφής.

Wasteland 3 review

Το κεφάλαιο στην υπηρεσία της ζωής
Τα λεφτά παίζουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι όπως πάντα. Οι νέες μονάδες, η επάνδρωσή τους με αξιόλογο προσωπικό και ο απαραίτητος εξοπλισμός κοστίζουν ακριβά. Ευτυχώς οι ηρωικές σας πράξεις και το reputation που αντλείτε από τις ολοκληρωμένες υποθέσεις αποδίδουν αρκετά χρήματα. Αφθονία δεν θα έχετε ποτέ, ξεχάστε το.

Ολοκληρώνοντας επιτυχώς το 100% των περιστατικών θα βάζετε στον κουμπαρά σας αρκετά για να αγοράσετε μια με δύο πλήρως εξοπλισμένες και στελεχωμένες μονάδες μετά από κάθε βάρδια. Τα χρήματά σας θα μοιράζονται στην αγορά νέων μονάδων και καλύτερου εξοπλισμού και στην αναπλήρωση του προσωπικού που τραυματίστηκε εν ώρα υπηρεσίας.

Ευτυχώς μπορείτε να πουλήσετε τον άχρηστο εξοπλισμό και να δαπανήσετε τα κέρδη στην αγορά του νέου. Οι αγοραπωλησίες αυτές συνθέτουν την νεκρή χρονική περίοδο που μεσολαβεί μεταξύ της κάθε βάρδιας. Ακονίζετε τα στρατηγικά σας αντανακλαστικά επιλέγοντας τις μονάδες που έχετε πραγματικά ανάγκη με γνώμονα τις ελλείψεις των τμημάτων ή αυτές που θα έχετε ανάγκη διαβάζοντας τα email σας.

Εκεί αποκαλύπτονται προβλεπόμενα προβλήματα και καταστροφές οι οποίες θα απαιτήσουν πλεόνασμα σε μονάδες συγκεκριμένου κλάδου. Αν η επόμενη βάρδια σας είναι ντάλα καλοκαίρι τότε θα πολλαπλασιάσετε τα πυροσβεστικά οχήματα αναμένοντας πυρκαγιές. Αν επίκειται ένα διεθνές γεγονός στην πόλη σας και οι μυστικές υπηρεσίες οσμίζονται τρομοκρατική... μπόχα θα γεμίσετε τα δημοτικά διαμερίσματα με περιπολικά.

Στις προχωρημένες βάρδιες των Campaign και Free Game θα κρατάτε ένα ποσό στην άκρη για την αντιμετώπιση κρίσεων που θα γονατίσουν τον επεμβατικό μηχανισμό σας. Για παράδειγμα, μια διαδήλωση που ξεκινά ειρηνικά εξελίσσεται σε άγρια επεισόδια, παραβατικές συμπεριφορές και πολλά επείγοντα ιατρικά περιστατικά.

Αντιλαμβάνεστε ότι το μακελειό έχει απορροφήσει όλες τις μονάδες των γύρω περιοχών και τα περιστατικά στην υπόλοιπη πόλη δεν αντιμετωπίζονται. Τι κάνετε; Βάζετε το χέρι βαθιά στην τσέπη και πληρώνετε μονάδες από τις γύρω περιοχές για να σας βοηθήσουν στην δύσκολη βάρδια. Η εξωτερική βοήθεια καθυστερεί λίγο μέχρι οι μονάδες να πάνε στην θέση που τις διατάζετε αλλά είναι σωτήρια καθώς οι φρέσκιες μονάδες εξουδετερώνουν τις υπεράριθμες κρίσεις και καθιστούν την μέρα σας διαχειρίσιμη.

Επιλύοντας τις κρίσεις, το προσωπικό σας αποκτά εμπειρία, προάγεται και γίνεται ικανότερο στην τέλεση των καθηκόντων του. Εδώ διαπιστώνετε ένα σχεδιαστικό σφάλμα του game designer, το ανεπαρκές feedback σχετικά με την ανάπτυξη των πιονιών σας. Μια μπάρα xp που θα οπτικοποιεί καθαρά την πρόοδο μιας μονάδας, την απόσταση από το επόμενο επίπεδο εμπειρίας και τις διαφορές μεταξύ του τωρινού επιπέδου με αυτό θα ήταν ότι πρέπει.

FIFA Ultimate Team: Τα κακώς κείμενα του

Βλέπετε τα ονόματα και τα πρόσωπα των ατόμων που προάγονται, παρατηρείτε την προσθήκη αστεριών στα εικονίδια των εμπειρότερων στελεχών σας, αντιλαμβάνεστε ακόμα και μια αύξηση των στατιστικών τους αν περάσετε τον κέρσορα από πάνω τους αλλά δεν είναι αρκετά σε επίπεδο αριθμών και ανάδρασης, δεν ικανοποιούν απόλυτα. Στην πράξη παρατηρείτε ότι τα “αστέρια” του προσωπικού σας εκτελούν τις δουλειές τους με αξιοσημείωτη ταχύτητα, είναι εμφανώς αποτελεσματικότεροι των νεοπροσληφθέντων στελεχών.

Μια πετυχημένη καριέρα στο Campaign βασίζεται αποκλειστικά στην επίλυση των επειγόντων περιστατικών και κρίσεων, η οποία σας δίνει σταδιακά τον έλεγχο όλης της πόλης. Στο Free Game ανακαλύπτετε την σημασία των career points. Η επιτυχία στις βάρδιες συνοδεύεται από career points τα οποία είναι απαραίτητα για να εξαπλώσετε την επιρροή σας σε διπλανές περιοχές και δήμους. Αργά αλλά σταθερά, “farmάροντας” career points, αυξάνετε την εμβέλεια της δράσης σας και μετατρέπεστε στον υπ’ αριθμόν ένα επόπτη και διαχειριστή κρίσεων της περιοχής του πλανήτη που βρίσκεστε.

Σώστε την Αθήνα από το χάος
Η επιλογή της πόλης στην οποία θα αποδείξετε την αξία σας γίνεται στην πιο όμορφη εικόνα που έχει να επιδείξει το 112 Operator. Αντικρίζετε μια γνώριμη όψη της υδρογείου όπως την βλέπετε από δορυφόρο, με φωταγωγημένα τα κομβικά σημεία των ηπείρων της. Η γήινη σφαίρα περιστρέφεται και μεγεθύνεται με το mouse ώστε να διαλέξετε την πόλη που θα δεχτεί την χείρα βοηθείας σας.

Στο Campaign mode οι πόλεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα των δύο χεριών και προτείνονται φυσικά οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Μόσχα, το Βερολίνο και το Λονδίνο. Στο Free Game mode το παιχνίδι αναγνωρίζει αυτόματα την πόλη στην οποία κατοικείτε και σας ωθεί να την επιλέξετε. Το κάνετε και η εικόνα όλων των Δήμων της Αττικής ξεδιπλώνεται σαν βεντάλια μπροστά στα έκπληκτα μάτια σας.

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται επιλέγοντας ένα δήμο, ας πούμε τον δήμο Αθηναίων. Όλες οι περιοχές του δήμου και οι γνωστές οδοί είναι διαθέσιμες για να στείλετε τις μονάδες σας σε αποστολές επειγόντων περιστατικών. Η τελευταία έκπληξη που σας επιφυλάσσει το 112 Operator είναι τα ελληνικά ονόματα όλων των μονάδων σας. Σίγουρα δεν περιμένατε τόση λεπτομέρεια από ένα παιχνίδι που δεν κρύβει κολοσσιαία εταιρεία ανάπτυξης πίσω του και όμως, η Jutsu Games αξίζει συγχαρητήρια για το επίπεδο εξομοίωσης που πέτυχε με τα μέσα που διαθέτει.

Τα περιορισμένα μέσα εμπόδισαν το 112 Operator στο να εξελιχθεί στην τέλεια εξομοίωση των πόλεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Για να συμβεί αυτό θα έπρεπε το voice acting να ταιριάζει στην πόλη που βρίσκεστε και να υφίστανται περιστατικά μοναδικά για κάθε πόλη, τα οποία θα διαδραματίζονται σε ορόσημα της.

Διαπιστώνετε ότι το voice acting είναι εξαιρετικό αλλά δοσμένο πάντοτε στην αγγλική γλώσσα από τους ίδιους actors, είτε βρίσκεστε στην Αθήνα, είτε στην Ζιμπάμπουε. Εκεί που λάμπει το voice acting είναι στις κλήσεις ανάγκης τις οποίες δεχόσαστε. Οι voice actors έχουν το προσόν να ταυτίζονται με τους ρόλους τους και να μεταδίδουν την αγωνία, την σύγχυση, την απελπισία και ένα σωρό ακόμα αρνητικά συναισθήματα που προξενούν οι καταστάσεις ζωής και θανάτου στις οποίες βρίσκονται.

Σας παίρνει τηλέφωνο ένας άντρας που ξύπνησε μέσα στο αυτοκίνητό του και διαπίστωσε ότι βρίσκεται πάνω σε διασταύρωση σιδηροδρομικών γραμμών και δρόμου. Ακούτε το τρένο να έρχεται σφυρίζοντας από μακριά, τον πανικό στην φωνή του και μερικές στάλες ιδρώτα εμφανίζονται στο μέτωπό σας γιατί η φαντασία σας σχημάτισε αστραπιαία την τρομακτική εικόνα.

Η κατάληξη του συμβάντος καθορίζεται από τις συμβουλές που θα του δώσετε. Το παραμικρό λάθος θα έχει σαν αποτέλεσμα την παραγωγή ήχων που θα σας κόψουν το αίμα. Τα τηλεφωνήματα έκτακτης ανάγκης και το εξαιρετικό ηχητικό υπόβαθρο τους μεταδίδουν πανίσχυρα δραματικά μηνύματα, επηρεάζουν τον ψυχισμό σας και σας τοποθετούν συναισθηματικά στον ρόλο ενός διαχειριστή κρίσεων.

Έχετε περάσει αρκετές βάρδιες, είτε στο Campaign, είτε στο Free Game, με πολλά ολοκληρωμένα περιστατικά και μπόλικες ικανές μονάδες για να φέρουν εις πέρας το κοινωφελές τους έργο. Όλες οι περιφέρειες και οι υπηρεσίες είναι υπό την επίβλεψη και τον έλεγχό σας. Μπαίνετε στην τελευταία βάρδια γεμάτοι αυτοπεποίθηση, αναμένοντας συναρπαστικές προκλήσεις, το μοίρασμα πολλών σωστών εντολών και την παροχή βοήθειας σε όσους την έχουν ανάγκη. Η βάρδια ξεκινά, τα περιστατικά συσσωρεύονται, οι μονάδες κινούνται μαζικά και το σύστημα σας αρχίζει να σέρνεται σαν σκουλήκι.

Η οθόνη κολλάει και δεν scroll-άρει, οι μονάδες προχωρούν με βήμα σημειωτόν, φτάνει μια στιγμή στην οποία μόνο ο κέρσορας υπακούει στις οδηγίες σας. Τι συνέβη; Το 112 Operator είναι πολύ πιο απαιτητικό απ’ ότι περιμένατε στον τομέα της μνήμης. Τα 8GB RAM αποδεικνύονται ανεπαρκή για να σηκώσουν την αυξημένη κίνηση και τις απαιτήσεις μιας ολόκληρης ψηφιακής πόλης, τα φτύνουν μετά από λίγες ώρες παιχνιδιού και επιβάλλουν reset. Με 16 GB το πρόβλημα εξαφανίζεται αλλά καλό θα ήταν να μην υπήρχε εξαρχής για να μην σας σπάσει τα νεύρα.

Η εθιστικότητα του 112 Operator ισοφαρίζει την οπτική φτώχεια που το χαρακτηρίζει. Τα χρωματιστά εικονίδια δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα εντυπωσιακό στα πεινασμένα μάτια σας, παίζουν όμως και περιστατικά που συνοδεύονται από εντυπωσιακά cinematics. Ετοιμαστείτε να σκύψετε κάτω από το γραφείο σας με τα χέρια πάνω από το κεφάλι βλέποντας άξαφνα το γραφείο του χαρακτήρα σας στην οθόνη και, έξω από τα παράθυρά του, να περνά με ταχύτητα και εκκωφαντικό θόρυβο ένα αεροπλάνο που πάει για αναγκαστική προσγείωση.

Είναι άραγε πρόβλημα το ότι δεν μπορείτε να κάνετε save στην διάρκεια μιας βάρδιας; Στις τελευταίες βάρδιες του campaign, ειδικά στα μεγαλύτερα επίπεδα δυσκολίας, η αποτυχία της διάσωσης ενός VIP ή της σύλληψης ενός τρομοκράτη για παράδειγμα, τελειώνει το campaign μετά το τέλος της βάρδιας.

Υπάρχουν βάρδιες που θα παίξετε μερικές φορές μέχρι να πετύχετε σωστά τα βασικά objectives και αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί με το save εντός της βάρδιας. Η δυνατότητα όμως του save όποτε σας καπνίσει, μαζί με το pause, θα εξαφάνιζε εντελώς από το παιχνίδι τον παράγοντα στρες, απαγορεύοντας την ταύτιση με τον χαρακτήρα που υποδυόσαστε. Τελικά η περιορισμένη χρήση του save ευνοεί την απορρόφηση στον ρόλο και στον game world.

Καμία “στραβή” δεν θα συμβεί στην βάρδια σας
Θα ήταν όλα ωραία και ανθηρά στο 112 Operator αν δεν ήταν φτωχικό σε ορισμένους τομείς και δεν χώλαινε η διάρκειά του. 18 ώρες δεν είναι πολλές για να λιανίσετε το single player campaign, απλώς “τρώγονται”. Η ύπαρξη του free game υπόσχεται μεγάλη αντοχή στον χρόνο όμως κατά πόσο θα επιστρέψετε στο παιχνίδι αν έχετε απολαύσει ήδη το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου του; Μέσα στα πλαίσια του campaign το 112 Operator εθίζει περισσότερο από την ζάχαρη και τον καφέ μαζί.

Ο υποσυνείδητος συσχετισμός των in game περιστατικών με πραγματικά συμβάντα σας γεμίζει αδρεναλίνη και επιτάσσει την άμεση αντιμετώπισή τους. Η προσπάθεια σας να ακούσετε προσεκτικά τα άτομα που σας τηλεφωνούν ενόσω ο χρόνος κυλάει με αργούς ρυθμούς, σας στρεσάρει αφάνταστα και σας απορροφά στον ψηφιακό σας ρόλο.

Marvel’s Avengers

Το εξαιρετικό interface και ο χειρισμός που μαθαίνετε εν ριπή οφθαλμού ενισχύει την εθιστικότητα του τίτλου που είναι και το μεγάλο ατού του. Αξίζουν συγχαρητήρια στους developers για τις συμβουλές που δίνονται προς αντιμετώπιση των κρίσιμων περιστατικών της πραγματικής ζωής με γραφικά στην διάρκεια των loading screens.

Αρχική Δημοσίευση: Gameworld

Exit mobile version